Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013
Онзи ден минах по жълтите павета. Нямаше ни протест, ни чудо. Камерите бяха инсталирани, обаче. Ама, явно беше рано. Питах ги моите хора, защо не протестират? И отговорът беше, че не щат ни "тия" ни "ония", та затова. Майка ми е ходила 2 пъти точно...Имам чувството - да си разтовари стреса от "лошия шеф"- някакъв ненормален бивш военен с мания за величие, но и тя не храни големи надежди за подобряване на политическото положение. В провинцията никой не протестира и е спокойно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Бойковата "машина за избори" е напълно безполезна, когато е извън властта. Защото всичките й механизми и лостове за въздействие бяха властови т.е. използваха се държавни органи и служби за въздействие върху избирателя. Именно затова и БСП и ДПС започнаха моментално с подмяна на кадрите на всички равнища и разформиране на "частната полиция" на Цецо - ГДБОП.ablood написа:Въпреки, че в България управляващите партии никога не успяват да вземат следващ мандат Бойко беше доста близо (39%). При това след като беше свален с протести и митинги.
Една година по-късно настроенията задължително са променени в негова полза, освен ако скоро не се случи нещо драстично (или бъде предизвикано).
След като ги няма вече лостовете за натиск и изнудване и след като излизат наяве все повече доказателства за това кое и как е ставало, Бойко ще губи все повече от своите симпатизанти и партията му ще се капсулира до твърдото си ядро. А твърдите ядра не осигуряват мнозинство, особено при масов вот.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo написа:...
Бойковата "машина за избори" е напълно безполезна, когато е извън властта. Защото всичките й механизми и лостове за въздействие бяха властови т.е. използваха се държавни органи и служби за въздействие върху избирателя. Именно затова и БСП и ДПС започнаха моментално с подмяна на кадрите на всички равнища и разформиране на "частната полиция" на Цецо - ГДБОП.
След като ги няма вече лостовете за натиск и изнудване и след като излизат наяве все повече доказателства за това кое и как е ставало, Бойко ще губи все повече от своите симпатизанти и партията му ще се капсулира до твърдото си ядро. А твърдите ядра не осигуряват мнозинство, особено при масов вот.
Ето една следизборна анкета,несъмнено повлияна от "машината за избори" в един сравнително неполитически форум,метеорологически! Голямо мачкане е имало явно от генералската "машина" !!:D

http://www.stringmeteo.com/forum/viewto ... 6bc0fb8d81"
- ablood
- Обратна връзка:
Сякаш преди 5 години машината е имала повече власт, отколкото при последните избори.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аблъд, преди 5 г. ГЕРБ нямаха власт, но имаха доверието на неопетнени от властта в съчетание с харизмата на Бойко и обещанията за нов морал в политиката, а най-вече за търсене на отговорност за престъпленията на предишните крадци от тройната коалиция. Ялова работа излезе всичко.
gt_2006, аз също досега гласувах за ГЕРБ, включително и в цитираната анкета, но не и на следващите избори. Защото макар и да ми харесват редица неща направени от тях, те са нищо в сравнение с целенасоченото ликвидиране на дребния бизнес и превръщането на органите на дрържавната власт в лостове за прокарване на частни и партийни интереси. Това е непростимо за трезвомислещите избиратели. Ще му го простят личните фенове и заинтересованите, които със сигурност са по-малко на брой.
gt_2006, аз също досега гласувах за ГЕРБ, включително и в цитираната анкета, но не и на следващите избори. Защото макар и да ми харесват редица неща направени от тях, те са нищо в сравнение с целенасоченото ликвидиране на дребния бизнес и превръщането на органите на дрържавната власт в лостове за прокарване на частни и партийни интереси. Това е непростимо за трезвомислещите избиратели. Ще му го простят личните фенове и заинтересованите, които със сигурност са по-малко на брой.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- ablood
- Обратна връзка:
Точно обратното - когато беше на власт машината му не сработи. Когато комунистите бяха на власт обаче успя. Сега очаквам същото.agent Ozo написа:Бойковата "машина за избори" е напълно безполезна, когато е извън властта.
Ето това е по-близо до истината и в пълно противоречие с горното.agent Ozo написа:Аблъд, преди 5 г. ГЕРБ нямаха власт, но имаха доверието на неопетнени от властта в съчетание с харизмата на Бойко...
Oаквания всякакви - от реалистични до фантасмагорични. Бъдещето ще покаже кои какви са били.
Важното е, че самият Бойко Борисов вече осъзнава до какво води самодоволството и високомерието и започва да говори за коалиционно управление - Борисов: Добрият кабинет е експертен с ГЕРБ
Такива приказки не межеше да чуем от него през всичките тези години на управление на ГЕРБ. Досега само искаше подкрепа от другите, но без да му се бъркат в работите. Което е нереално и затова непостижимо. Напълно ясно му е също така, за разлика от на Аблъд, че за ГЕРБ за в бъдеще е непостижимо да има мнозинство в парламента, та дори и варианта да вкара такъв брой депутати, че с "напазаруване" на няколко "независими" да си осигури желаното мнозинство и да си прави каквото си иска.
Да не говорим, че вече е наясно и какво следва като водиш политика "един срещу всички" - да си в опозиция с най-голяма парламентарна група.
Важното е, че самият Бойко Борисов вече осъзнава до какво води самодоволството и високомерието и започва да говори за коалиционно управление - Борисов: Добрият кабинет е експертен с ГЕРБ
Такива приказки не межеше да чуем от него през всичките тези години на управление на ГЕРБ. Досега само искаше подкрепа от другите, но без да му се бъркат в работите. Което е нереално и затова непостижимо. Напълно ясно му е също така, за разлика от на Аблъд, че за ГЕРБ за в бъдеще е непостижимо да има мнозинство в парламента, та дори и варианта да вкара такъв брой депутати, че с "напазаруване" на няколко "независими" да си осигури желаното мнозинство и да си прави каквото си иска.
Да не говорим, че вече е наясно и какво следва като водиш политика "един срещу всички" - да си в опозиция с най-голяма парламентарна група.
- ablood
- Обратна връзка:
Приемам млъкването по темата за "изборната машина" за признак, че си се усетил, че си противоречиш.
По тази тема вместо да водим детски спорове можем просто да депозираме по една хилядарка (например) при независим посредник, като бас, че Бойко ще има мнозинство на следващите избори без да се коалира с АТАКА, БСП и ДПС. Съгласен съм, че партиите на Ицо Стоичков и подобни уж-независими са си на практика негови.agent Ozo написа:Напълно ясно му е също така, за разлика от на Аблъд, че за ГЕРБ за в бъдеще е непостижимо да има мнозинство в парламента, та дори и варианта да вкара такъв брой депутати, че с "напазаруване" на няколко "независими" да си осигури желаното мнозинство и да си прави каквото си иска.
Само дефинирай какво разбираш под понятието "мнозинство". Дали 121 и повече депутати или най-голяма парламентарна група, независимо от броя на депутатите. Защото аз пак ще повторя моето твърдение, че за ГЕРБ е вече немислимо да има 121 депутата и дори близка до тази брайка, да речем 115 и повече.
Ако ти не смяташ така, то може да ми се обадиш на лични за да се разберем при кого да направим депозита. Паите се депозират най-късно до денят за размисъл и се предават на спечелилият на следващият ден след официалното обявяване на резултатите.
Позициите не следва да бъдат променяни от днешна дата нататък, независимо от хода и насоката на обществените нагласи през този период.
Съгласен?
Ако ти не смяташ така, то може да ми се обадиш на лични за да се разберем при кого да направим депозита. Паите се депозират най-късно до денят за размисъл и се предават на спечелилият на следващият ден след официалното обявяване на резултатите.
Позициите не следва да бъдат променяни от днешна дата нататък, независимо от хода и насоката на обществените нагласи през този период.
Съгласен?
- ablood
- Обратна връзка:
Самият Бойко, или гербер лансиран лично и явно (!!!) от Бойко става премиер, или не при предсрочни избори тази година. Просто и ясно доказателство, че Бойко е на власт.agent Ozo написа:Само дефинирай какво разбираш под понятието "мнозинство". Дали 121 и повече депутати или най-голяма парламентарна група, независимо от броя на депутатите. Защото аз пак ще повторя моето твърдение, че за ГЕРБ е вече немислимо да има 121 депутата и дори близка до тази брайка, да речем 115 и повече.
Иначе няма независим посредник, който да отсъди депутатите от коя партия са купени, независими ли са, или са под официалната закрила на ГЕРБ. Важното е да са го избрали. Това ще докаже, че "избирателната машина" работи даже и Бойко да не е на власт в момента.
Условията ти са ОК.
Това е съвсем друга теза, Аблъд, която не противоречи на казаното от мен, а го потвърждава. Та нали и аз това казвам - че Бойко няма да може да властва еднолично, тъй като няма никаква вероятност да спечели мнозинство в парламента. А Бойко в коалиция, независимо дали ще е премиер или не, е съвсем друга работа, нямаща си нищо общо с познатия ни досега Бойко Борисов. Ръцете ще са му вързани и ще трябва да се съобразява с коалиционния си партньор или партньори.
То и Орешарски е премиер в момента, ама не той решава, а Станишев и Местан, с мълчаливото съгласие на Сидеров. Ако който и да е от тримата каже за нещо "не", то това нещо няма как да се случи, каквото и да е желанието на премиера Орешарски.
То и Орешарски е премиер в момента, ама не той решава, а Станишев и Местан, с мълчаливото съгласие на Сидеров. Ако който и да е от тримата каже за нещо "не", то това нещо няма как да се случи, каквото и да е желанието на премиера Орешарски.
Позволи ми да не се съглася напълно с горното.ablood написа:Въпреки, че в България управляващите партии никога не успяват да вземат следващ мандат Бойко беше доста близо (39%). При това след като беше свален с протести и митинги.
Бойко подаде оставка след първия окървавен нос (полицаите на Цв.Цв. също могат да бият).
Протестите от зимата и лятото в избрани цитати.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/ ... ni_citati/
Цитат:
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, на 19 февруари:
"За ГЕРБ и за мен е по-изгодно да подадем оставка, но ако това го направим, последиците, които ще има, ще бъдат катастрофални".
Пак цитат:
Бойко Борисов като министър-председател, на 20 февруари:
"Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа".
Който се интересува, има и други интересни цитати,, не само на Бойко, но и на Станишев...
Та.... накрая и мнението ми: Бойко реши, че ако се оттегли, ще натрупа точки и следващите избори ще го доведат на бял кон.
(Лично мнение)
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
agent Ozo написа: .....

http://www.stringmeteo.com/forum/viewto ... 6bc0fb8d81"gt_2006 написа: ....
Ето една следизборна анкета,несъмнено повлияна от "машината за избори" в един сравнително неполитически форум,метеорологически! Голямо мачкане е имало явно от генералската "машина" !!:D
Домейн: http://www.stringmeteo.com" - форум.
Заглавие на форума: ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА...
Votes: 49 !
Несериозно ми се струва в един "метеорологически" форум да се обсъждат подобни теми.
Освен ако не са закъсали много за "обсъждащи" потребители.
Лично мнение - не се осъзна (нямаше го той и групата му под негова заповед повече от месец) - просто така му заповядаха от Брюксел. Да не цитирам негови изквания в и около деня, когато се върна в парламента.agent Ozo написа:... самият Бойко Борисов вече осъзнава до какво води самодоволството и високомерието и започва да говори за коалиционно управление...
Тук съм 99% съгласен.agent Ozo написа: Такива приказки не межеше да чуем от него през всичките тези години на управление на ГЕРБ. Досега само искаше подкрепа от другите, но без да му се бъркат в работите. Което е нереално и затова непостижимо. Напълно ясно му е също така, за разлика от на Аблъд, че за ГЕРБ за в бъдеще е непостижимо да има мнозинство в парламента, та дори и варианта да вкара такъв брой депутати, че с "напазаруване" на няколко "независими" да си осигури желаното мнозинство и да си прави каквото си иска.