забавно четиво
забавно четиво
http://dnes.dir.bg/LISTS/new_DNESNEW_le ... 653449.php
Според Таймс българите сме невидими пътници във времето
24 май 2005
“Не се изисква много, за да разбереш че пътуваш назад във времето при пътешествие с влак от Букурещ през България”, пише авторитетният английски вестник “Таймс”.
Това пише в част от коментара за пътуването на привържениците на Ливърпул за финала на Шампионската лига на 25 май в Истанбул. “Всяка гара изглежда все едно е бомбардирана миналата седмица, а хората седят и гледат влаковете сякаш са единственото забавление в града. Пейзажът е насечен от стръмни зелени дефилета с огромни запуснати фабрики, които изглеждат сякаш са били оспорвани от армии при Сталинград. Те продължават със стотици мили около линията. Всеки се чуди къде живеят хората, които са работили в района по време на комунистическата епоха. Под земята вероятно, ако съдим по факта, че липсват очевидни места за живеене”, продължава коментарът на журналиста на вестника.
Според Таймс българите сме невидими пътници във времето
24 май 2005
“Не се изисква много, за да разбереш че пътуваш назад във времето при пътешествие с влак от Букурещ през България”, пише авторитетният английски вестник “Таймс”.
Това пише в част от коментара за пътуването на привържениците на Ливърпул за финала на Шампионската лига на 25 май в Истанбул. “Всяка гара изглежда все едно е бомбардирана миналата седмица, а хората седят и гледат влаковете сякаш са единственото забавление в града. Пейзажът е насечен от стръмни зелени дефилета с огромни запуснати фабрики, които изглеждат сякаш са били оспорвани от армии при Сталинград. Те продължават със стотици мили около линията. Всеки се чуди къде живеят хората, които са работили в района по време на комунистическата епоха. Под земята вероятно, ако съдим по факта, че липсват очевидни места за живеене”, продължава коментарът на журналиста на вестника.
-
Ух,че ме подразни това.То затова половината къщи из Странджа-Сакар са ги изкупили не к`ви да е,ами англичани.Че не е цъфнало и вързало в Бг-то,не е,ама чак пък да няма признаци на живот
Дано това да е журналистическо преувеличаване,а не представата,с която остават чужденците за България.
ПП.Трябва да смениш заглавието на темата на"Жално четиво"или нещо подобно.

ПП.Трябва да смениш заглавието на темата на"Жално четиво"или нещо подобно.
Ама не е ли смешно, кажете сериозно
. Това че някой педал си измисля смешки и се се радва сам е едно, но да се вързваме е несериозно. Гарите верноса грозни, ама аз ги харесвам, като паметници са малко, не трябва да се променят, само да се пореставрират. А товя че някой седи и гледа влака за разнообразие са глупости. Стотиците мили фабрики - също
, ама къде са тези огромни запуснати фабрики, една край Радомир знам, другото е дреболии. А за липсващите къщи
, но коммент, ако тъпчото смята че всички трябва да живеят на жп-линията това е негов проблем. Аз лично предпочитам поне едно баирче да ме дели от гарата
.
Преди 5 години някаква беше описала посещението на някакъв американски хор в Бг, как пели във военния клуб и дощли да ги слушат дебели жени със забрадки и басмени рокли на цветчета
. Такава групичка даже и в Сусурлево по жътва не можеш да събереш вече, камо ли в Пловдив на концерт. Нещо им се бъркат понятията като се разходят до Бг., не се ядосвайте с такива глупости
.

Преди 5 години някаква беше описала посещението на някакъв американски хор в Бг, как пели във военния клуб и дощли да ги слушат дебели жени със забрадки и басмени рокли на цветчета

Последно промяна от anxeli на Сря Май 25, 2005 8:36 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
Joy, от Букурещ за Истамбул се минава през Русе-Г. Оряховица-В.Търново-Ст. Загора и на юг към границата. През Искърското дефиле е друг маршрут. Извинявай за забележката.
По тази линия има много гари които са извън селищата. Но гледката е неописуемо красива. Последно минавах оттам с жена си преди 2 години и беше магическо красиво. По същия маршрут от Букурещ. Интересно, този пътешественик как не е писал за "румънската красота и отзивчивост"
А за изоставените заводи, подобни гледки има във всяка държава. Промишлени зони, които са си изживяли предназначението и не могат да се преобразуват в нещо полезно така се .... до по-добри времена. Нашата икономика явно си ги чака, тези времена, но за съжаление няма да е скоро.А за надути англичани какво да говорим. Този журналист явно си е по рождение смачкан и си избива фобиите там където може. На умряло куче, нож вади. Я да води духовен живот с приятелчетата си отворкото.

А за изоставените заводи, подобни гледки има във всяка държава. Промишлени зони, които са си изживяли предназначението и не могат да се преобразуват в нещо полезно така се .... до по-добри времена. Нашата икономика явно си ги чака, тези времена, но за съжаление няма да е скоро.А за надути англичани какво да говорим. Този журналист явно си е по рождение смачкан и си избива фобиите там където може. На умряло куче, нож вади. Я да води духовен живот с приятелчетата си отворкото.

Прав си Виктор! Предположих, че пътя за Истамбул минава през София.
Но пък не вярвам да е много по-различно и по другия път... Затова пък добре са ми познати румънските пейзажи. Вярно,че напоследък те много взеха да се променят-аз последния път не вярвах на очите си на новопостроените замъци, прокрай които минавахме, но все още си стоят голяма част от хижите вкопани в земята, за кото много пъти съм се чудила наистина ли хора живеят там... Та все си мисля, че този който е писал малко е объркал Румъния с България...

JOY,уточнението е направено от victor така че е безмислено да уточняваме маршрута.Лично мнение,природата както на много други места и тук е прекрасна, но където е имало човешко присъствие гледката е меко казано кофти.Между Русе и Горна , каквото и да преувеличаваш просто всичко е разруха, /но не само там разбира се/.В крайна сметка какво очакваш да се появи в европейската преса...... замисли се от кога не си чела нещо положително за България.Най-много се ядосвам когато обграждат България с кръгче, за да се сетят пияните англииски бачкатори, къде са били на море миналата година.

...мразя мастика без айрян...