облекло на интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lilava

облекло на интервю

Мнение от lilava »

Интресно ми е как ходите облечени на интервюто? Официални ли сте ?
Защото аз всички те си изпити в института взех по дънки .... :queen:
mimka71
Обратна връзка:

Мнение от mimka71 »

Много е писано по тази тема! Можеш да погледнеш във форума. Не е необходимо да си официална. Успех!
Аватар
atanas_f
Обратна връзка:

Мнение от atanas_f »

Здравей и от мен :lol: .Както по горе е казано не е задължително да си официално облечена. :wink: Като отидеш там и погледнеш изпитващият ще разбиреш за какво говоря .Специално аз и съпругата ми бяхме "Спортно - елегантно " ,така мисля аз поне .С няколко думи аз- панталин ,риза и спортно сако (цвят рзличен от всичко останали )без вратовръзка , тя -пола и подобно на моето сако (като цвят ) и блузка разбира се .Надявам се да съм ти бил полезен -Успех . :D
rumys

Мнение от rumys »

Представителите от Канада, които водят интервютата не се обличат строго официално, а спортно-елегантно. Ние със съпруга ми бяхме прилично облечени и се чувствахме конфортно. Никакви сака, никакви вратовръзки, просто защото не ни се налага в ежедневието да се обличаме официално (и двамата сме със свободни професии). Знайте, че това е ден като всички останали - поредния работен ден на тази или този интервюращ. По-важно е да им покажете самочувствие и знания, да ги убедите, че Канада ще спечели, одобрявайки Ви, и че вие има какво да дадете на тази държава. Те искат можещи и знаещи хора, а не псевдо-интелектуалци. Не е нужно да показвате вашият интелект и статуса си в обществото, обличайки се строго официално. Е, разбира се не бъдете и с дънки, защото това пък вече е един вид неуважение към човека отсреща Ви. Бъдете сигурни, че те също няма да бъдат с дънки. "Изпитващите" се държат много професионално, и поне на мен не ми е направило впечатление да са ме оглеждали от главата до петите. Мадам гледаше мен и съпругът ми само в очите.
Желая на всички, на които им предстои интервю УСПЕХ!
Аватар
balbi

Re: облекло на интервю

Мнение от balbi »

lilava написа:Интресно ми е как ходите облечени на интервюто? Официални ли сте ?
Защото аз всички те си изпити в института взех по дънки .... :queen:
Ej tam e istinata:)!~
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

По-важното е да не си изгубите едната обувка преди интервюто, като мен! :dent:
Pincher

Мнение от Pincher »

s kostium i vratovrazka. s dve dumi oficialno, po vazmojnost. no vajnoto e da si elegantno i s vkus oblechen-a. :D :beer: :beer: :beer:
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Според мен официалното облекло, без разбира се да е задължаващо, показва уважение към институцията и представляващият я.
бъди красив труп!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Облеклото показва какъв човек си. Нали знаете "По дрехите посрещат....". Та на интервюто се облечете така, за какъвто човек искате да се представите и какъвто човек ВИЕ ИСКАТЕ интервюиращият да види.... но при всички случаи - чисто :lol:
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

atanas_f написа:"Здравей и от мен .Както по горе е казано не е задължително да си официално облечена. Като отидеш там и погледнеш изпитващият ще разбиреш за какво говоря ."
Ей това ме изкефи! :lol: Защото интервюиращата беше меко казано "противоречиво" облечена" - мен лично ме стресна - никакъв стил, боже, тия чужденци! Аз бях с чисти дрешки, панталон и усмивка!
Успех! и нема се плашите - това как сте облечени ще е най-малкото, което ще може да покажете там - спокойстие, въздържане (кой го казва :shock: ) и добро самочувствие!
Savoir c'est pouvoir!
borsay

hi

Мнение от borsay »

moya big boss/ sobstvenika/ hodeshe nay-marlyavo ot vsichki ni , da ama mirisheshe nay-hubavo. tuka prosto na horata ne im puka kak si oblechen i si se oblichat kakto si iskat i kakto im e nay-veche udobno. nay-vazno e da ne vi stiskat ubivkite ili da ne gi izgubite po patya i da ne vi vlizat gasthite/ s izvinenie/ v dupeto :) az moge i da si imam hubavi drehi, ma kak i da ne ida s kostyum za 200 dolara, da si podam dokumentite za rabota ili socialna pomosth, da ne sam negar.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Lichno mnenie: V Kanada i po tselia Zapaden sviat s kostiumi (t.e. biznes elegantno) se oblichat OSNOVNO slujitelite na visoki korporativni postove, tezi raboteshti v banki, s medii i t.n., kakto i niakoi bogatashi.

Tuk dori po interviuta za rabota ne se hodi s kostiumi OSVEN ako estestvoto na rabota ne go nalaga.

Mestnite ne sa naucheni da se oblichaat ofitsialno i povecheto vazpriemat 'iztupvaneto' kato natiagane ili oshte po-losho neumestna pretentsia za po-visoko obshtestveno polojenie tip 'Na gol tumbak tchifte pishtovi'.

Za jeniete spored men nai-podhodishtoto obleklo e prilichna ednotsvetna svetla riza i tamen pantalon s rab/ eventualno pola okolo i pod kolianoto, obuvki ne po visoki ot 5 cm. Sempli bijuta. Minimum grim (Kanadkine POCHTI ne se grimirat! t.e. slagat 5-6 produkta varhu sebe si, no to e po skoro za podmladiavane i poddarjan vid, a ne s tsel 'daite da hvanem tsvetovete na voinata').

Ako biah maj bih se spriala na poluofitsilen pantalon, izriadno lasnati obuvki i lek pulover (tip fino merino da kajem) s ednotsevtna riza v ton otdolu. V kraen sluchai moje da se pribegne do tip 'universitetski profesor' - spotrno tuideno sako. Djinsi estestveno ne se preporachvat i za dvata pola.

Tova e ot men.
Uspeh!
Аватар
myha

Мнение от myha »

Po japanki 42 nimer i kasi pantalonki,moje i bez teniska !!:)))
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
borsay

hi

Мнение от borsay »

tochno si mi uzelil nomera 42, ama drugoto may e izlishno, bez tuy imam kade da si zakacha portufeyla :P
Заключено