Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:в Ка и в То, също и Ван, ако си на сериозна позиция можеш да правиш наистина сериозни пари.
Но си трябва и ти да можеш и знаеш.
А тези, неориентираните, дето се чудят в коя провинция да идат по-напред, определено са далеч от подобен тип позиции. Независимо дали в Мон, То или Калгари пак ще гризат дървото. Колкото и да теглят локумите.
Абсолютно съгласен!

Тези който разбрали, недоразбрали се изсипват в Монреал, обвиняват провинцията за неуспеха си и се пробват на запад, защото са дочули, че там е по-добре са ясна работа.

Кофтито, е, че не съществуват обстоятелства при които ще си признаят, че повторната емиграция е била излишна. Даже надъхват и други да идват.

Всъщност за повечето е дори един добър стимул да се захванат здраво (ама много здраво!) на работа, за да могат да оцелеят в провинцията с по-висок стандарт. И така ето ти статистически повече доходи и успеваемост дори и при новопристигналите. :D
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Така е човек стига да е упорит и в България дори може да взима хубави пари и в Монреал и в Рио и където там....
А още повече ако си намери работа дето е ок да им работи ремоутли от която и да било точка по света....... :inlove:

Аз бях на границата така преди 2 години да работя за една компания американска от Виктория(много го бях загледал това градче по едно време и ми се струва едно от най-хубавите в Канада пък и трябва да е Пасифик стандарт тайм още един бонус) та дори и кола бях започнал от крейга да си търся....

Поздрави на всички във Виктория. :inlove:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:Тези със собствен бизнес имат дори много по-големи доходи независимо от провинцията.
Аз пък знам хора със собствен бизнес, които след като си приспаднат разходите и заплатите, които плащат на работници, и излиза че работят за жълти стотинки. Сещам се за едни приятели българи, които притежават ресторант в Сиатъл (там още си е криза) - за тях няма събота, няма неделя, няма ваканция на Хавай, .... просто не смеят да се отлепят от тоя ресторант и накрая се оплакват, че мортгиджът им бил висок. ;)
Не всеки собствен бизнес е печеливш. Предполагам не си мислиш, че всеки собственик на магазинче за дрехи или кафене е милионер.
Освен това провинцията също е важна, понеже данъците, които фирмите плащат се определят от провинцията (и са различни за малки и големи компании).
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Това е очевидно така точно както и не всеки на заплата може да изкара дори и средна за провинцията такава. Мисълта ми беше, че тавана на заплатите е по-ясно видим спрямо тавана в частния бизнес и 100к и повече заплата е повече от изключенията независимо от провинцията. Всяко нещо си върви с предимствата и недостатъците. Обаче не е ок да създаваме митове, че е достатъчно да се поработи здраво десетина години само в централкните и западни провинции и ще се надпреварват да ти предлагат 6 цифрени суми докато за същото усилие в Квебек можеш само да преживяваш едва ли не и там е мястото само за некадърници, мързеливци или хора без английски. 8 милиона заблудени едва ли ще останат толкова дълго тук ако е толкова трагично. Както се писа по-нагоре всеки който иска успява навсякъде въпреки по-трудните условия в определени провинции, а останалите си търсят само добри оправдания.
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

ablood написа:Кофтито, е, че не съществуват обстоятелства при които ще си признаят, че повторната емиграция е била излишна. Даже надъхват и други да идват.
Много ясно, че такива обстоятелства не съществуват. Много ясно, че ще препоръчват и на други да идват. Достатъчно е тези други да излязат извън Квебек и да видят сами за каква разлика става дума. Това е все едно да тръгнеш да имигрираш от провинцията на България в София, с надеждата да живееш по-добре, а да се забиеш в... Перник.

Тази "повторна имиграция" е много лесна в началото и струва малко. Колкото по-дълго време се задържиш на едно място, толкова по-скъпа и по-трудна става. Затова, аз лично предпочетох да отида и да видя и други места по Канада преди да реша къде ми харесва. Като установих, че Монреал изпада назад в списъка ми с предпочитания, цъкнах си един камион от сайта на U-HAUL и се свърши с "Канадзо".
yahoo написа:Както се писа по-нагоре всеки който иска успява навсякъде въпреки по-трудните условия в определени провинции, а останалите си търсят само добри оправдания.
Това е така. Остава въпросът каква е причината за един българин да предпочете една по-изостанала провинция с по-трудни условия за адаптация. Ако някой знае много добре френски, има познати или роднини в Квебек, има някакви специални умения с вероятно приложение в местна фирма и т.н., тогава е обяснимо, но в повечето случаи няма такива предпоставки. Квебек привлича имигранти с по-лесна процедура и по-хлабава социална политика. Това е всичко. Единственото "по-европейско" там е високото и неподкрепено с нищо самочувствие на местните, примесено с типичен "френски" мързел от 18-ти век.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:Обаче не е ок да създаваме митове, че е достатъчно да се поработи здраво десетина години само в централкните и западни провинции и ще се надпреварват да ти предлагат 6 цифрени суми ...
Разбира се, че не е ОК да създаваме митове и аз не ща да подлъгвам никого, че като отиде във Ванкувър, Торонто или Калгари, веднага ще му предложат 6-цифрена заплата. Само твърдя, че не е невъзможно и че шансът за това е по-голям в тези градове, отколкото в Монреал.

Като пример ще дам една много известна монреалска фирма, която прави видео-игри, известна е по цял свят и според мен бизнесът й върви много добре - Ubisoft Montreal. Като се разровиш из нета, можеш да намериш страници като следната:
Ubisoft Salaries in Montreal, QC Area
Според мен това са много ниски заплати за една от водещите фирми във video-games индустрията. Ако офисът беше в Калгари или Торонто, предполагам че числата щяха да са поне 70-80% по-големи.

За сравнение ще дам подобна фирма във Ванкувър, Electronic Arts:
Electronic Arts Salaries in Vancouver, BC Area
Ясно се вижда, че средната (не максимална) заплата за Sr. Software Engineer е 6-цифрена.

И не ща да чувам, че това не са заплати за имигранти, защото в IT нещата просто не стоят така - от преките ми колеги, около 10 човека, нито един не е роден в Канада.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Румене недей така, колегата по-скоро е имал предвид Пресни емигранти.
Всеки що годе наясно с емиграцията знае, че първите години е по-трудно и освен ако не си някой невероятен късметлия и с много хубав бекграунд от западна европа или щатите или де да знам...
не става работата с хубавите заплати - ако си работил само в български фирми с българско образование.......

АЗ лично напълно подкрепям, че има хора емигранти с хубави 6 цифрени заплати, не е като да не познавам( ;) ) обаче общото между тях е, че не са Пресни демек - не са от 6месеца или 1година в страната.....

И за да ти докажа бас ловя, че повечето Български АйТита почват първите 1-2години на заплати около 60тина к... :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:Румене недей така, колегата по-скоро е имал предвид Пресни емигранти.
Всеки що годе наясно с емиграцията знае, че първите години е по-трудно и освен ако не си някой невероятен късметлия и с много хубав бекграунд от западна европа или щатите или де да знам...
не става работата с хубавите заплати - ако си работил само в български фирми с българско образование.......

АЗ лично напълно подкрепям, че има хора емигранти с хубави 6 цифрени заплати, не е като да не познавам( ;) ) обаче общото между тях е, че не са Пресни демек - не са от 6месеца или 1година в страната.....

И за да ти докажа бас ловя, че повечето Български АйТита почват първите 1-2години на заплати около 60тина к... :)
С това съм съгласен - първите 3-4 години са си гадни, според мен човек се пооправя чак след 5-тата година.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Малк офтопик - абе един колега пустна в съседния форум - за някаква жена на студентска виза - че можело да си вземе мъжа/жената и ще има право да работи.....що ви е толкова либерална политиката бе. Баси аз ако взема да се оженя, че имам да си чакам 3 години докато жена ми получи такъв статус - ПР....... :( :( :( А все смятам, че и в Канада е същото за ПР-ите, че не е толкова лесно да си вземат мъжа/жената.....
WTF защо толкова права им се дава на тези на студентските визи дето днес са тука утре ги няма от страната. :envy: :envy: :envy:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:WTF защо толкова права им се дава на тези на студентските визи дето днес са тука утре ги няма от страната. :envy: :envy: :envy:
Вече има специална емиграционна категория за такива, които са завършили в Канада:
Canadian Experience Class
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

John Smith написа:Остава въпросът каква е причината за един българин да предпочете една по-изостанала провинция с по-трудни условия за адаптация.
Ами, аз ще ти отговоря не за себе си, защото моят случай е ясен, ами за баща ми примерно. А, отговорът е: Бързо и лесно разрешаване на имиграционния проблем, което навремето във Федерална Канада не е било възможно.
А, иначе той се е адаптирал много добре и то без почти никакъв френски. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
Californian написа:WTF защо толкова права им се дава на тези на студентските визи дето днес са тука утре ги няма от страната. :envy: :envy: :envy:
Вече има специална емиграционна категория за такива, които са завършили в Канада:
Canadian Experience Class
Супер си е Канада - първо 3 години само за паспорт......
Второ дори и да си ПР.... за по-малко от година си докарваш жената като се ожениш

Outside Canada

* average of 6 to 12 months to process routine applications
* right of appeal
* you can leave and re-enter Canada while your application is being processed as long as you meet all requirements to enter Canada
* if you want to work in Canada while your application is being processed, you must apply for a regular work permit

За сравнение при мен.....
5 години до паспорт, вече само 4 ми остават Пфууууууууууу
Ако се оженя точно сега - някъде около 3 години се чака докато жена ми може да дойде при мен........
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Първото изискване за категория "Canadian Experience Class" е:
"Plan to live outside the province of Quebec". :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Странни хора. Живеете извън Квебек, а се оплаквате колко е труден живота там :wasntme:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Това е за собствено успокоение, че са направили по-правилния избор. Навсякъде хората успяват доколкото високо желаят. Всичко останало е свързано с това да се чувстват добре там където са, независимо какво считат за по-правилно другите. Толкова много фактори определят кой къде ще се чувства най-добре, че не се наемам дори да започна да ги изброявам. С едно съм напълно съгласен - човек е добре поне да е видял повече места за да може да направи информиран избор, а не например където е било най-лесно.
Публикувай отговор