Средностатистическото българско семейство: с минус 300 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: Средностатистическото българско семейство: с минус 300 л

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:Темата беше за средностатистическите доходи в Канада, но по предвидими причини се отплесна за кражби и други сравнения
Темата никога не е била за средностатистическите доходи в Канда, нещо си се объркал отново - погледни заглавието и раздела. :rofl:
Вярно, извинявам се - допуснал съм грешка, искал съм да напиша "средностатистическите доходи в България".
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

pumpy написа:
Independent написа: Всички тук сме икономически имигранти, дошли за по-добър живот. Но този живот не се изразява само в евтина и обилна храна, а в цялостното качество на живот. Тук хората могат да си позволят да бъдат щастливи, да не се тревожат, да не се страхуват за живота си, децата си или имуществото си.
Това може да го разбере само човек, който гое усетил. Всички останали ти обясняват колко си загубен, а пък някои даже се връщат доброволно, защото си ги влечи мутрищината....
Аз много пъти съм разказвала как първите две седмици на канадска земя исках да се прибирам обратно. Тези първи дни ми се струваше, че съм се озовала на най-забравеното от бога място, с провалена кариера и без изгледи за оправяне на положените. Факта, че почнахме от нулата (в багажа имахме летни дрехи, няколко пуловера и нито една домакинска посуда) и трябваше да пръснем няколко хиляди долара за основни неща допълнително натегна стреса. Затова мога да ги разбера хората, които първо се стряскат и започват да си мислят за завръщане.

Но знаеш ли какво, пумпи? Това да започнеш на чисто си има своите предимства. Дава ти възможност да се отърсиш от стари навици и натрапени роли, да решиш какво искаш да направиш с живота си. За мое щастие моя "културен шок" протече много бързо. В края на втората седмица имах вече работа, доходи и нови познанства. С хората, които срещнах тогава, сме още приятели. Но ако културния шок продължава месеци, наистина човек трябва да се замисли какво е търсил, какво е очаквал и какво да прави. Ако го влече обратно към родината (все се сещам за вица за глистите), по-добре да се върне, отколкото да страда.

Аз само исках да кажа, че тук се чувствам на мястото си. Не страдам от факта, че приятелите ми от детството не са тук - ние се разпръснахме много отдавна. Не страдам и от липса на "социален живот". Определено не страдам от липсата на беззаконие, напротив даже.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
newcomer

Мнение от newcomer »

Independent написа:
Omega3 написа:Тези факти, а и ощe други между които два пьти обран апартамент и открадната кола, ме дьржаха 4 години в невероятно сьстояние на позитивност тук. Бях зареден до дупка.
Ние живеехме на първия етаж и всички прозорци и балконски врати бяха орешетени. Гледаш през решетки от собствения си дом. Блиндирани врати на входа и стаята с компютъра - по онова време си докарвах допълнително от фрий лансинг. Това, разбира се, не попречи на един наркоман да счупи стъклото и през решетката да отключи балконската врата отвътре. И да ни отмъкне дъртия телевизор Електрон с полу-изгорял кинескоп. Блиндираните врати не попречиха на други бандити да се промъкнат по подобен начин и да ни отмъкнат техниката, с която си изкарвахме прехраната. Два пъти.

На улицита си носех чантата през врата, обърната с гърба навън. Това не попречи на крадливите циганки да ми задигнат портмонето с джобни пари и първия ми мобилен телефон.

Алармената система в офиса не попречи на мръсното копеле да ми отмъкне чантата от бюрото, докато съм си правела кафе в килера-кухничка.

Слава богу, единствената ни кола тогава беше едно 30-годишно жигули, което не приличаше на кола даже. Та поне това си остана неоткраднато, докато не стана за нищо, дори за скрап не го взеха.

Ми разбира се, че ще се чувствам добре тук. Мога да ходя със зейнала чанта и първия човек ще ми обърне внимание с усмивка. Пак живеем на първия етаж, но широко отворените прозорци не ни притесняват. Чувствам се сигурна, защото в офиса никой няма да ми открадне чантата. Мога да повикам полиция по всяко време на денонощието. И съм сигурна, че ще дойдат. Хората зачитат закона и се съобразяват с него.

Всички тук сме икономически имигранти, дошли за по-добър живот. Но този живот не се изразява само в евтина и обилна храна, а в цялостното качество на живот. Тук хората могат да си позволят да бъдат щастливи, да не се тревожат, да не се страхуват за живота си, децата си или имуществото си.

А български кебапчета и сами можем да си направим. И да ги ядем в компанията на приятни хора, а не мутри с ланци.

айде пак решетки,мрешетки и бабини деветтини.
в кооперацията в която живея няма ни една решетка даже и на първия етаж.има ресторант ,магазин и офис.решетки на първия етаж няма и в кооперациите на около които са ново строителство.тук таме на старите може да се види някоя решетка останала от отминалите времена което доказва само ,че старата практика от орешетването е отдавна забравена.
ако някой си мисли,че го заблуждавам ще онагледя казаното с една виртуална разходка да се поразходи из квартала и да докладва дали е видял някъде решетки,

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 43,,0,-1.1"

не такава беше обаче картинката в стария ми квартал където на главната търговска улица всички дюкяни бяха здраво орешетени,може да си направите една виртуална разходка и някой да докладва после дали лъжа

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=45. ... 8,,0,16.99"
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Още на първата къща в ляво от първия линк се вижда че целия първи етаж е окатанчен, но това е явно остатък от миналото. А и в квартала който си дал не изглежда да има много неща за крадене. Отдавна който има нещо сериозно за пазене го е зачислил към СОТ фирма и/или е застраховано.
seeker

Мнение от seeker »

Батка, като гледа човек първата карта с изгледа, който си дал ще каже че в България всичко е страхотно. Малко само като завърти изгледа и има чувство, че са го пренесли някъде в друго измерение. Разруха и мизерия. Ти, батка, може да прекарваш цялото си време в нови офиси и да не виждаш тъжната картина в Отечеството ни, но повечето хора не са като теб. Пък да говориш, че сега, когато кризата е в апогея си, в Бългрия не се краде и не се обира... И като се има предвид, че вече и хората в Занзибар разбраха, че държавата ни е на автопилот и то повреден... :lol:
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:Още на първата къща в ляво от първия линк се вижда че целия първи етаж е окатанчен, но това е явно остатък от миналото. А и в квартала който си дал не изглежда да има много неща за крадене. Отдавна който има нещо сериозно за пазене го е зачислил към СОТ фирма и/или е застраховано.
така е,както казах останали са решетки само по старите сгради поставяни преди 20 години,сега вече никой не се орешетва както го правят в канада по търговските им улици.
виж на нашата улица има ли една решетка по магазините и докладвай

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 81,,0,9.87"
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

newcomer

Мнение от newcomer »

seeker написа:Батка, като гледа човек първата карта с изгледа, който си дал ще каже че в България всичко е страхотно. Малко само като завърти изгледа и има чувство, че са го пренесли някъде в друго измерение. Разруха и мизерия. Ти, батка, може да прекарваш цялото си време в нови офиси и да не виждаш тъжната картина в Отечеството ни, но повечето хора не са като теб. Пък да говориш, че сега, когато кризата е в апогея си, в Бългрия не се краде и не се обира... И като се има предвид, че вече и хората в Занзибар разбраха, че държавата ни е на автопилот и то повреден... :lol:
е и на моя офис нямам решетки
http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 79,,1,2.92"

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

За миг ми заприлича на главната в Пловдив може би защото не съм бил в Русе доста отдавна. Какво очакваш от магазините и офисите по главната? Всички са свързани към охранителни фирми СОТ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Решетките са отживелица, отдавна доказала своята неефективност.
Днес се плаща за охрана.

Нашата къща, както и колите на драйвуея никога не се заключват (освен когато сме във ваканция).
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:За миг ми заприлича на главната в Пловдив може би защото не съм бил в Русе доста отдавна. Какво очакваш от магазините и офисите по главната? Всички са свързани към охранителни фирми СОТ.
ами то не само по главната,и по другите улици е така,решетките липсват
http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 7,,0,10.42"

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=43. ... 57,,0,3.47"

newcomer

Мнение от newcomer »

ablood написа:Решетките са отживелица, отдавна доказала своята неефективност.
Днес се плаща за охрана.

Нашата къща, както и колите на драйвуея никога не се заключват (освен когато сме във ваканция).
охрана не ползвам.направил съм си каско на всичките коли и не ми пука дали някой ще ги краде или ще се блъска в тях,
даже се моля някой да ги открадне та застрахователната компания да ми ги плати на двойна цена,ама за жалост никой не се натиска

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не знам само аз ли съм повреден, но всичките линкове на батката, а също и всички други които сам си щраках в стрийт вю-то по София и Стара Загора ме изпълват с безкрайна депресия и (то ако не е същото) чувство за безнадеждност.

Ето един пример - погледнете тук "тревата" - то си личи че трева от години не е имало там. Това не е баш на центъра, но хич не е и покрайнина.

Имам чувството, че едни и същи картинки могат да накарат някой в България да се гордее колко е красиво, а мен да се депресирам колко е грозно. (и съм имал такива случаи със снимки които са ми пращали приятели с "красиви" пролетни изгледи)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

optics написа:Не знам само аз ли съм повреден, но всичките линкове на батката, а също и всички други които сам си щраках в стрийт вю-то по София и Стара Загора ме изпълват с безкрайна депресия и (то ако не е същото) чувство за безнадеждност.

Ето един пример - погледнете тук "тревата" - то си личи че трева от години не е имало там. Това не е баш на центъра, но хич не е и покрайнина.

Имам чувството, че едни и същи картинки могат да накарат някой в България да се гордее колко е красиво, а мен да се депресирам колко е грозно. (и съм имал такива случаи със снимки които са ми пращали приятели с "красиви" пролетни изгледи)
Не си само ти. И аз се повредих нещо в последно време, като видя паркираните по тротоара коли и получавам спазми :worried:
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:
optics написа:Не знам само аз ли съм повреден, но всичките линкове на батката, а също и всички други които сам си щраках в стрийт вю-то по София и Стара Загора ме изпълват с безкрайна депресия и (то ако не е същото) чувство за безнадеждност.

Не си само ти. И аз се повредих нещо в последно време, като видя паркираните по тротоара коли и получавам спазми :worried:
че във ванк. като си паркираш колата на тротоара не ти ли я вдигат с паяка.тук в бг е така.паркирай си колата на тротоара и след 30 мин ще си я търсиш на някой общински паркинг с/у глоба и заплащане за престоя.

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

newcomer написа:
fighter написа:

че във ванк. като си паркираш колата на тротоара не ти ли я вдигат с паяка.тук в бг е така.паркирай си колата на тротоара и след 30 мин ще си я търсиш на някой общински паркинг с/у глоба и заплащане за престоя.
Говорих за Варна, Батка. Тук не съм виждал коли по тротоарите.
А ако в България вече е забранено да се паркира върху тротоара и паяка вдига моментално нарушителите, мога само да се радвам, похвално :y:
Публикувай отговор