въпрос за професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
matanasov

Re: въпрос за професия

Мнение от matanasov »

От всяко едно ЦПО, което има лиценз от НАПОО (Национална Агенция за Професионолно образование и обучение) за обучение по тази специалност. По нормативната уредба в нашата мила родна картинка в тези удостоверение се пише само хорариум без продължителност, но ЦПО-та издават освен на български това удостоверение и на английски/немски/френски; като се обадиш да питаш за професионална квалификация за зидар веднага те питат за Канада ли ти трябва :D Пиши на ЛС да обнемим информация ако искаш
http://www.datravel.net" onclick="window.open(this.href);return false; - евтини самолетни билети до САЩ и Канада
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Внимавайте да не си хвърлите парите и времето навятъра, защото няма никаква гаранция че тези документи ще ви ги признаят.

Преди 2 години, имаше хора, които разчитаха на такива допълнителни точки, но не им ги признаха като за търсени.
Manchester United Football Club
matanasov

Мнение от matanasov »

mufc написа:Внимавайте да не си хвърлите парите и времето навятъра, защото няма никаква гаранция че тези документи ще ви ги признаят.
Е добре де, тези документи се издават от МОН след държавен изпит и са реално диплома, на същите бланки както дипломите за завършена степен на образование, та в тоя ред на мисли кое биха признали канадците
http://www.datravel.net" onclick="window.open(this.href);return false; - евтини самолетни билети до САЩ и Канада
margaret

Мнение от margaret »

matanasov написа:
mufc написа:Внимавайте да не си хвърлите парите и времето навятъра, защото няма никаква гаранция че тези документи ще ви ги признаят.
Е добре де, тези документи се издават от МОН след държавен изпит и са реално диплома, на същите бланки както дипломите за завършена степен на образование, та в тоя ред на мисли кое биха признали канадците
Далеч не се издават от МОМН ,а на печата им пише НАПОО ,така че нямат нищо общо с МОМН...писах ти по-подробно на лично...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

матанасов,
По принцип моментът с начисляването на допълнителни точки е много субективен... всичко си е преценка на емигрейшъна дали ще ти даде точки или не.

Няма как някой да е сигурен на 100%, че нещо ще ти донесе сигурни допълнителни точки.
Manchester United Football Club
Аватар
vetove

Мнение от vetove »

Здравейте :) Отдавна имам интерес към Квебек и следя редовно форума. Преди промените събирах достатъчно точки след още 12 месеца стаж, но след като професията ми носи 0 точки съм в графата на "нещастниците" :D Та сега явно ще трябва да се учи нещо за точки :) Моля, ако някой е минавал процедурата със Статистика и иконометрия да сподели, дали се приравнява на Probabilités et statistiques ? А дали след тези промени ще се ускори процедурата за обработка на документи и получаване на визи?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

vetove написа: Моля, ако някой е минавал процедурата със Статистика и иконометрия да сподели, дали се приравнява на Probabilités et statistiques ? А дали след тези промени ще се ускори процедурата за обработка на документи и получаване на визи?
Аз не съм със статистика, но статистиката се признава и е доста търсена тук, но колко време ще ти трябва да завършиш статистика - мисля, че статистиката беше на ниво университет.
А за процедурата - според мен ще се ускори, най-малкото защото промените спряха масовото подаване на молби.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
stancho

Мнение от stancho »

Здравейте,
понеже сега започвам да уча френски не съм много сигурен коя точно професия трябва да отбележа може ли някой да ми помогне ако не е проблем. Аз съм технолог в обслужващата сфера със специалност готвач и сервитьор. От 5 год. си работя готвач.завършил съм ТОХ 13 годишно обучение. Много ви благодаря предварително и се извинявам ако го пише вече някъде.
ventsislava.nikolova

Мнение от ventsislava.nikolova »

Според мен влизаш в поле Niveau seconndairе proffessionel, Allmentation et tourisme-Cuisine d'établissement (това е в списъка със 6 точки). Трябва да имаш - 1350 часа / 1,5 години изучаване на професионално готвене. Все пак питай и някой друг, за да не те подвеждам, но мисля, че съм права :y:
Благодаря на всеки, благоволил да отговори на многото ми въпроси :)
smokov

Мнение от smokov »

izvinqvam se zalatineca 6te opravq problema s komputara mi , iskam da popitam za novite profesi nqkoi ako moje da mi dade link i kade moje da vidq horariumite kam profesiite
staca vapros za profesiq Computer network technicians ,no ne6to nemoga da namerq ni6to ,blagodarq predvaritelno
Публикувай отговор