Въпрос към пристигналите до Юни 2002

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Въпрос към пристигналите до Юни 2002

Мнение от Sneji »

Въпросът ми е до всички, които не са ги снимали на летището за PR карти. Помните ли за колко време си получихте PR картите, считано от момента на изпращането на документите до получаването на самата карта? Мен нещо ме гони параноята, че няма да стане в рамките на 3 месеца. Как е било при вас?
laura

Мнение от laura »

Аз си изпратих документите през юни 2003 и бях поканена да си получа картата през август. Сега обаче нещата са доста по-различни - процесът отнема поне 4-5 месеца (както и издаването на други документи като паспорт, акт за раждане, etc.) т.к. службите са претрупани с applications.
Laura
alisa

Мнение от alisa »

az triabvashe da smenia staria landed s karta. izpratih application v sredata na septemvri i kam kraia na noemvri poluchih pismo kade i koga da ia polucha. znachi - okolo 2 mesetsa.
Аватар
balbi

...?

Мнение от balbi »

I kakvo? Zna4i sega polu4avaneto na PR kartata stava ne za mesec ili mesec i polovina, a za nqkolko meseca?
Ili ne sym razbral pravilno?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

laura, дано да не си права, все пак актовете за раждане се издават от друго място, а не в Sydney, NS.
alisa, дано и аз да имам твоя късмет :oops:
balbi, нямам представа колко време отнема, ще ти пусна ЛС веднага щом я получа.
laura

Мнение от laura »

Дано не съм права, наистина, но вие явно не сте следили пресата около Коледа и Нова Година. Имаше много дискусии около факта, че много permanent residents са пропуснали срока за подаване на документи и/или не са чули за новата PR карта и по тази причина много канадски резиденти са отложили пътуванията си извън страната около празниците или им е било отказано влизане в Канада след 31 декември 2003 година. Действително се учудвам, че този факт не е общоизвестен. Може би греша за актовете за раждане, но имам следа в съзнанието си, че те също са засегнати от проблема с PR картите, което означава, че съм го прочела някъде.
Лаура
todor73

Мнение от todor73 »

i azpropusnah sroka i posle edno chakane 4-5 meseca beshe. provaliha mi biznes pqtuvaniata :D
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Аз пристигнах мин. година и както се очакваше трябваше да получа PR
картата си до 3 седм., но вместо това вече от 5 месеца я чакам. Няколко пъти се обаждах, изпращах e-mail. И преди седмица получих писмо с application form да си попълния всичко наново.

Така, че като сме новопристигнали не е гаранция за бързо получаване.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Milo, казаха ли ти какво точно не е както трябва в първите документи, че да попълваш нови? На кой мейл си пращала запитване?
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Sneji ne mi kazaha. Na http://www.cic.gc.ca/. Tam si ima za izgubeni karti, za nov adres. Tam si popalnih. Posle po tel. mi kazaha, che e bila izpratena i varnata, ne kazaha prichinite. Vzeha mi vsiakakvi dani i pose poluchih tozi application.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
rath

Мнение от rath »

kakvi sa tezi PR kart? pri mene niamashe takiva nesta
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

rath, от колко време си в Канада?
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

E da se pohvalia, nai-setne si poluchih PR cartata sled 5mesecta. Ne e za viarvane.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Miloto, колко време след второто подаване на документите я получи?
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Az pristignah na 19.09.2003 i podadoh oshte na letishteto zaedno sas snimka. I chakah do 3 sedm. da doide. Posle se obajdah po telefona i predi 10 dni poluchih pismoto s applicationa i do 7-8 ia poluchih.
Заключено