Миналата седмица, в рамките на международния филмов фестивал (който се провежда ежегодно в монтреал) показаха и българския филм "Обърната Елха".
Някой от четящите/пишещите тук гледа ли го?
Обърната Елха
Обърната Елха
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Re: Обърната Елха
edelwais, нищо лично, ама оправи си подписа малкоedelwais написа:Миналата седмица, в рамките на международния филмов фестивал (който се провежда ежегодно в монтреал) показаха и българския филм "Обърната Елха".
Някой от четящите/пишещите тук гледа ли го?
Re: Обърната Елха
понеже подписът ми генерира значително внимание, явно се налага да обясня произхода му, а именно, че той е адаптация на текста на табелка в японски хотел:filipne написа:edelwais, нищо лично, ама оправи си подписа малко
"Is forbitten to steal hotel towels please. If you are not person to do such thing is please not to read notis."
Ето още малко от раздела "Engrish, or English in non-English countries":
In a Belgrade hotel elevator: To move the cabin, push button for wishing floor. If the cabin should enter more persons, each one should press a number of wishing floor. Driving is then going alphabetically by national order.
On the menu of a Polish hotel: Salad a firm's own make; limpid red beet soup with cheesy dumplings in the form of a finger; roasted duck let loose; beef rashers beaten up in the country people's fashion.
In a Rome laundry: Ladies, leave your clothes here and spend the afternoon having a good time.
Ама както и да е, думата ми беше за филма.

-
по-брутална сцена? физически най-бруталната сцена за мен беше как прерязаха врата на едно прасе (близък кадър). иначе филмът изобилства от емоционално брутални сцени - налегна ме тотална депресия. сега като се замисля, донякъде ми прилича на Ъндерграунд на Костурица, но в Елхата нещата някакси изглеждат съвсем безнадеждно... но определено филма си струва да се види, четох че спечелил някаква сериозна награда на фестивала в Карлови Вари.Clearwater написа:Dnes se registrirah i edno ot pyrvite neshta e za "Obyrnata Elha", ne uspqh da go gledam, no tuk-v BG, dosta se shumi okolo nego (imalo nqkakva po-brutalna scena). Haresa li ti? Gleda li "Bunta na L."?
а за "Бунта на Л." не съм чувал нищо....
-