Кои са институциите,които се признават за изучаване на френски език?
Ясно ми е за Алианса и фр. културен център,има ли други?
В нашият град няма такива големи школи и за това питам.Някои минавал ли е със сертификат от друга школа?
Кои са......?
И аз винаги съм се чудила какво правят хората, които не живеят в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Може да попиташ примерно в алианса във Варна (там има нали?) какви са условията да се явиш само на изпит при тях и да получиш сертификат (ще си платиш за явяването), а подготовката да си я минеш на частни уроци или школа в Шумен. Другият вариант, но по-далечен, е да питаш в ИЧС тук в София, мисля че за около 80 лева можеш да се явиш. Виж тук
В София е Ичс-то,а Алианс Франсес както се вижда от саита им http://www.afbg.org/index_bg.html имат клонове в Пловдив,Бургас,Варна,Плевен,Казанлък,Стара Загора,Велико Търново и Благоевград.Ако не си в един от тези градове или пък не може да пътъваш до тях мисля че може да се явиш на изпит в една от двете така да се каже признати институции.До колкото знам изпита в Алианса е 200 лв към 2 часа но те изпитват на всичко,слушане,говорене,текст ,писане и т.н.Може и да бъркам затова наи-добре се обади по телефона и ги питаи
Преди година минах интервюто и не съм представяла документ нито от ИЧС, нито от френския институт. Ходих в езиков център Galaxy на индивидуална програма (т.е. нещо като частен ученик) и сертификата ми беше от там. Така, че не е важно къде си учил френски. Важното е като се явиш на интервюто да покажеш, че го знаеш. Сертификата е най-малкия проблем.
Успех на всички на които им предстои
Успех на всички на които им предстои
Çà äà ñè â ïî-äîáðà ïîçèöèÿ ìîÿò ñúâåò å äà ìèíåø èçïèòà â íàé-áëèçêèÿ öåíòúð íà Àëèàíñ ôðàíñåç âúâ Âàðíà è òàêà äà äîêàæåø íèâîòî ñè íà ôð.åçèê-òåæúê å èçïèòà,íî ñåðòèôèêàòà ñè òåæè ïðè ïðåäñòàâÿíåòî ìó åâåíòóàëíî íà èíòåðâþ.Ñàìî Àëèàíñ Ôðàíñåç èëè Ôðåíñêèÿ èíñòèòóò â Ñîôèÿ ñå ïðèçíàâàò è ðåñïåêòèâíî òàì âðúùàò äà ñå ïîëîæè èçïèò çà îïðåäåëåíî íèâî àêî âúðíàò íÿêîè êàíäèäàò îò èíòåðâþ çà òîâà ÷å íå å ïîêðèë íèâîòî ñè íà ôð.åçèê.À ìîæå è äà ïîèñêàø îò Àëèàíñà âúâ Âàðíà èíôîðìàöèÿ çà åâåíòóàëåí åçèêîâ öåíòúð èëè ïðåïîäàâàòåë â Øóìåí,êîéòî ìîãàò äà òè ïðåïîðú÷àò çà ïîäãîòîâêà,íî è òå ùå òè êàæàò ïðè òÿõ äà ñå ÿâèø íàêðàÿ çà èçïèò è ñåðòèôèêàò.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Отново ставаме свидетели на голословни твърдения, неподкрепени с никакви доказателства.George написа:Само Алианс Франсез или Френския институт в София се признават и респективно там връщат да се положи изпит за определено ниво ако върнат някои кандидат от интервю за това че не е покрил нивото си на фр.език.
Бих казал, че горепосоченото е явна лъжа, ако не разбирах, че просто е плод на голяма самозаблуда. Но не бива да заблуждаваме и останалите, ако и ние самите да сме се объркали.
Та така, да минем на въпроса. Всеки един езиков център, който има съответния лиценз от Министерството на образованието и науката да води обучение по френски език, е официално призната институция. Именно наличието на лиценз (разрешение) от законоустановения държавен орган в България (не Канада, Америка или Занзибар и т.н.) прави институцията "официално призната". И подчертавам още един път - призната от властите в и за България.
А даваните примери от имиграционните чиновници с Алианс Франсез, Френския културен център и т.н. не рябва да се възприемат като нищо друго, освен само като примери. Те нямат ограничителна или императивна форма, нито пък такова съдържание. И не бива да им се приписва някаква по-голяма или по-малка "тежест" спрямо другите центрове за обучение.
Да не говорим, че водещите езиковите курсове в споменатите центрове (Алианса, Френския център и т.н. ) са преподаватели в други учебни заведения и работят извънредно и на хонорар в тези "елитни" центрове. Познавам лично няколко от тези преподаватели. И те самите си признават, че ефективността им е много по-малка в извънредните часове, поради умора от претоварването. Ами то си е разбираемо и логично, нали?
Та може да се учи във всеки един лицензиран център и издадения сертификат няма да бъде оспорен. То и нелицензираните няма как да ви издадат сертификат, всъщност.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!