TCFQ 26.11
Re: TCFQ 26.11
По принцип никой не трябва да се явява, ако не му го изискат. Когато го изискат обикновено се иска за двамата. Ако сте решили да пробвате да минете без интервю (доказвайки чрез теста нивата, които сте посочили и събирайки заедно с останалите фактори 63 и повече точки) трябва да се явите и двамата, тъй като и придружаващия носи някакви точки от френския и трябва да ги докажете.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Нека и аз да споделя скорошният си опит с TCF-Q. Явих се на 25.02.11 и всичко мина както са описали другите слушахме 25-30 мин. и след това почивка от 10 мин. Изпитващата беше възрастна дама, която всячески се опитваше да помага (било чрез задаване на въпросите по различни начини, или чрез жестове и мимики, или чрез печелене на време като уж търси няколко секунди въпрос, който да ми зададе). На мен ми зададоха следните въпроси:
-Представете се
-Къде живеете в къща или в апартамент? Опишете ми я
-Какво има в нея? Има ли цветя има ли овощни дръвчета?
-От коя страна е къщата от тази на улицата или...?
-Коя е най-запомнящата ви ваканция?
-Къде ходихте например това лято?
-Кой е най-запомнящият се ден от ваканцията?
-Какви сувенири си взехте?
-Какви условия имаме в България за развитието на еко-туризъм?
-Какъв вид туризъм е най-развит в България интернационален ,исторически, еко (и още много но не ги разбрах)?
-Задайте ми въпроси къде можете да се разхождате в София?
-От каква възраст е по-добре да се учи чужд език?
-От колко време учите френски?
-Как учите ?(с учител или...)
-Смятате ли че в България жените имат същите права като мъжете?Дискриминирани ли са жените?
-Да в другите страни има ли дискриминация?А какво ще кажете за Турция и Арабският свят?(там имат ли същите права)
И това беше благодарихме си и приключи. Сега остава да чакаме резултати края на март.
Пропуснах да кажа, че в подготовката за теста много ми помогнаха въпросите споделени по-горе от хората, който вече са минали теста. Благодаря ви!
-Представете се
-Къде живеете в къща или в апартамент? Опишете ми я
-Какво има в нея? Има ли цветя има ли овощни дръвчета?
-От коя страна е къщата от тази на улицата или...?
-Коя е най-запомнящата ви ваканция?
-Къде ходихте например това лято?
-Кой е най-запомнящият се ден от ваканцията?
-Какви сувенири си взехте?
-Какви условия имаме в България за развитието на еко-туризъм?
-Какъв вид туризъм е най-развит в България интернационален ,исторически, еко (и още много но не ги разбрах)?
-Задайте ми въпроси къде можете да се разхождате в София?
-От каква възраст е по-добре да се учи чужд език?
-От колко време учите френски?
-Как учите ?(с учител или...)
-Смятате ли че в България жените имат същите права като мъжете?Дискриминирани ли са жените?
-Да в другите страни има ли дискриминация?А какво ще кажете за Турция и Арабският свят?(там имат ли същите права)
И това беше благодарихме си и приключи. Сега остава да чакаме резултати края на март.
Пропуснах да кажа, че в подготовката за теста много ми помогнаха въпросите споделени по-горе от хората, който вече са минали теста. Благодаря ви!
Искам да помоля за следната информация - какви известни личности от Канада познавате. Аз се сещам само за Селин Дион. Ако някой може да ми допълни списъка ще бъда много благодарна.
Виена: 30.12.2009г.
TCFQ:30.03.2011-B1/B2
Сертификати:07.09.2011
Букурещ: 15.09.2011
Баркодове: 30.09.2011
Медицински изследвания: 26.03.2012
Покани: 09.10.2012
TCFQ:30.03.2011-B1/B2
Сертификати:07.09.2011
Букурещ: 15.09.2011
Баркодове: 30.09.2011
Медицински изследвания: 26.03.2012
Покани: 09.10.2012
- roumensp
Напиши "canadian celebrities" в Google и спри да спамваш форума с подобни въпроси.MilenaTri написа:Искам да помоля за следната информация - какви известни личности от Канада познавате. Аз се сещам само за Селин Дион. Ако някой може да ми допълни списъка ще бъда много благодарна.
- angelheart
Памела Андерсън, актриса и моделMilenaTri написа:Искам да помоля за следната информация - какви известни личности от Канада познавате. Аз се сещам само за Селин Дион. Ако някой може да ми допълни списъка ще бъда много благодарна.
Джеймс Камерън, режисьор
Джим Кери, актьор
Джъстин Бибър, (трудно ми е да го нарека певец) тийн поп-идол

Аланис Морисет, певица
Шаная Туейн, певица
Voivod (heavy metal band)
Anihilator (heavy metal band)
Rush (rock band)
За протокола - не ги познавам, но щеше да ми е извънредно приятно, особено последните три от списъка

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
- roumensp
angelheart, списъкът се състои от стотици хора, какъв е смисълът да се изброяват 1-2% от тях, нали затова е Google. Много Холивудски знаменитости са канадци, но доста хора не го знаят, докато не се поинтересуват, примерите включват Киану Рийвс, Майк Майерс, Матю Пери, Доналд Съдърленд, Кийфър Съдърленд, Кристъфър Плъмър, Уйлям Шатнър и т.н. И като ще оспамваме темата, аз ще добавя, че Rush имат концерт във Ванкувър през юни и аз имам билет. 

Последно промяна от roumensp на Пон Фев 28, 2011 2:06 am, променено общо 1 път.
- angelheart
То ако хората знаеха как функционира търсачката, нямаше да се заформят толкова много... ъъъ... ползотворни контакти
А Ръш имат концерти къде ли не, включително и в Монреал.

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Re: TCFQ
За да не отварям друга тема бих искала да обновим тази и всеки да сподели лични впечатления за провеждането на теста. Сега предполагам, че ще има повече хора, които се интересуват от тези сертификати, тъй като на една голяма част от подалите документи ни изискват. Предполагам, че можем и ще бъдем полезни едни на други.
Продължителност на процедурата: 06.12.2011- 07.05.2014 год.
аз се явих на сесията декември 2011. По собствено желание, не са ми искали TCFQ, просто покрай промените с процедурата реших да се явя - тъкмо и аз да си сверя часовника на какво ниво съм.
За частта Слушане с разбиране направих всички примерни тестове, с които разполагах по 2 пъти, но изкарах нисък резултат (В2, като се има предвид, че съм завършила френска филология). За устната част да си кажа частно погледнах примерните въпроси във вечерта преди изпита - на изпита говорих надълго и нашироко по всичките 6 въпроса. В крайна сметка там имах С1.
Изненадана бях при Слушане с разбиране, тъй като очаквах въпросите да са с нарастваща трудност, но те си бяха съвсем разбъркани. Например въпрос 5 може да е от ниво С1, а въпрос 6 да е от В1 и т.н. Ето това мисля, че ме обърка на самия изпит и оттам и лошия резултат (за мен).
Предполагам всички, които ще се явяват са запознати с тънкостите на самия изпит - напр. докато тече лентата, прочетете въпроса, тъй като не се дава допълнително време.
Преди да пуснат касетата, ни дадоха около минута да отворим книжката и да я разгледаме. Аз се опитах да прочета колко се може повече въпроса, но тотално си обърках главицата, тъй като вместо да прочета спокойно 3-4 въпроса, аз започнах хаотично да чета въпроси и язък ми за загубеното време. Изобщо не си помогнах.
Мога и още да пиша, зависи кой какво го интересува. Питайте, дори и да ви се струват глупави въпросите. Това е целта - да си помагаме.
За частта Слушане с разбиране направих всички примерни тестове, с които разполагах по 2 пъти, но изкарах нисък резултат (В2, като се има предвид, че съм завършила френска филология). За устната част да си кажа частно погледнах примерните въпроси във вечерта преди изпита - на изпита говорих надълго и нашироко по всичките 6 въпроса. В крайна сметка там имах С1.
Изненадана бях при Слушане с разбиране, тъй като очаквах въпросите да са с нарастваща трудност, но те си бяха съвсем разбъркани. Например въпрос 5 може да е от ниво С1, а въпрос 6 да е от В1 и т.н. Ето това мисля, че ме обърка на самия изпит и оттам и лошия резултат (за мен).
Предполагам всички, които ще се явяват са запознати с тънкостите на самия изпит - напр. докато тече лентата, прочетете въпроса, тъй като не се дава допълнително време.
Преди да пуснат касетата, ни дадоха около минута да отворим книжката и да я разгледаме. Аз се опитах да прочета колко се може повече въпроса, но тотално си обърках главицата, тъй като вместо да прочета спокойно 3-4 въпроса, аз започнах хаотично да чета въпроси и язък ми за загубеното време. Изобщо не си помогнах.
Мога и още да пиша, зависи кой какво го интересува. Питайте, дори и да ви се струват глупави въпросите. Това е целта - да си помагаме.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
milly, а помниш ли какви въпроси ти зададоха?
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Аз се явявах във Варна на ТСФК. Явно има огромна разлика в провеждането на изпита. Първо, изобщо не ни беше дадена и минутка да разгледаме въпросите, което беше доста кофти. Второ, въпросите бяха подредени в нарастваща трудност, което е ОК. А въпросите, които ми зададоха съм ги написала н уикипедията.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
от вчера се опитвам да си спомня въпросите, но ми е трудно. За мое съжаление не ги записах след изпита, както хубаво е направила карелия и съм ги забравила. Помня, че въпросът за последното ниво беше, свързан с глобализацията /mondialisation/. Г-жа Джоганска прецени, че въпросът не е много правилно зададен и ми зададе някои упътващи въпроси
един от въпросите, всъщност това са по-скоро ситуации, отколкото въпроси, беше, че аз трябваше да задавам въпроси на изпитващия. Нещо от рода на: Задайте ми въпроси във връзка с моята работа/професия. Целта беше да се получи диалог.
Ако в следващите няколко дни си спомня и другите въпроси, ще пиша. Но искам да подчертая, че въпросите, по които говорих не се бяха падали досега. Съветвам ви да не учите готови теми по въпросите, които са в уики. Нека ви служат като ориентир, но в никакъв случай няма да ви се паднат същите.
На изпита бяхме само 4 души. Изпитващият имаше списък с въпроси и сам решаваше на кой кандидат какви въпроси да зададе от съответните нива. Мисля, че предварително казваше, следва въпрос от ниво еди-кое-си.
На устната част се отпуснете и говорете спокойно, все едно сте с приятел. Не мислете за съгласуване на времена, род и число. Бъдете колкото се може по-естествени. По-важно е да се чувствате добре, а не да се притеснявате. Така ще постигнете много по-високи резултати
Съкровище, стискам палци. По-уверено и спокойно.
Не се притеснявайте на устната част, всички сме хора, не някакви свърхсъщества.
Май малко се отплеснах
и забравих да кажа, че устната част се записва на касетофон, пред нас има микрофон. Изпитващият и кандидата са съвсем интимно един до друг ![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
Чакаме да се похвалите следващата седмица, че всичко е минало повече от добре

един от въпросите, всъщност това са по-скоро ситуации, отколкото въпроси, беше, че аз трябваше да задавам въпроси на изпитващия. Нещо от рода на: Задайте ми въпроси във връзка с моята работа/професия. Целта беше да се получи диалог.
Ако в следващите няколко дни си спомня и другите въпроси, ще пиша. Но искам да подчертая, че въпросите, по които говорих не се бяха падали досега. Съветвам ви да не учите готови теми по въпросите, които са в уики. Нека ви служат като ориентир, но в никакъв случай няма да ви се паднат същите.
На изпита бяхме само 4 души. Изпитващият имаше списък с въпроси и сам решаваше на кой кандидат какви въпроси да зададе от съответните нива. Мисля, че предварително казваше, следва въпрос от ниво еди-кое-си.
На устната част се отпуснете и говорете спокойно, все едно сте с приятел. Не мислете за съгласуване на времена, род и число. Бъдете колкото се може по-естествени. По-важно е да се чувствате добре, а не да се притеснявате. Така ще постигнете много по-високи резултати

Съкровище, стискам палци. По-уверено и спокойно.
Не се притеснявайте на устната част, всички сме хора, не някакви свърхсъщества.
Май малко се отплеснах

![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)
Чакаме да се похвалите следващата седмица, че всичко е минало повече от добре
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
-
Мерси
Ще споделя другата седмица какво е било и как е минало. Късмет на всички, които ще се явяват скоро на който и да е от езиковите изпити

Ще споделя другата седмица какво е било и как е минало. Късмет на всички, които ще се явяват скоро на който и да е от езиковите изпити

Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Съкровище, нищо не каза! Как мина изпита? Онлайн ли беше или не?! Разкажи повече, когато имаш времеsakrovi6te написа:Мерси![]()
Продължителност на процедурата: 06.12.2011- 07.05.2014 год.