Днес , в 10 00 ни беше насрочено интервюто и го минахме успешно

Преди нас имаше хора които минаха успешно , а след нас имеше едно момиче, което надявам се е минало и то .
Накратко нещата , които писа Herisson за тяхното интервю се преповтарят.
Аз - водещ кандидат с френски 6/5 и английски 6/5, образование Аграрна икономика, работя като графичен дизайнер, семеен , с едно дете, супругата ми френски 5/5 английски 4/3, образование Българска филология, професия - рекламен консултант.
Интервюто мина за около 50 минути и изпитващият ни зададе следните въпроси:
Към мен: на френски
- поиска ни паспортите
- пита ме дали имаме паспорт на детето(ние няхме и посика да види акта му за раждане)
-поиска акта за гражданския брак
-поиска трудовите книжки
-след това ме попита защо сме избрали Квебек и като какъв искам да работя там - аз му отговорих като графичен дизайнер и му показах оферти от интернет и това ми се струва, че направи добро впечатление
-поиска дипломите за висше образование - и тогава ме попита защо икономист по образование работи като графичен дизайнер(няма работа за икономисти и прие отговора)
-след това обърна на английски и ме попита каква ни е мотивацията, в кой град искаме да се настаним , защото бяхме писали Квебек Шербрук и Монреал, там си поговорихме и той обясни предимствата на малкия и големия град
След това към съпругата ми: на френски само
-какво работите, да разкаже за някои от проектите й като рекламен консултант
-за образованието я пита, и после и каза че е подписала декларажия за учител и не може да работи като такъв
И после мисля че поиска договорите за финансова независимост и малко след това каза че решението е позитивно

Ами това е от нас, на висчки , които им предстоят интервюта, искаме да кажем , че изпитващият е много готин, млад , елегантен мъж около 30-35 г. както бяха писли по напред, малко не можех да му разбера говора на моменти, но перефразираше и ползвахме преводачката без проблем на 4-5пъти. Не се притеснявайте, мисля че няма за цел да върне никого, а напротив.
Ами още веднъж, успех на всички на предстоящите интервюта, и на всички други пишещи тук в този форум , на който и етап от процедурата да са.
Благодарности на всички , които помагаха дотук с информация и съвети, сега ще дерзаем напред и ще пращаме документите за Букурещ и да сме живи и здрави след няколко месеца се надяваме да сме на канадска земя, пък тогав ще видим какво ще става:)
Поздрави
Венко, Петя и Марио