Здравйте!
Мога ли да изпратя формулярите на английски, когато кандидатствам за Quebec? Мислите ли, че на по-късен етап ще има някакво негативно отношение?! Просто от скоро уча френски и ще ми е доста трудно попълването. А на английски нямам проблем.
И...някой да има мнение за Г-жа Спасова, която ми води курса по френски в ИЧС?
Хубава вечер на всички!
:redghost:
мисля, че няма проблем документите да са на английски - има доста такива случаи, но за твое спокойствие /ако се притесняваш/ по-добре изчакай докато понаучиш френски или ползвай услугите на някой, който разбира френски - учител например
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
В сайта за емиграция в Квебек е написано, че документи се изпращат на френски или английски, а също и формулярите могат да бъдат изтеглени на двата езика от сайта на Виена, следователно не би трябвало да има някаква дискриминация. Все пак и двата са официални за Канада :nenam: Аз моите съм ги превел на английски, като и ASC ми е също на английски. Пък френския смятам на интервюто да го показвам. По важно е информацията която даваш да не е преувеличена или изкривена. Доколкото виждам от разни други постинги, ако са си наумили да се заяждат с теб пак ще го направят. Така че..., сигурни неща няма.
За предпочитане е френски език да използвате във формулярите.
Не се знае на какъв франкофон ще попаднете.
Понякога е от значение. Кебекарите се дразнят от английски и някои реагират остро.
Нищо не Ви коства да гледате в английския, а да попълвате френския формуляр. Преди 1.5 години имаше несъществени разлики в тях, но в ръководствата не беше така - в "английското" липсваха адресите на посолствата в Румъния и Австрия, обясненията бяха по-малко...
Не е лошо да е лесно, но е по-добре да е полезно.
Успех!
Здрасти , патенце
мисля 4е ниама да има проблем с документите ти на англииски
а на Спасова ми идва да и шлияпна един пониакога , тренираш ли с брадви4ката ?
CHE написа:Здрасти , патенце
мисля 4е ниама да има проблем с документите ти на англииски
а на Спасова ми идва да и шлияпна един пониакога , тренираш ли с брадви4ката ?
Много ме дразни тази учителка. Води курса ужасно и въобще не се съобразява, че 90% започваме от А и Б и работим, и нямаме толкова време да се подготвяме в къщи и, че задълбаваме яко. Тя си гони материала с тези, които по принцип си бяха по-напред и препуска като кон. Ама....нямам избор. Записала съм се и ще трябва да го избутам някакси. Ще се оправим и всички ще заминем.
Аз минах преди няколко дена интервюто с документи на английски. не стана дори и въпрос. но все пак да знаеете че могат да ви питата защо са ви на англ документите.
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Добро утро на всички!
Аз имам нова питанка: Парите в банката и банковата референция, която изпращаме с първите документи. Колко дълго време трябва да стоят там след подаването на документите? Питам, защото ние ще ги вземем назаем и да знам кога да ги върна на хората. От Виена проверяват ли референцията, до получаване на оведомителното писмо за интервюто ли трябва да си стоят в сметката?
Благодаря ви предварително!
Хубав ден!
nobleman написа:Парите можеш да ги изтеглиш веднага след като получиш банковата си референция. Никой не може да ти проверява банковата сметка, така че Споко и успех. Учете френски!!!!