Човек вече да се замисли, че май им завиждате или ........ просто си нямате друга по смислена работа, та ги обсъждате.
ablood написа:Хм. Странно как на повечето емигранти не им миришат чорапите, а бачкат, доказват се, практикуват и си уреждатbai_ganiu написа:А за нормалната работа теоретично е така, но никой не те допуска до нея, защото ти миришат чорапите и си просто един емигрант
нормална работа и живот, докато професионалните социаладжии "се ориентират".
Много ми е нелепо някой неудачник като почне да се жалва, че го били дискриминирали.
Това е вечният спор - за и против социала - откакто съществуват интернет форумите, и предполагам че този спор ще се води докато има имигранти и в провинция Квебек лесно дават социални помощи.paraf78 написа:абее какво сте ги захапали хорицата на социал.
![]()
![]()
![]()
![]()
Човек вече да се замисли, че май им завиждате или ........ просто си нямате друга по смислена работа, та ги обсъждате.
Ти наистина ли си вярваш като пишеш тези фантасмагории?!Rall написа:...Аз съм сменил 5 работи откак съм тука... Никъде , ама наистина никъде не съм се сблъсквал с някакво по-различно отношение отколкото към местен работник. Винаги съм напускал по собствено желание и винаги шефовете ми са ми казвали, че в момента в който поискам да се върна, почвам веднага. Само на първата ми работа имах колеги чужденци от къде ли не, на всички останали аз съм единственият "канадец" роден извън Канадавсички са местни и мога да ти кажа, че бая народ изпратих и то с повече стаж от мене... та ако проблема не е наистина в някакъв гаден началник...
Абсолютно си прав,че завиждат (типичната българска черта независимо къде се намираме) това е от ясно по-ясно, но че нямат работа е ясно също, защото, ако имаха такава, нямаше да се занимават и да си губят времето да пишат тези глупости!paraf78 написа:
абее какво сте ги захапали хорицата на социал.
![]()
![]()
![]()
Ти за мен грижа не бери, аз се справям и без твоята помощ, но по-добре виж имаш ли право на очен лекар, прегледай се, ако имаш такова и си смени розовите очила... ще е по-здравословно за теб...!Nick(olov) написа:Той социала си го има вече. Психолог му трябва, че проблемите му са сериозни. Къде ще търси българин обаче.........абе мъка, мъка![]()
![]()
Ха-ха-ха това е бисерът на седмицата!Как позна, че ти завиждам ужасно?bai_ganiu написа: Абсолютно си прав,че завиждат (типичната българска черта независимо къде се намираме) това е от ясно по-ясно, но че нямат работа е ясно също, защото, ако имаха такава, нямаше да се занимават и да си губят времето да пишат тези глупости!Този форум е предимно за социаладжии, защото само те единствено могат да си позволят този лукс и имат необходимото време за губене, че нали социала им плаща.... Тука хора на нормална работа нямат място и време за губене, особено за преливане от пусто в празно!
Rall написа:Ганчо, ще ти отговоря въпреки, че хората са прави че най- добре е да гд подмине човек. Първата си работа която почнах още на втората седмица от пристигането си 2006 г. за 12.80$ на час я напуснах защото предприятието фалира. Дори след като съкратиха повече от половината персонал, ми предложиха да остана, но друга смяна и аз отказах. След това работих на сезонна работа през лятото и ми предложиха да остана и зимата но аз си бях намерил вече нещо по- интересно. На следващата работа трябваше да работя само зимата но ми предложиха да остана целогодишно и така 2 години. Един ден обаче се сдърпахме с шефа ми за глупости които нямат нищо общо с работата ми и понеже съм твърдоглав му теглих една майна и напуснах и въпреки това след два дни получих мейл, че мога да се върна когато поискам. Сега имам една работа лятото и една зимата и на двете места съм си добре и както казах изпратих доста местни с повече стаж и опит. Не смятам че притежавам някакви изключителни качества, просто си върша работата, ако смятам че нещо не ме устройва не почвам да се оплаквам, и да се правя че работя а просто напускам и край на историята. Ето за това смятам, че социала е полезен, дава ти сигурност. Нямам и против тия дето го комбинират с работа на черно но просто не им разбирам логиката.
Да съвсем нормално е да има завист, нали сме все пак българи, ние това го можем повече и най-добре от всички по Света. Проблема не е в социала дали ще го има и кой ще го има, а ми просто в чистата човешка завист най-характерната черта за нашата националност, с която обикновено се гордеем, демонстрираме и хвалим, а не се срамуваме...mufc написа:Бреййй, този социал бил доляма далаверка.
Еми съвсем нормално е да има завист
Сигурно е трудно да се уреди човек с едно социалче.
Rall , колкото и да обяснява не може да ские зависта си...
Я пак? Очевидно е, че не можеш да разбереш, че има хора и хора. Защо така лесно поставяш всички българи под един знаменател?bai_ganiu написа:Да съвсем нормално е да има завист, нали сме все пак българи, ние това го можем повече и най-добре от всички по Света. Проблема не е в социала дали ще го има и кой ще го има, а ми просто в чистата човешка завист най-характерната черта за нашата националност, с която обикновено се гордеем, демонстрираме и хвалим, а не се срамуваме...mufc написа:Бреййй, този социал бил доляма далаверка.
Еми съвсем нормално е да има завист
Сигурно е трудно да се уреди човек с едно социалче.
Rall , колкото и да обяснява не може да ские зависта си...