Риванол

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Kiwi

Риванол

Мнение от Kiwi »

Да знаете дали се продава в аптеките (Жан Котю, Фармапри,..) Риванол .
Как се пише на френски/английски убийте ме не знам
.

Ако не, какъв заместител може да се ползва ?

Благодаря,

-атанас
pumpy

Мнение от pumpy »

със страх да бъда засечен от Joy ще се обадя
хич не ми се вярва да намериш риванол, но би могъл да пробваш да си промиеш повърхностна рана с кислородна вода 3 %, ако за това ти трябва риванола?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Можеш да замениш риванола с йодосепт - "Iodophor PVP". На времето го взимахме от Фармапри и го имаше във вариянт на кремче (Ointment) и течен (Swabsticks).
Изображение
Aries

Мнение от Aries »

риванол - flavin(e) (Поне според тъпия речник на габеров)
Дали го има - нямам представа.
Аватар
clio
Модератор

Мнение от clio »

Риванол, като такъв тук нямат - търсил съм. Но най-добре отидете до CLSC или се обадете на някой близък детски кабинет до вас. Като обясните проблема ще ви кажат да отидете още същия ден или следващия на преглед.
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Philippo

Мнение от Philippo »

Rivanol tuk nyama. Vzemi si kislorodna voda i.e. hydrogen peroxide (peroxyde d'hydrogène).
Joy

Мнение от Joy »

Речника ми на компа дава френските варианти: akrinol, éthacridine, lacto-acridinium, rivanol.

Прави са хората-риванол тук няма,но мисля, че има голям шанс да го намериш в руските магазини, както и доста варианти на лекарства с които сме си свикнали (доста скъпичко,обаче).

Навремето шефа ми в хирургията много мразеше това лекарство-така и не разбрах защо, и ни гонеше като луд за използването му. :roll:
Тук в болниците използват масово хибитан и хлорхексидин, и много рядко препарати на йодна основа (дават много алергии). Също така,тук въобще не са чували за използването на кислородна вода като антисептик. Във всеки случай, ме гледат като изпаднала от Марс когато заговоря за това... :lol:
Калиев перманганат също няма да намериш... :roll:
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

JOY написа:Калиев перманганат също няма да намериш... :roll:
Защото някоя арабела може да го използва за напарвата на eksploзиwi.
Заключено