споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада
Абе Pepon,
Виждам много знаеш,нного разбираш.
Кажи ми да се науча и аз,кои са тези дето карат скъпите коли и си купуват скъпите жилища(защото те са скъпи ако ще и 40 квадрата да са)??
Разясни на нам неуките.
Или ти имаш теорията ,че българския народ е задоволен нормално.
Тези дето карат последните модели еди си коя кола до суш са мутрите,далавераджийте,депутатите и техните поставени лица.
Виждам много знаеш,нного разбираш.
Кажи ми да се науча и аз,кои са тези дето карат скъпите коли и си купуват скъпите жилища(защото те са скъпи ако ще и 40 квадрата да са)??
Разясни на нам неуките.
Или ти имаш теорията ,че българския народ е задоволен нормално.
Тези дето карат последните модели еди си коя кола до суш са мутрите,далавераджийте,депутатите и техните поставени лица.
така си е.. е оня ден се разправам с бабата... купила си нов Жи-Си-Ем, та да ми се изфука ми звъни.. а и да ми каже, че щела да си ъпгрейдва колата.. дигнали и били пенсията, та щела да зима мерцедес GL.. щото с бмв 7-ата не могла да стига до козата да я храни в тоя снег... аз и разправам, че е луда.. ама тя - не, та не.. съседката мара си била купила и много доволна била.. можела 3 гюма млеко да сложи отзад.. ма накрая я убедих де.. обеща да не го взима.. ама щела да си купи гарсониерка в покраинините... били пуснали некакви евтинки - за 60-тина хиляди.. та да си почивала там на връщане от паша.. ама тва щело след като се върне от ски в алпите... та такива ми ти работи..Pepon написа: Аз затова от такива "оцеляващи' не мога да мина 30 мин по жълтите павета с кола. В София е пълно с такива дето уж не могат да си платят парното, а карат BMW X-series и Mercedes последен модел.![]()
Изобщо, когато почна да чета сълзливи истории колко са зле БГ, как гладуват и т.н. ми става малко смешно. Гладен народ не кара нови коли, беден народ не си купува гарсонери по 60000 Евро, окаян народ не ходи на почивка всяко лято и зима, а много често и в чужбина, трудно оцеляващ народ не си сменя GSM-a с последния модел всеки 6 месеца - и да не продължавам много още.
А, че оплакването е националиния спорт в БГ е съвсвм друга тема...
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
Абе пропуснал си да вметнеш, че напоследък почнаха да избиват случайни хорица, кой в кръчмата, кой за удоволствие. Много айдук из тая държава ей.Pepon написа:Аз затова от такива "оцеляващи' не мога да мина 30 мин по жълтите павета с кола. В София е пълно с такива дето уж не могат да си платят парното, а карат BMW X-series и Mercedes последен модел.army написа: -Бях позабравил ужаса на ежедневното оцеляване![]()
![]()
Изобщо, когато почна да чета сълзливи истории колко са зле БГ, как гладуват и т.н. ми става малко смешно. Гладен народ не кара нови коли, беден народ не си купува гарсонери по 60000 Евро, окаян народ не ходи на почивка всяко лято и зима, а много често и в чужбина, трудно оцеляващ народ не си сменя GSM-a с последния модел всеки 6 месеца - и да не продължавам много още.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ти усети ли се какви свещени глупости написа, или трябва да ти го кажа, за да го осъзнаеш? Малко съвест и чувство за състрадателност нямаш ли? И наистина ли мислиш, че оплакващите се карат такива коли?Pepon написа:Аз затова от такива "оцеляващи' не мога да мина 30 мин по жълтите павета с кола. В София е пълно с такива дето уж не могат да си платят парното, а карат BMW X-series и Mercedes последен модел.army написа: -Бях позабравил ужаса на ежедневното оцеляване![]()
![]()
Личен пример:valioiko написа: И наистина ли мислиш, че оплакващите се карат такива коли?
2003 година. Сетрата в кабинета ни получава 600 кинта чисто. осигуровки по нейн избор на минимална заплата разбира се. На мен не ми е пречило да и плащам на 600, но тя не искаше да се бърка с толкова много лично участие. Не е това идеята ми. Та заплата 600 кинта за Радомир 2003 година. Мъжът й взима и той 600-700 в строителството, чисти. Жилище изплатено. Кола - Audi, на старо но все пак Audi. И моята беше на старо, но Ford

Е един ден не я чух от нещо да е доволна и да не се оплаква от живота си, един ден.....
За хилядите пациенти минали през ръцете ми няма да говоря....
Това разбира се не прави Бг добро място за живот, ни най-малко, но онова с вечното оплакване не е много далеч от истината ....
Като остарее ще се оплаква от пенсията, щото е живяла в трудно време и не могла да се осигури както трябва... И ще иска държавата да и помогне, щото и до кочината не може да стигне вече...Е един ден не я чух от нещо да е доволна и да не се оплаква от живота си, един ден.....
За хилядите пациенти минали през ръцете ми няма да говоря....

Embrace your climate change!
-
Тези дето имат не се оплакват-вервайте ми
Имах аз един колега от първата работа в живота си 2001 направо от студентската скамейка-той започна 2 седмици след мен. Идваше от друг град , пресен-пресен след развод/без деца/ и на квартира в Плевен...Тогава ми поиска 11 лева назаем за рожденния си ден...Аз напуснах-той месец след мен. Пътищата ни се разделиха, но през годините се виждахме чат-пат. За 2-3 години изплати апартамент 60 кв и купи още 1-120 кв +още 1 на морето. Джип и 1 кола/нови, естествено/.
За него живота в България е прекрасен -питайте го. Но също го питайте чисти ли са му парите. Аз не го питам, защото знам отговора
За него живота в България е прекрасен -питайте го. Но също го питайте чисти ли са му парите. Аз не го питам, защото знам отговора

Спрях да мечтая в България
Абе, незнам нема такава заплата дето да ме убеди да живея в Булгария. Даже и от тото да спечеля па нема да живея там.
Хората са кисели и завистливи, а тва с постоянното оплакване верно е много дразнещо независимо дали има за кво да се оплакват или не сички мрънкат. Незнам ко сложно има като те попитат "как си?" да кажеш - " супер" а не да почнеш с "Мани, не е за разправяне..."
Хората са кисели и завистливи, а тва с постоянното оплакване верно е много дразнещо независимо дали има за кво да се оплакват или не сички мрънкат. Незнам ко сложно има като те попитат "как си?" да кажеш - " супер" а не да почнеш с "Мани, не е за разправяне..."
Ето зарадиТОВА
Не знам точно как се качва снимка, но се надявам да се вижда ясно какво имам предвид.
Просто всеки път, когато карам сина си на училище се възхищавам на реда и дисциплината на местните шофьори. Аз самия с кеф спирам на метри от автобуса и изчаквам всички възможни светлини да спрат да мигат, за да мина бавно и полека до него. Просто ТУК живота има стойност, а този на най-скъпите ни има още по-голяма стойност.
Не знам точно как се качва снимка, но се надявам да се вижда ясно какво имам предвид.
Просто всеки път, когато карам сина си на училище се възхищавам на реда и дисциплината на местните шофьори. Аз самия с кеф спирам на метри от автобуса и изчаквам всички възможни светлини да спрат да мигат, за да мина бавно и полека до него. Просто ТУК живота има стойност, а този на най-скъпите ни има още по-голяма стойност.
Ами само направете една проста сметка. Колко е минималната заплата и колко струва наема на апартамент с включените консумативи.
Наема на мизерна гарсониера в Русе е 200 евро без консумативите. Заплата в Русе над 500 лв трудно се намира.
Не можеш да живееш под наем защото е много скъпо.
Не можеш да теглиш ипотечен кредит защото нямаш легален доход по документи а и банките лъжат доста добре, слючваш договор по едни условия, и след 1 година вноската ти за кредита става двойна.
Работиш на по две места и не можеш да си сигурен че ще имаш пари да си купиш обяд за 3 лв.
А ако те заболи зъб, или ти се счупи колата. Край. Потъваш в заеми и се чудиш от коя кредитна да теглиш, и в коя да погасиш.
Това живот ли е!!!!!!
Наема на мизерна гарсониера в Русе е 200 евро без консумативите. Заплата в Русе над 500 лв трудно се намира.
Не можеш да живееш под наем защото е много скъпо.
Не можеш да теглиш ипотечен кредит защото нямаш легален доход по документи а и банките лъжат доста добре, слючваш договор по едни условия, и след 1 година вноската ти за кредита става двойна.
Работиш на по две места и не можеш да си сигурен че ще имаш пари да си купиш обяд за 3 лв.
А ако те заболи зъб, или ти се счупи колата. Край. Потъваш в заеми и се чудиш от коя кредитна да теглиш, и в коя да погасиш.
Това живот ли е!!!!!!