Отава

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Отава

Мнение от estoyanova »

Здравейте!Темата сигурно е дискутирана много пъти и все пак как стоят нещата в момента с Отава откъм наеми и работа най-вече?Може ли да се намери работа само с английски/като начало/.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Наемите са високи по принцип, но в последно време има изгодни оферти. Всичко зависи от състоянието на хай-тек индустрията, която е концентрирана в Каната. Ако нещата тръгнат надобре, наемите се покачват; ако няма търсещи, наемите започват да падат. Работа - както навсякъде, зависи от професията, квалификациите и т.н. По принцип е по-трудно отколкото в Торонто (така съм чувала от познати), но не е невъзможно. По принцип е по-лесно с два езика, но не е както в Кввбек. Само с английски също може, но отново зависи от професията и работата.
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Работа се намира, евтини квартири също. Преди да дойдем тук бях се наслушала на приказки, че е само администрация и разни такива..., да, ама нали тази администрация се обслужва също от хора :D
Града е хубав, спокоен, чист, красив! И да, разбира се, че може да се намери работа само с английски :D , но ако знаеш и малко френски тогава цената ти се качва много! И все пак зависи от работата....някаде дори и да питат дали знаеш френски и кажеш да се впечатляват и толкова.
Единствения недостатък за мен е транспорта, липсата на метро..., но пък човек ако има кола това не се забелязва много.

Успех и всичко най-добро...където и да отидете :D
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Благодаря ви много!
Аватар
shantros

Re: Отава

Мнение от shantros »

estoyanova написа:Здравейте!Темата сигурно е дискутирана много пъти и все пак как стоят нещата в момента с Отава откъм наеми и работа най-вече?Може ли да се намери работа само с английски/като начало/.
Може и само с български :idea:
До къде стигна с процедурата?
Аватар
Doktora

Re: Отава

Мнение от Doktora »

shantros написа:
estoyanova написа:Здравейте!Темата сигурно е дискутирана много пъти и все пак как стоят нещата в момента с Отава откъм наеми и работа най-вече?Може ли да се намери работа само с английски/като начало/.
Може и само с български :idea:
До къде стигна с процедурата?
Дай малко повече инфо!Виж Администратор-там съм ти писал.
Този път сериозно!
Най-добре на л.с. за да не разлайваме излишно кучетата.
Док.........
TROUBLEMAKER
Аватар
myha

Мнение от myha »

Ooooo ДОК омразна ли ти БГ вече ?:)
доиде ли на моето приател ?:)
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

myha написа:Ooooo ДОК омразна ли ти БГ вече ?:)
доиде ли на моето приател ?:)
Мухчо,защо си мислиш че съм решил да оставам в БГ?
В интерес на истината ти си дошъл на моето мнение тъй като това решение съм го взел много преди ти да си помислиш за каквото и да било.
Я чакай да видим какво ще ми шепне на ушенцето Шантрос!
Док...........
TROUBLEMAKER
Аватар
myha

Мнение от myha »

a na МОЕТО ?:))))
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

О,Шантрос!Ами чакам си както всички останали от 2002.Тази година ще да е презимяването.Ако си вече в Отава и имаш желание напиши как ти се виждат лично на теб там нещата.Все пак форум е и нито едно мнение не е излишно.
pol

Мнение от pol »

ako v Ottawa niama rabota :kade drugade-v sarbia ili makedonia: Razbira se che moge -pogledni job bankata
Заключено