Не съм сигурна ще мине ли номера... /тук по вещина има думата Linko

/, но ако ви е по-приоритетно средното образование, защо не пробвате варианта - кандидатствате със средно специално, а висшето го слагате в графа - втора специалност...

Ако се точкувам по тоя начин, точките ми хвръкват повече и от преди, което не пречи пак да ме скъсат ха-ха-ха....
например /по новата таблица/:
ако кандидатствам с висшето - взимам 11 т. + 5 т. /за специалността/ = 16 т. и + 2 т. за втора специалност от средното / но трябва да сте сигурни, че ви го признават за колеж по техните критерии/. Общо стават 18 т.
ако кандидатствам със средното - положението се променя така - 10 т. + 12 т. /за специалността/ = 22 т. и + 2 т. за втора специалност /от висшето/. Стават 24 т., което е по-изгодно в случая. Тук съществува и вариант - вместо да ти признаят 10 т. за образованието, да признаят само 6 т. При това положение точките стават 20 и пак са с 2 отгоре на варианта с висше / и то при положение, че са ви признали 2-те точки за втора специалност/.
Мисля, че на който му предстои кандидатстване, трябва да си провери тази възможност, за да знае как да си нагласи кандидатурата...

Успех на всички

!!!