Impressions from Bulgaria

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Impressions from Bulgaria

Мнение от myhata II »

специален поздрав за пумпи !

:y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
prace

Мнение от prace »

agent Ozo написа:Батка, в това отношение напълно си приличате с др. Пумпалов - и двамата изкарвате, че преориентацията на другия е белег за крах и провал на реализацията му в Канада.
Но Пумпи печели по точки заради това, че ти се върна В България т.е. в блатото от което си излязъл, а той се доказва в САЩ.

Щот, нали, връщането в България, за такива като вас, е равнозначно на връщане на кота 0 (нула), батка.
Пък ти си пей за имотите, ламарините, въртенето на синджирчето и т.н. Не важиш, лузър си и това е. Загуби битката с Канада и туй то.
Дори аз съм вече по-успял от теб, по вашите критерии, тъй като след 2 м. почвам 10-та година в Канада и не мисля изобщо за връщане. Даже все още ми е кеф, че дойдох. :)
Абе Озо,
В България има много достойни, кадърни и УСПЕЛИ хора, които не са дошли в Канада. Това, че стоиш 10 години в Канада не те прави автоматично достоен човек. Това, че плюеш и обиждаш хора, които са избрали да живеят в родината си, каквато и да е тя не те прави успял.
Има хора, които имат друга битка в живота си. Не Канада.
Гледай се в огледалото, гордей се с успеха си насаме и пред роднините си и не се връщай в България.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

prace написа:Абе Озо,
В България има много достойни, кадърни и УСПЕЛИ хора, които не са дошли в Канада. Това, че стоиш 10 години в Канада не те прави автоматично достоен човек. Това, че плюеш и обиждаш хора, които са избрали да живеят в родината си, каквато и да е тя не те прави успял.
Има хора, които имат друга битка в живота си. Не Канада.
Гледай се в огледалото, гордей се с успеха си насаме и пред роднините си и не се връщай в България.
Tипична първосигнална реакция на ник-а ми, без какъвто и да е опит да се осмисли казаното от мен. :)

Точно така мисля и аз, Прeйс. Но в яда си към мен, си пропуснала да забележиш, че се обръщам към конкретни опоненти и представям техните виждания, не моите. Това става пределно ясно от изрази като: " и двамата изкарвате, че...", "за такива като вас...", "по вашите критерии...". Ама кой да ти забележи!

А с теб съм напълно съгласен. И никога и на ум не ми е идвало да се фукам пред който и да било с моя престой в Канада, камо ли пък да съм го правел.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Ако някога бяхте виждали батката на живо и си бяхте говорили с него, както ми се е СЛУЧВАЛО НА МЕН, нямаше да сте толкова романтични и замислени, но какво да ви обяснявам, все едно си говорим на различни езици.
Никога не съм никакви илюзии относно батето. Не съм го виждал на живо, но познавам хора, които са общували с него. По една случайност познавам и човека, който е купил от него камиончето и илюзорния му "бизнес". Което, в крайна сметка го закопа и този човек се прибра в България още през 2007 г. и сега си живее и се чувства много добре там.
Едно време затова се дразнех много на лъжите на батето, но след време помъдрях и осъзнах, че това си е неговият начин да си избива компллексите и да се развлича. Същото, каквото и ти каза, че правиш в скучните неделни дни на север. След което престанах да се нервирам на глупостите му и започнах и аз да се забавлявам с тях.

Затова изобщо не визирам батето, говорейки за правото на хората да решават, че връщането е по-добрата перспектива за тях. Батето си измисля небивалици за да провокира и дразни хората, но не мисля, че Кан Тангра прави същото.
линко не те съдя,обаче се изказваш меко казано неподготвен разбрал недоразбрал
за продажба на бизнеса и един цент не съм взел.бизнеса го подарих фор фри,взех пари само за камиона и то толкова колкото му беше продажната цена
още по малко пък съм заблуждавал и съм омайвал някого след като човека беше в продължение на един работен месец неотлъчно до мен във всеки един работен час за да му покажа работата и е бил свидетел на всеки един шийт лист и пей чек издаден от фирмата от които се виждаше ,че бруто парите които се изкарват с тоя камион са м/у 4-5000 д на месец
аз каква вина имам ,че той падна на 2500 след като нямаше нужния абтитуд да се сработи с началниците на фирмата които дефакто те дават работата
аз ли да нося някаква морална отговорност за личностните качества след като съм си направил труда в рамките на тоя един месец да обесня ,че като те пуснат по пързалката,т.е да те изгърбят с някой много ниско платен курс от който не си на печалба ,а даже си на загуба да не го отказваш защото хората са свестни и като те видят ,че си лоялен ще ти пуснат и работа от която да правиш пари
след всички такс и експензив чисто се вадеха 2500-3000д/вкл изплащането на камиона/ но човека в един момент вдяна ,че не си заслужава да гърби по 10-12 часа на ден при положение,че хората от неговото обкръжение с детските за по 1 2 деца и парите от социала с някой и друг разнос на пица правят същите пари,че и овър и се отказа и се върна на социала
мен на времето ако имаше някой който да ме заведе на готово на работа с един не кой знае колко голям ,но съвсем приличен доход фор бегининг с който да си храня семейството и по този начин да сложа старт на растежа в дадения бизнес и до ден днешен ръка щях да му целувам
а на мен ми се наложи сам да си чупя главата за да тръгна от нулата,ама не се и оплаквам де
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Направил си каквото е било в твой интерес да направиш, бате. Който ти се е вързал на акъла, сам си е виновен. Нищо повече от това не съм казал.

А и всичко това не ме засяга. Само исках да покажа на Пумпи, че не съм си създал мнение за теб единствено въз основа на писанията ти във форума, както мисли той.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

agent Ozo написа:Направил си каквото е било в твой интерес да направиш, бате. Който ти се е вързал на акъла, сам си е виновен. Нищо повече от това не съм казал.

А и всичко това не ме засяга. Само исках да покажа на Пумпи, че не съм си създал мнение за теб единствено въз основа на писанията ти във форума, както мисли той.
имаш мнение казваш си го.на някой дали му харесва или не си е негов проблем
аз не те критикувам и нападам защото си написал нещо в не мой интерес
то всъщност и какъв интерес ,ама да приемем че така се изразих
и трябва съм последния тъпак ако си формирам симпатии или антипатии към който и да е бил участник в този форум,просто несериозно
е да си призная и аз съм човек и като такъв няма как да съм съвършен и си признавам ,че по някой път се поддавам на чувства и емоции които могат да формират симпатиите ми към някой потребител както към Бистрето например,но тя откакто си счупи крачето на ски пистата съвсем и изчезна ентосиазма за тая трибуна
дай боже бързо да и мине и пак да я видя на пистата ,че много ми липсва
ей на ,да умра ако лъжа ;)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

А на мен ми липсват историите те за 200-либровите каки, за нощния живот на мравките и т.н.
Жалко, че в БГ-то около теб няма нито такива каки, нито нощен живот, а сал едно синджирче и висене в дюкяня. :)

Пък Бистрето нищо чудно и да се появи отново, като разбере, че съм се върнал.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

agent Ozo написа:А на мен ми липсват историите те за 200-либровите каки, за нощния живот на мравките и т.н.
Жалко, че в БГ-то около теб няма нито такива каки, нито нощен живот, а сал едно синджирче и висене в дюкяня. :)

Пък Бистрето нищо чудно и да се появи отново, като разбере, че съм се върнал.

бе станах и аз като един китаец с депаньор 2/3 от денонощието да спя в него,ма кво чак толкова му трябва на човек
1,2 ракии,1,2 супи и преди лягане едно голо дупе :lol:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Убеден съм, че нямаш никакви проблеми с осигуряването на изброените от теб неща, при това с излишък. ;)
jovani

Мнение от jovani »

Малко информация за "правата на трудещите се" в САЩ:
Denied Breaks, U.S. Poultry Workers Wear Diapers on the Job
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... oxfam-says
Служителите в американски птицекомбинат са задължени да носят дайпърси, защото не им се позволяват почивки, за да се изходят по малка нужда в тоалетната.
Изобщо да се сравнява Българското Трудово Законодателство и това в Северна Америка е направо смешно.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:Малко информация за "правата на трудещите се" в САЩ:
Служителите в американски птицекомбинат са задължени да носят дайпърси, защото не им се позволяват почивки, за да се изходят по малка нужда в тоалетната.
Изобщо да се сравнява Българското Трудово Законодателство и това в Северна Америка е направо смешно.
България направо да спретне една лотария за зелени карти, може пък американците да се избият кой да подаде по-напред ... Ама се опасявам, че прекрасното "Българското Трудово Законодателство" не е чак толкова привлекателно за повечето хора:
Millennials Name the Best Countries in the World
U.S. News Best Countries Rankings
Аватар
sunrise16

Мнение от sunrise16 »

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... oxfam-says"
:y: Аз бих добавила, че Американското трудово законодателство не може да се сравнява с нито едно Европейско. Аз ненапразно казвам, че има много голяма разлика между Американския капитализъм и Европейския. Това е само един малък пример. А относно отпуските, УСА са май единствената държава (без да имам предвид държавите от Азия и Африка), в която правото на отпуска не е гарантирано със закон. Тоест, ако работодателят ти даде отпуска, това е на добра воля. Този рисърч го правих по друг повод преди няколко месеца и останах изненадана. А Канада беше и тя на едно от последните места по брой дни на в годината, На едно от последните или последно място беше Япония, а Канада малко преди нея.

А този автор, който е цитиран в статията - Синклер, съм го чела като бях в средното училище по времето на соц-а ''Цар Въглен''. Споменатата в статията книга - '' Джунглата'', малко по-късно. Той е от американските реалисти.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

От същия източник:
The anecdotes in the Oxfam report don’t represent the whole industry, the National Chicken Council and the U.S. Poultry & Egg Association said in a joint statement Tuesday.
Изобщо да се разправят вицове наистина би било смешно, ако нямаши идиоти да ги приемат насериозно и да ги пускат по форумите и други да ги четат и да философстват за американското и европейското.

В това отношение Гърция и Испания са определено най-добре - всеки четвърти и пети съответно са в постоянна отпуска.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:

От същия източник:
The anecdotes in the Oxfam report don’t represent the whole industry, the National Chicken Council and the U.S. Poultry & Egg Association said in a joint statement Tuesday.
Изобщо да се разправят вицове наистина би било смешно, ако нямаши идиоти да ги приемат насериозно и да ги пускат по форумите и други да ги четат и да философстват за американското и европейското.

В това отношение Гърция и Испания са определено най-добре - всеки четвърти и пети съответно са в постоянна отпуска.
Виж кой го е казал това - да не би да имат причини истината да излезе на яве?
Какво ще стане с фалшивите рейтинги, какво ще правят лузърите от форум БГКанада, които няма с какво друго да се похвалят?
Пък и уж бяхте фенове на Блумбърг, това не е дийгъл.ком, нали така?
Освен това представителите на Асоциацията буквално са казали, че този "анекдот" не представлява цялата индустрия, но не са отрекли, че може да има частни случаи.
(Проблеми с английският? Не бих се учудил от човек, който има проблеми с писането на родният си език)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:
Ivan1007 написа:

От същия източник:

Виж кой го е казал това - да не би да имат причини истината да излезе на яве?
Какво ще стане с фалшивите рейтинги, какво ще правят лузърите от форум БГКанада, които няма с какво друго да се похвалят?
Пък и уж бяхте фенове на Блумбърг, това не е дийгъл.ком, нали така?
Освен това представителите на Асоциацията буквално са казали, че този "анекдот" не представлява цялата индустрия, но не са отрекли, че може да има частни случаи.
(Проблеми с английският? Не бих се учудил от човек, който има проблеми с писането на родният си език)
Проблемът е в това,че за разлика от Блумбърг цитираш избирателно.

Нормално за детенце на комунистическата номенклатура.

По-голям анекдот и недоразумение в Канада от теб едва ли има - вместо да се радваш на Българското трудово законодателство переш пари в Канада. Мъкааа, мъкаа. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор