RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Мнение от miteto »

Marto написа:Не знам кое ме тревожи повече: че пресата разлая кучетата и на практика разпъна на кръст двете компании без да си направи труда да си изясни фактите преди това, или това че сега едно или повече министерства ще им почернят живота на тези компании, щото някакви политици искат да извлекат политически дивиденти от цялата работа.
Варненският Драматичен Театър се обади, че те искат за главната роля в следващия моноспектакъл. То не бяха сълзи, то не бяха драми, то не бяха тревоги и съмнения, то не бяха лоши каубои и показни министърки - за тия бедни две компании, дето им почернен живота :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Последни новини по случая от Toronto Star - "discrepancies between RBC’s public statement and information which has previously been provided to the government"

"How an overseas outsourcing firm managed to get Ottawa’s nod to bring in foreign workers to replace 45 Canadian employees at the Royal Bank has become the centre of an official probe.

On Monday, the federal government confirmed iGate, based in Fremont, Calif., was granted a positive labour market opinion (LMO), which is supposed to be issued only when an assessment determines the hiring will not take jobs away from available and qualified Canadians.
If these workers were brought to Canada on LMO-based work permits, then either the employer may not have been fully straightforward with Service Canada about their plans, or someone at Service Canada might have been asleep at the wheel,” said Toronto lawyer Chantal Desloges, who has helped guide corporate clients through the LMO process.

“Service Canada would have approved the LMOs based on the fact that iGate is the employer. If the de facto employer at some point became RBC then this could be a compliance issue with the terms of the LMOs and the work permits as well.”HRSDC officials are currently reviewing the labour market opinions submitted by iGate in great detail, based on apparent discrepancies between RBC’s public statement and information which has previously been provided to the government,”
http://www.thestar.com/news/canada/2013 ... oyees.html"

Що ли не слушат Марто, че няма никакво нарушение, ами губят време и пари да разследват? Освен министър Кени, още един министър – Даян Финли е рекла да си прави ПР или пък е на странара на Кени, щото му е предшественичка?
Гледам и някой си адвокат Chantal Desloges, предполагом по-некомпетентен от наш Марто казва, че или работодателят е „готвил книгите” или Сървис Канада са спали, когато са издавали LMO-тата.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа:А да бе непосилен бил синдикалния членски внос ама този на ордерите не бил и като те изнудят да им кихнеш в началото солидна сума, че пък и да те приемели, да те поизпитали...някви наядени вече солидно браншовици... Всеки си има мнение!
Както винаги ужасно неинформирано мнение. Моята годишна вноска в CDSBC покрива издръжката на ордера, включително и разглеждането на оплакванията на пациентите. За последните защитата на правата им е БЕЗПЛАТНА, а ордера е изхарчил 800к само миналата година. Тази година очакват да изхарчат над милион, затова и ми вдигнаха годишната вноска с около 400 кинта до 2700. Не се оплаквам, защото са ми данъчно приспадаеми и освен това ги изкарвам с труда си. И ако това е цената да сме защитени от некадърници, аз съм готов да я платя.
apple

Мнение от apple »

pumpy написа:
apple написа:А да бе непосилен бил синдикалния членски внос ама този на ордерите не бил и като те изнудят да им кихнеш в началото солидна сума, че пък и да те приемели, да те поизпитали...някви наядени вече солидно браншовици... Всеки си има мнение!
Както винаги ужасно неинформирано мнение. Моята годишна вноска в CDSBC покрива издръжката на ордера, включително и разглеждането на оплакванията на пациентите. За последните защитата на правата им е БЕЗПЛАТНА, а ордера е изхарчил 800к само миналата година. Тази година очакват да изхарчат над милион, затова и ми вдигнаха годишната вноска с около 400 кинта до 2700. Не се оплаквам, защото са ми данъчно приспадаеми и освен това ги изкарвам с труда си. И ако това е цената да сме защитени от некадърници, аз съм готов да я платя.
Абе я си гледай зъбките там и колко е синдикалния внос според тебе? Не ви знам зъбарите дали въобще имате синдикат щото сте велики и сами си поемате масрафа при тези обирджийски цени... Бре, много врагове имат тия синдикати тук бе? То и в БГ не ги долюбват ама предимно политиците... Що ли? Къде им бърка интересите? Освен това членството в синдикат е доброволно, а това в професионален ордер е задължително тук ако искаш да бачкаш в бранша и трябва да им кихаш видно какви суми от твоя компетентен пост! Всички разбраха, че си богат и преуспял, а аз тъпа, бедна и некомпетентна... И си държа зъбките в чашка на нощното шкафче! Остроумен си като чвор... ;)
speedy

Мнение от speedy »

apple написа: членството в синдикат е доброволно
Ако в една фирма или организация има профсъюз всички, които работят "unionized jobs", са длъжни да дават пари на профсъюза, пък ако искат могат да гласуват или не. Какво точно му е доброволното?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа:
pumpy написа:
Абе я си гледай зъбките там и колко е синдикалния внос според тебе? Не ви знам зъбарите дали въобще имате синдикат щото сте велики и сами си поемате масрафа при тези обирджийски цени... Бре, много врагове имат тия синдикати тук бе? То и в БГ не ги долюбват ама предимно политиците... Що ли? Къде им бърка интересите? Освен това членството в синдикат е доброволно, а това в професионален ордер е задължително тук ако искаш да бачкаш в бранша и трябва да им кихаш видно какви суми от твоя компетентен пост! Всички разбраха, че си богат и преуспял, а аз тъпа, бедна и некомпетентна... И си държа зъбките в чашка на нощното шкафче! Остроумен си като чвор... ;)
Членството в синдикат е толкова доброволно, колкото и моето членство в ордера. За пореден път затвърждаваш мнението ми, че не работиш, а само критикуваш. Това в голяма степен обяснява бараката, мокета и ламарината ти.
Аз съм работил в компания със синдикат. Започнах да плащам членски внос от първия си чек, а член и защита получих след 60 работни дни, колкото ми беше и изпитателния срок. А защитата беше следната:
- работиш като шеф на екип с група мързели. Всички сме синдикални членове и не можеш да ни мръднеш, но аз съм отговорен да се изпълни нормата и на мен ми се пили в края на смяната ако сме направили 1400 порции, вместо планираните 1500. Е докато ти пилат началниците ти плащат и овъртайм, но аз не обичам да ми пилкат по принцип. Имах една арабела в групата си, аз и да искам не мога да се движа толкова бавно.....
- на втората година се случва предоговаряне на колективния трудов договор. Не се разбират и всички излизаме с lock out минути преди да обявят стачка. Следващите 3 седмици загубваме около 1500 долара заплата след като синдиката ни дава по 150 кинта седмична компенсация. Компанията се налага накрая и вместо исканите 3/3/3 процента годишно увеличение на заплатите получаваме 2/2/2 за следващите 3 години на новия колективен трудов договор. Нека финансистите кажат какво увеличение е било необходимо за да се компенсират загубените 900 долара по време на стачката. Годишната заплата във фирмата беше около 29-34к.

Сигурно защитават нечии интереси някъде, но аз не съм го видял на живо. В гореспоменатата фирма ако те нарочеше шефа, можеше да ти направи смените черни, седмици и месеци наред, докато не напуснеш сам и то съвсем законно. В един от кабинетите в Денвър нямаше синдикат и шефа никога не уволнява нито една сестра. Просто им намалява часовете докато сами напуснат....
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Marto написа:Е да де, но тук ги обвиняваха, че са нарушили тези закони (имаш предвид имиграционните закони, нали?), а то се оказа просто един случай на аутсорстване.
Марто, не си съвсем прав. Аутсорсването си е едно на ръка, обаче внасянето на пришълци с измислени временни разрешения за работа е нещо, което просто трябва да се изкорени в момента поради съвсем ясни и очевадни причини. Това с RBC е много малка част от ставащото в страната, особено в IT сектора. Не мога да разбера канадския екзекютив мениджъмънт, защо са се хванали като удавници за сламка за тази изключителна глупост - аутсорсинг НА ВСЯКА ЦЕНА и с всички средства. Ситуацията във фирмата, за която работя е още по-изтървана. На мен лично ми натресоха един екип от 4-5 подобни (с годините бройката им варираше), които в разгара на най-голямата криза работеха при нас явно съвсем официално. За тяхната работа мога да ти гарантирам, че ако бях пуснал дори еднократно само една обява, щях да получа няколко стотин качествени резюмета от местни специалисти. Тази ситуация в момента е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМА и на всичкото отгоре е като воденичен камък за самите фирми. Ежедневно, дори ежечасно ми се налага да се разправям на различни нива в корпорацията с образи, които не само не им е ясно какво трябва да правят, ами и трябва да употребявам неимоверни усилия, не само да им разбирам "английския", но и да ги накарам да схванат поне най-елементарните и важни положения от официалните корпоративни политики, които уж трябва да знаят наизуст и да спазват като закон. Безразборният аутсорсинг с единствена цел - bottom line-a, е въжможно най-деструктивната сила, която унижожава всички остатъци на наличната корпоративна култура. Това ми минава през ръцете вече над 5 години в глобална корпорация с над 160 хиляди служители и нещата се повтарят на всички нива. Куриозното при мен беше, че съвсем наскоро прекратиха договора с индийската фирма, при което симпатягите на минутата си стегнаха багажа и си заминаха, като на тяхно място пристигна наше момче по нов договор с американска фирма. Какво излиза, че всъщност сериозни фирми с локални човешки ресурси могат да предложат доста по-изгоден аутсорсинг договор от въпросните индийци, които влачеха народ с работни визи от другия край на света. Е, извинявай, но моите наблюдения през тези години са, че ако се ЗАБРАНИ изцяло тази процедура, то това не само ще помогне на местните специалисти, но ще направи и огромна услуга на задръстените от глупав и недалновиден мениджмънт канадски и американски корпорации в борбата им за оцеляване на пазара.

ПП. Гледам мадам Грани Смит отново е извадила грандиозни заключения относно синдикалната ситуация. Няма как, все някой трябва да създава хумор в иначе сериозната дискусия. По този повод една буквално комична ситуация, която всъщност се оказва честа практика в местните синдикализирани сборища. Един ден гледам една обява (всъщност две) в някаква местна краун корпорацийка. Търсят едновременно мениджър на нещо си и синиър мениджър на същото нещо. Това веднага ми се наби в очи и почвам да чета дългия списък с изисквания. Тази за синиър мениджъра иди-дойди, изискванията са сравнително адекватни, макар и тези за експириънс да се разминаваха тотално с разбиранията ми за "синиър", но както и да е. Почвам да чета и тези за мениджъра, при което падам от стола - всички изисквания са буквално технически hands-on с по няколко години максимум опит с това-онова. Когато споделих учудването си с един колега, който беше минавал през подобна коронясана корпорацийка, той се засмя и ми обясни каква всъщност е далаверата. По принцип синдикалната мафия, особено тази коронясаната, никак не обича да приема в редиците си IT специалисти, а трябва да го направят по задължение. Затова решават генерално въпроса, като слагат едно "мениджър" на позиция, в която няма нищо мениджърско. Така хем вълка сит, хем агнето стои извън синдикалната кошара. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Туй с мениджъра много смешно, обаче много вярно, и аз съм виждал същото :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
speedy

Мнение от speedy »

c200 написа:Туй с мениджъра много смешно, обаче много вярно, и аз съм виждал същото :)
Вярно е, само че причината е обратната. Просъюзите искат да прилапат всички (ИТ не са някакви свръхестествени същества, синдикализират ги гато стой, та гледай). Фирмите, от друга страна, искат по малко позиции да са под контрола на профсъюза и затова ХР измисля трикове от типа на management professional :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

MrGeek написа:
Marto написа:Е да де, но тук ги обвиняваха, че са нарушили тези закони (имаш предвид имиграционните закони, нали?), а то се оказа просто един случай на аутсорстване.
Марто, не си съвсем прав. Аутсорсването си е едно на ръка, обаче внасянето на пришълци с измислени временни разрешения за работа е нещо, което просто трябва да се изкорени в момента поради съвсем ясни и очевадни причини. Това с RBC е много малка част от ставащото в страната, особено в IT сектора. Не мога да разбера канадския екзекютив мениджъмънт, защо са се хванали като удавници за сламка за тази изключителна глупост - аутсорсинг НА ВСЯКА ЦЕНА и с всички средства. Ситуацията във фирмата, за която работя е още по-изтървана. На мен лично ми натресоха един екип от 4-5 подобни (с годините бройката им варираше), които в разгара на най-голямата криза работеха при нас явно съвсем официално. За тяхната работа мога да ти гарантирам, че ако бях пуснал дори еднократно само една обява, щях да получа няколко стотин качествени резюмета от местни специалисти. Тази ситуация в момента е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМА и на всичкото отгоре е като воденичен камък за самите фирми. Ежедневно, дори ежечасно ми се налага да се разправям на различни нива в корпорацията с образи, които не само не им е ясно какво трябва да правят, ами и трябва да употребявам неимоверни усилия, не само да им разбирам "английския", но и да ги накарам да схванат поне най-елементарните и важни положения от официалните корпоративни политики, които уж трябва да знаят наизуст и да спазват като закон. Безразборният аутсорсинг с единствена цел - bottom line-a, е въжможно най-деструктивната сила, която унижожава всички остатъци на наличната корпоративна култура. Това ми минава през ръцете вече над 5 години в глобална корпорация с над 160 хиляди служители и нещата се повтарят на всички нива. Куриозното при мен беше, че съвсем наскоро прекратиха договора с индийската фирма, при което симпатягите на минутата си стегнаха багажа и си заминаха, като на тяхно място пристигна наше момче по нов договор с американска фирма. Какво излиза, че всъщност сериозни фирми с локални човешки ресурси могат да предложат доста по-изгоден аутсорсинг договор от въпросните индийци, които влачеха народ с работни визи от другия край на света. Е, извинявай, но моите наблюдения през тези години са, че ако се ЗАБРАНИ изцяло тази процедура, то това не само ще помогне на местните специалисти, но ще направи и огромна услуга на задръстените от глупав и недалновиден мениджмънт канадски и американски корпорации в борбата им за оцеляване на пазара.
Най-накрая някой от бранша, който знае какво говори и вижда голямата картина. Не Марто да ми говори глупости, че имало много хора завършили arts или че позициите изисквали пунджаби език :fubar:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
Marto написа:Eдинствената конкретна информация, която имаме от от цитата на спийди:
Of the 21 workers iGate is using to handle the outsourcing, one is in Canada on a temporary work visa which required iGate to seek permission from the federal government, arguing that the person has special skills. Another 13 people are iGate employees who are employees of iGate from outside Canada permitted to work short-term on the transition. The rest are local hires by iGate, the bank said.
Разбира се преди да разбере за какво въобще иде дума
Верно? Ооо, миличката добричка банка, така да я нападат лошите каубои. А х*й ли имаше тая в устата, че не можа да го каже това веднага, ами единствения коментар беше:
However, the bank refused to answer repeated questions about the type of work visas the iGATE employees have or how they were approved, given the job losses involved.
...
We do not comment on specific supplier relationships,” Cortese said.
Ясно, щом не ти изнася инфромацията, значи лъжат. Всичките лъжат, подправят документи и въобще ако зависеше от тебе вече да бяха обесени.

А това, че отне на РБЦ време да излязат с тези подробности е съвсем нормално, защото (не знам вече за кой път ти обяснявам) индийците са работници на iGate, не на РБЦ. Това не е тяхна информация, за да се разпореждат с нея както искат, ако въобще са я имали тогава. И пак, за пореден път ти обяснявам, че нямат НИКАКВО задължение да проверяват статуса на работниците на външен снабдител. Много ясно, че всеки очаква от компаниите с които сключва договори да спазват законите - какво повече искаш??? Ти преди да пишеш мнения тука провери ли дали лиценза на интернет доставчика ти е 100% изряден? Щото може да са излъгали нещо. Като плати с кредитна карта за кафето тази сутрин, сигурен ли си, че банката не е фалшифицирала нещо (щото тез банкери ги знаем какви са @#$#@^и). Като си наля бензин миналата седмица, настоя ли собственика на бензиностанцията да ти предостави докуиментация, че работника зад касата е в Канада легално?

Аз настоявам ти, Митето, да ми дадеш пълна информация, МОМЕНТАЛНО, за всички тези неща. Ако не можеш или не искаш, значи си лъжец, душманин, престъпник и фалшификатор! Или имаш нещо цилиндровидно в устната си кухина. :D

http://www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/ ... 374122723/"

Ето това е от снощи - Lang & О'Leary Exchange (2-рия сегмент). Mr. Wonderful, съвсем очаквано нарече ситуацията и пресата "ridiculous" плюс е 1100% "за" аутсорсинг , но дори и Аманда Ланг споделя моето мнение:
If the story was that they were importing labour: firing Canadians so that somebody could come from another country and live here and do that job, that would not only be illegal but it would also be unethical. [But they are not doing that], what they are actually doing is sending the work to India. Now what's definitely true is that they have a contract, a vendor who's doing this technology work, and they may-- they are the ones who brought the workers in, so the question of [on] what sort of visas they came in, we don't know.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Добре Марто, така е, но това по никакъв начин не променя крайния резултат и това, което възмущава хората - уволняват канадци, взимат индийци на тяхно място.
И понеже няма открити нарушения на закона (засега), смяташ че трябва да се премълчава и никой да не му обръща внимание, така ли?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Да бе Марто, ще седна да чета точно тоя клоун О'Лиъри :D
Я по-добре признай, че бях прав и че тия апапи от iGATE вкарават с ЛМО (т.е. цялата работа не е чисто и просто аутсорсинг както ти лъжеш) и сега ще ги проверят дали наистина това, което са събмитвали е 100% вярно:
On Monday, the federal government confirmed iGate, based in Fremont, Calif., was granted a positive labour market opinion (LMO), which is supposed to be issued only when an assessment determines the hiring will not take jobs away from available and qualified Canadians.
“HRSDC officials are currently reviewing the labour market opinions submitted by iGate in great detail, based on apparent discrepancies between RBC’s public statement and information which has previously been provided to the government,” Queen said in an email.
Ouch :D Не мога да разбера кво ми се плюнчиш за бензин, за интернет доставчици и прочее глупости, които нямат връзка със случая. По добре се плюнчи на Diane Finley, чиято говорителка казва, че ще разследват "apparent discrepancies" :?:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Сега, Павел е световно величие по английска филология и няма нужда да му обяснявам, но ти може би не знаеш, че непълният член "а" обозначава единствено число, тоест правителството е потвърдило, че в случая е било издадено едно ЛМО, което потвърждава казаното от банката.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Като ще правим литературни анализи на предлозите, обясни това: HRSDC officials are currently reviewing the labour market opinions submitted by iGate in great detail, based on apparent discrepancies between RBC’s public statement and information which has previously been provided to the government" ;)
Публикувай отговор