Връщат ли оригиналните документи след интервюто?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Zmei Gorianin

Връщат ли оригиналните документи след интервюто?

Мнение от Zmei Gorianin »

Моля да ми отговорят тези,които вече имат опит. Върнаха ли ви оригиналните документи след интервюто? Имам предвид тези, които вече сте превели и легализирали и ще ви бъдат необходими и в Канада - актове за ражждане, за брак и др. подобни. :roll:
Благодаря предварително на всички, които ще ме "светнат"!
Cvetan

Мнение от Cvetan »

Всичко ще ти върнат,не се безпокой.Това са оригинали и те са си твои.В посолството остават само преведените ксерокопия.Успех.
Godis

Мнение от Godis »

??? Кой праща оригинали ???
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Те затова пишат, че искат копия - защото не си играят нищо да връщат...а ако става дума за интервюто - там си носите оригиналите и интервюиращият сверява копията, които има пред себе си, с оригиналите, които вие носите. Не съм минавала интервю, но чета редовно форума и оставам с такова впечатление....
Успех в процедурата! :wink:
krasi1

Мнение от krasi1 »

ako ne si gi poiska6 moje i da ne ti gi varnat,az po pogre6ka bqh izpratil edin ot originalite i ne mi go varnaha,no az ne posmqh da si go iskam za6toto bqhme na kosam ot skasvane na intervuto.moq savet e na kraq da obqsnite sa kakvo stava vapros(moge i na prevoda4kata)i da napravite razmqnata.uspeh!
Кой каквото прави,това получава !
Здраве и Късмет !
Cvetan

Мнение от Cvetan »

Аз съм изпращал оригинали на референции от работодател,служебни бележки от работодатели за трудов стаж и всичко ми върнаха на интервюто.Ако чакаш 4 години по федералната процедура и кръщелното ще си изпратиш в оригинал.Поздрави.
Zmei Gorianin

Много ви благодаря на всички- и за идеите, и за пожеланията!!!
Аз чаках по федералната процедура 4г. и 9 мес., за да получа виза, викаха ни 2 пъти на интервю и след второто се чувствахме толкова объркани, не вярвахме, че му се вижда края на дългото чакане, че забравихме да попитаме за оригиналите.Ние изпратихме оригинални документи с писмо/ те ни ги поискаха/, а на интервюто носехме дипломи, паспорти /провериха ги / и трудови книжки /изобщо не ги пипнаха/.
Май че ще трябва да ги притесня по телефона или с мейл, а вие ако имате идеи - добре дошли са!Страхотна подкрепа сте ми! Благодаря ви!Успех на всички! :thumbsup:
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Mnogo interesnooo! Kak taka shte vzimat originalni dokumenti. Neshto ne razbrax!. Zatova e intervuirashtiat, vizda originala i na miasto pravi kopie . Originalni dokumenti niamat pravo da vzimat.
Ako stava vapros za originali na prevoda koito ste napravili na vseki dokument, otpishete tezi originali. Nishto ne vrashtat.
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
Zmei Gorianin

Става въпрос за удостоверения за раждане и брак, които са преведени и легализирани. За да си набавя отново дубликатите , които ще дам за превод трябва да пропътувам Южна България.А има и други документи, които биха били полезни- трудова характеристика, препоръки от работодател...Нали всичко, което е със син печат , а не копие, си е оригинал!
Когато получа някакъв отговор от посолството ще докладвам!
:) :) :)
Заключено