Цени на недвижимите имоти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Цени на недвижимите имоти

Мнение от myhata II »

Прави впечатление,че тези които са собственици на къщи от банките,не искат да повярват че цените падат и ще падат,е ми тяхна си работа, ще им купуваме бараките на безценица от банките ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Прави впечатление,че тези които са собственици на къщи от банките,не искат да повярват че цените падат и ще падат,е ми тяхна си работа, ще им купуваме бараките на безценица от банките ;)
Само остава банката да ти я продаде на безценица.
ама обявена е за 100К що не ми я дават за 100 а искат 250К?
Има да се чудиш. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ще я продаде, няма къде да оди ,по убаво нещо от колкото нищо и да гълта водъ,еххх не се научихте,а всичко е толкова просто и елементарно :D
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ябълката е кацнала скоро някъде по западния бряг и засега всичко й е скъпо: Наема, къщите, пиенето и тнт. Затова е изровила темата да избие малко комплексите.

А напиването, си е просташка работа...
8)
Embrace your climate change!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ablood написа:Терминът "балон" е за тъпи домакини. Даже и в САЩ. Подкрепен със стъкмени графики, започващи в най-ниската запомнена позиция + за да са по-стръмни не започват от 0, а от средната стойност, за да изглежда сякаш имотите наистина се "пукат". И се дават за пример разни драматични изключения.

Всъщност ако вземеш една по-дългосрочна графика, която не започва/свършва в най-ниската точка и компенсираш инфлацията, ще видиш, че "балонът" се надува и спада периодично без кой-знае каква драматична разлика.
Говориш глупости. Ето ти една картинка, от последните 40 години. Това с червеното са данните компенсирани за инфлация. Бумовете в миналото са били за около 4 години, през които растежът е бил общо 10 - 15 процента, след което следва корекция към дългосрочната тенденция (правата червена линия).

През 1999 цените започват пак да растат, с подобни като преди темпове, но вместо дазапочнат да спадат през 2003, продължават да растат с допълнителни 40% само за 3 години, чак след което се сриват до историческата тенденция.

Изображение
apple

Мнение от apple »

Да бе верно що не си гледам и аз тиганите и тенджерите и сериалите :?: ми чета тия забавни четива за домакини? И тия шарените диаграми що ги измислят пък тия и аз не знам...ей тъй на да дразнят народа сигурно... А ето и мнението на един дипломиран канадски глупак, което съвпада с моето сигурно щото сме прости домакини и двамата....
Those who argue the real estate experience will be different from that of countries quite similar to ours – such as Britain or America – forget one thing. All buyers and sellers are human. They fall victim to the same greed and fear. They believe what the crowd does. And crowds move markets. Up with passion, then down with panic.

I’ve seen the movie. Know how it ends.

It’s a classic.
http://www.greaterfool.ca/2011/05/17/prelude/ ако се чувствате умен не го четете, този блог е само за такива глупаци като мене и по-големи :$ ето и нещо по-новичко...
http://www.greaterfool.ca/
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ябълке явно съм тъп защото все още не схващам дали се опитваш да ни открехнеш че:

- Когато вземеш заем за да си купиш къща тя не е твоя докато не си изплатиш ипотеката/мортгиджа? (Не ме разбирай погрешно но си неизлечимо наивна ако си мислиш че ни казваш нещо ново което не го знаем )

Или пък се опитваш да ни уплашиш, стреснеш, предупредиш че:

- Цените на имотите ни се сриват и че няма да можем да ги продадем на цените за които сме ги купили. (Пак не ме разбирай погрешно но нищо ново не ни казваш) За някои е така за други не. Зависи къде са инвестирали.. Аз например ако си продам къщата сега, ще загубя 200К ако мои познати във Ванкувър я продадат ще спечелят 400К така че има някои специфични места, като манхатън и Ванкувър например които на пук на всичко в разгара на най-голямата криза от голямата депресия на сам, успяват да задържат и дори повивашават цените на недвижимите имущества

При положение че не ни казваш нищо ново, другите възможни причини за словоизлиянията ти са.

1.Неинформираност / Наивност
2.Арогантност
3.Злорадстване
OR
4.All of the above.

Аз лично се надявам че причината е неинформираност, защото ако е злорадстване не говори добре за теб. Лично мнение..
Последно промяна от ivandaman на Нед Фев 05, 2012 4:56 pm, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Много хубаво си говори за нея,не са и изпили мозъка,ябълке почакай и гледай с стинки кви кашони ще си купуваме,от банките ще ти се молят да им вземеш кашон на изплащане,ако ли пък е кеш не ми говори,няма да ти разправям какви метани и гешефти имаше като си копувах кола :rofl:
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

За стинки ще си купиш винаги кашон,но за да си купиш земя,ще ти трябва един кашон с пачки! ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз не схващам смисъла на подобни дебати. Всеки живее така, както му харесва и както може да си позволи. Мен ми харесва да живея в собствена къща с прилично-голям двор в район, който ми допада, без досадни съседи, без страта-рестрикции, без месечни такси за maintenance, и го правя защото мога да си го позволя, за което съответно си плащам (то оставаше и да е free). Хич не ми пука в каква посока ще се движат цените, защото нямам намерение да продавам. Нямам проблем да си плащам мортгиджа и какво мисли някой друг за това хич не ме интересува. Ако се качват цените - хубаво, вече си имам пропърти и добре съм си вложил парите, ако пък падат - още по-хубаво, ще мога да купя още едно за детето си или пък вила покрай някое езеро. Ако пък някой иска да живее под наем - добре, нямам нищо против, това си е негов личен избор, който мен не ме засяга. Нито пък е негова работа да разсъждава дали аз съм на загуба или печалба и дали мога да си плащам кредитите. Това е, от просто по-просто. Истината за всеки един е различна, защото е в положение, уникално за самия него. Умните хора сами си правят рисърча, четейки официални и надеждни източници, вместо да се влияят от глупостите дето се пишат по форуми и блогове.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Marto написа:
ablood написа:Терминът "балон" е за тъпи домакини....
Говориш глупости....
Хм. Напълно разбирам какво говориш, но не схващаш моята теза.

Никой не отрича, че имаше скок в цените, по-значителен от предишните. Терминът "балон" , обаче подсказва рязко (не 3 г) и перманентно спадане.
Графиката постната от теб е съвсем коректна. Аз се дразня от стъкмистиките, започващи от най-ниската точка, и падащи до дъното, защото графиката не започва от 0 ами от 300к. Тоест - балонът прави ПУК и който е платил 700к остава без нищо.

Всъщност драмата е замалцината новодомци (които не са заменили един имот с друг), които са купили в кеш около върха и им се е наложило да продадат на дъното. Колко са такива в %?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аблоод,тука говорим за друго,къде ти отива ивестицията в годините-надоло....... 8)
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ablood написа:
Marto написа:
ablood написа:Терминът "балон" е за тъпи домакини....
Говориш глупости....
Хм. Напълно разбирам какво говориш, но не схващаш моята теза.

Никой не отрича, че имаше скок в цените, по-значителен от предишните. Терминът "балон" , обаче подсказва рязко (не 3 г) и перманентно спадане.
Графиката постната от теб е съвсем коректна. Аз се дразня от стъкмистиките, започващи от най-ниската точка, и падащи до дъното, защото графиката не започва от 0 ами от 300к. Тоест - балонът прави ПУК и който е платил 700к остава без нищо.

Всъщност драмата е замалцината новодомци (които не са заменили един имот с друг), които са купили в кеш около върха и им се е наложило да продадат на дъното. Колко са такива в %?
Истинската драма е не че с кеш си купил ами ползваш правилото OPM Use other people's money.
Колко е тогава процента според теб?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Mr.D написа:Истинската драма е не че с кеш си купил ами ползваш правилото OPM Use other people's money.
Колко е тогава процента според теб?
След професионалния резил в другата тема изглежда смешно да се опитваш да блеснеш с анлгийски лафове. ;)
Иначе тези с моргиджите под водата дето се чувстваха прецакани просто прежалиха доунпеимънта и прехвърлиха проблема на банката.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Странджата

Мнение от Странджата »

roumensp написа:Аз не схващам смисъла на подобни дебати. Всеки живее така, както му харесва и както може да си позволи. Мен ми харесва да живея в собствена къща с прилично-голям двор в район, който ми допада, без досадни съседи, без страта-рестрикции, без месечни такси за maintenance, и го правя защото мога да си го позволя, за което съответно си плащам (то оставаше и да е free). Хич не ми пука в каква посока ще се движат цените, защото нямам намерение да продавам. Нямам проблем да си плащам мортгиджа и какво мисли някой друг за това хич не ме интересува. Ако се качват цените - хубаво, вече си имам пропърти и добре съм си вложил парите, ако пък падат - още по-хубаво, ще мога да купя още едно за детето си или пък вила покрай някое езеро. Ако пък някой иска да живее под наем - добре, нямам нищо против, това си е негов личен избор, който мен не ме засяга. Нито пък е негова работа да разсъждава дали аз съм на загуба или печалба и дали мога да си плащам кредитите. Това е, от просто по-просто. Истината за всеки един е различна, защото е в положение, уникално за самия него. Умните хора сами си правят рисърча, четейки официални и надеждни източници, вместо да се влияят от глупостите дето се пишат по форуми и блогове.
Kратко,точно,ясно! :y:
Публикувай отговор