Дати следваща сесия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
desiR
Обратна връзка:

Мнение от desiR »

хора, дано не досаждаме... но вкъщи доста се изнервихме от съобщението "fall" за зимната сесия. Както вече казах ще ходим на инфо сесията на 6.04, но до тогава :roll: Искам само да попитам това какво означава, според вас; и някой знае ли дали е имало друга година, в която да са правили само една сесия???
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

desiR написа:хора, дано не досаждаме... но вкъщи доста се изнервихме от съобщението "fall" за зимната сесия. Както вече казах ще ходим на инфо сесията на 6.04, но до тогава :roll: Искам само да попитам това какво означава, според вас; и някой знае ли дали е имало друга година, в която да са правили само една сесия???
нервите определено не помагат, а пречат
може да видиш статистиката от предходните години (има теми във форума), че винаги е имало по две сесии
това че пише есен е странно - явно има някаква неясното
малко кандидати например
затова питайте на инфо срещата
а и ние ще питаме на другата и после ще съберем инфото
и пазете нервите, че процеса е дълъг
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Според мен не са си уточнили датите още.Не ми се вярва да няма сесия ноември-декември 2009!Но и не вярвам да кажат нещо на 06.04.Ще кажат да следите сайта и да чакате,бас ловя :wink:
Сега ако направят интервютата до февруари получени акюзета,другите какво?Да чакат до 2010 за интервю е абсурд.
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Fireman

Мнение от Fireman »

Пожелавам на всички,които сега чакате 'нската сесия да бъдете повикани,а за всички останали да има и зимна сесия.
Не искам да обнадеждавам,но самата процедура по емиграция отнема значителни средства,които не могат да бъдат набавени с малките заплати за повечето граждани на тази страна.
Мисля си,че е нормално при нашия стандарт желаещите да емигрират да са по-малко,поради недостиг на средства.А и досега всяка година, по два пъти в годината успешно са минавали стотици семейства.
Всичко ще се нареди :P
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

На статистика не се надявам, винаги има първи път, а и досега не е имало подобна криза!
Има ли някъде информация за намаляване на квотата или обратно?
Предвид кризата и евентуално намаляване на квотата е възможно да не са сигурни че е нужна втора сесия, на никой не му пука, че тук някой се готви и надява... също така, ако имат нужда от по-малко кандидати за втора сесия, не е проблем да ги повикат в Букурещ.
Засега това ми се върти в главата. Неяснотата изнервя наистина, все пак става въпрос за не малко време, а там е написано FALL :lol: дано имат предвид, че дата ще се уточнява в последствие.
Това, че много хора нямат пари в този момент за да кандидатстват, също не го изключвам, но не го и вярвам, образованите и решителни хора, готови да прелетят океана, винаги биха измислили начин и не биха се примирявали току-така! :roll: :beer:
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Няма инфо за намалена квота.Напротив,имаше инфо за спешно издаване на визи на хора,които са били вече там и на тези,които са следвали там.Имаше инфо за увеличаване за тази година на определена категория емигранти.
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Аватар
arminad

Мнение от arminad »

Това, че много хора нямат пари в този момент за да кандидатстват, също не го изключвам, но не го и вярвам, образованите и решителни хора, готови да прелетят океана, винаги биха измислили начин и не биха се примирявали току-така!

Не съм много съгласна. Наистина когато човек има много добра мотивация ще намери начин, но особено ако живееш в град където заплата над 500 лв трудно се намира, малко е трудно да събереш едно 5000 - 6000 лв много лесно за кратко време.
Най-важното е че има вече дати и това мотивира още повече хората. Ще видим какво ще стане. Успех на всички
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

относно парите - има много хора заминали с кредит
като имаш желание ще намериш начин

относно квотата - мисля, че не е излезнала информация за точния брой, но в интервю министъра каза, че остава същия брой

някой мислят, че новите емигранти са двигател на растежа на канадската икономика

за бройката не му мислете, там няма проблем
не сме запълвали квотата, т.е. не се конкурираме за места
важното е да покрием изискванията
това е важно, както за да минем процедурата
така и за нас самите, за да можем да се интегрираме там ;)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
renata12

Мнение от renata12 »

Здравейте,

Някои хора се притесняват, но от това няма смисъл....
Ето какво са имали предвид с "fall": the season of the year that comes after summer and before winter; autumn.
Това успокоява ли ви!?

Чао и успехи за всички!
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

Къде го видя това обяснение?
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

renata12 написа:Здравейте,

Някои хора се притесняват, но от това няма смисъл....
Ето какво са имали предвид с "fall": the season of the year that comes after summer and before winter; autumn.
Това успокоява ли ви!?

Чао и успехи за всички!
не, но ни развесели :)
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

Сега зацепих, че американците използват FALL за ЕСЕН! :lol: :lol: :lol:

макар, че ми действа малко объркващо...
Fireman

Мнение от Fireman »

Емиграцията включва минимум 4000 лв за двама човека.За самолет трябва минимум 2000 лв. в зависимост за коя част на Канада си се насочил.И там като се пристигне поне още 5000 долара.......Та за едни работещи хора ,които наистина заплатите трудно достигат 500лв. ,а има много такива.....ще бъде не само малко трудно ,ами и много трудно.....кой каквото и да ми разправя....
Това с "желанието " е малко изтъркано и за малките деца,за порастналите хора е ястно,че само с Желание нещата не стават - не и в България.
Нали и затова емигрираме,иначе ние и в България си имаме желание з апо-добър Живот,но уви се оказва,че желанието не е достатъчно.
Fireman

Мнение от Fireman »

kikolilokiko,
Относно кредитите ,знаеш ли сега особено в тази криза колко лесно се отпуска кредит??????
А знаеш ли,че за тази цел трябва да работиш с договор,да те осигуряват на повечко пари,а и реално да получаваш повече от 400 лв......всъщност я отиди до някоя банка и с заплата 500лв да поискаш 12000 лв.,защото поне толкова са нужни да минеш програмата,да купиш самолетни билети и да си наемеш жилище в Канада...щ
Дайте да не си чешем езиците, "и ние сме от село ама не ядем доматите с колците".
Ако ние не си бяхме продали жилището за нас емиграцията беше "малко" немислима.При условие ,че аз работех и то във Варна,където уж някой си мислят че там са големите пари ,но не и за редовите работяги-тогава взимах чисто 250 лв. в Магазин "Практикер",а Приятелката ми работи в НОИ с 2 висшета и взима чисто заплата 360лв..
А да не кажем,че има много дошли от къде ли не във Варна,които и наем плащат .....та как точно се събират тези пари или се теглят кредити НЕ МИ Е МНОГО ЯСНО.....
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Fireman, не разбирам реакцията ти
честно
като не става с желание направи го без желание ;)
във форума пиша, за да можем да обменяме информация и да си направим живота малко по-лек
не е лесно в бг
ама и в Канада никой няма да ни носи на ръце
желая ти успех
както на всички останали

п.п. ако ти преча може и да не пиша
Заключено