забавно четиво

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
monny

забавно четиво

Мнение от monny »

http://dnes.dir.bg/LISTS/new_DNESNEW_le ... 653449.php

Според Таймс българите сме невидими пътници във времето
24 май 2005
“Не се изисква много, за да разбереш че пътуваш назад във времето при пътешествие с влак от Букурещ през България”, пише авторитетният английски вестник “Таймс”.
Това пише в част от коментара за пътуването на привържениците на Ливърпул за финала на Шампионската лига на 25 май в Истанбул. “Всяка гара изглежда все едно е бомбардирана миналата седмица, а хората седят и гледат влаковете сякаш са единственото забавление в града. Пейзажът е насечен от стръмни зелени дефилета с огромни запуснати фабрики, които изглеждат сякаш са били оспорвани от армии при Сталинград. Те продължават със стотици мили около линията. Всеки се чуди къде живеят хората, които са работили в района по време на комунистическата епоха. Под земята вероятно, ако съдим по факта, че липсват очевидни места за живеене”, продължава коментарът на журналиста на вестника.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Ух,че ме подразни това.То затова половината къщи из Странджа-Сакар са ги изкупили не к`ви да е,ами англичани.Че не е цъфнало и вързало в Бг-то,не е,ама чак пък да няма признаци на живот :roll: Дано това да е журналистическо преувеличаване,а не представата,с която остават чужденците за България.
ПП.Трябва да смениш заглавието на темата на"Жално четиво"или нещо подобно.
Joy

Мнение от Joy »

Аватар
totev

Мнение от totev »

Истина е!
Пътя които се описва съм го минал болезнено много пъти.
Пишете си каквото искате, може би са преувеличили но за съжеление малко.
:cry:
...мразя мастика без айрян...
Joy

Мнение от Joy »

Глупости,тотев! И аз съм го минавала много,много пъти! Къде кажи ми видя подобно нещо? :roll: По Искърското дефиле е красота неописуема! Кое точно кътче ти даде основание да помислиш,че хората живеят под земята? Коя гара ти заприлича на скорошно бомбандирана? :shock:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ама не е ли смешно, кажете сериозно :lol: . Това че някой педал си измисля смешки и се се радва сам е едно, но да се вързваме е несериозно. Гарите верноса грозни, ама аз ги харесвам, като паметници са малко, не трябва да се променят, само да се пореставрират. А товя че някой седи и гледа влака за разнообразие са глупости. Стотиците мили фабрики - също :lol: , ама къде са тези огромни запуснати фабрики, една край Радомир знам, другото е дреболии. А за липсващите къщи :lol: , но коммент, ако тъпчото смята че всички трябва да живеят на жп-линията това е негов проблем. Аз лично предпочитам поне едно баирче да ме дели от гарата :lol: :lol: :lol: .
Преди 5 години някаква беше описала посещението на някакъв американски хор в Бг, как пели във военния клуб и дощли да ги слушат дебели жени със забрадки и басмени рокли на цветчета :shock: . Такава групичка даже и в Сусурлево по жътва не можеш да събереш вече, камо ли в Пловдив на концерт. Нещо им се бъркат понятията като се разходят до Бг., не се ядосвайте с такива глупости :wink: .
Последно промяна от anxeli на Сря Май 25, 2005 8:36 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
victor7

Мнение от victor7 »

Joy, от Букурещ за Истамбул се минава през Русе-Г. Оряховица-В.Търново-Ст. Загора и на юг към границата. През Искърското дефиле е друг маршрут. Извинявай за забележката. :oops: По тази линия има много гари които са извън селищата. Но гледката е неописуемо красива. Последно минавах оттам с жена си преди 2 години и беше магическо красиво. По същия маршрут от Букурещ. Интересно, този пътешественик как не е писал за "румънската красота и отзивчивост"
А за изоставените заводи, подобни гледки има във всяка държава. Промишлени зони, които са си изживяли предназначението и не могат да се преобразуват в нещо полезно така се .... до по-добри времена. Нашата икономика явно си ги чака, тези времена, но за съжаление няма да е скоро.А за надути англичани какво да говорим. Този журналист явно си е по рождение смачкан и си избива фобиите там където може. На умряло куче, нож вади. Я да води духовен живот с приятелчетата си отворкото. :twisted:
Joy

Мнение от Joy »

Прав си Виктор! Предположих, че пътя за Истамбул минава през София. :oops: Но пък не вярвам да е много по-различно и по другия път... Затова пък добре са ми познати румънските пейзажи. Вярно,че напоследък те много взеха да се променят-аз последния път не вярвах на очите си на новопостроените замъци, прокрай които минавахме, но все още си стоят голяма част от хижите вкопани в земята, за кото много пъти съм се чудила наистина ли хора живеят там... Та все си мисля, че този който е писал малко е объркал Румъния с България...
Аватар
totev

Мнение от totev »

JOY,уточнението е направено от victor така че е безмислено да уточняваме маршрута.Лично мнение,природата както на много други места и тук е прекрасна, но където е имало човешко присъствие гледката е меко казано кофти.Между Русе и Горна , каквото и да преувеличаваш просто всичко е разруха, /но не само там разбира се/.В крайна сметка какво очакваш да се появи в европейската преса...... замисли се от кога не си чела нещо положително за България.Най-много се ядосвам когато обграждат България с кръгче, за да се сетят пияните англииски бачкатори, къде са били на море миналата година.
:beer:
...мразя мастика без айрян...
Заключено