умирам когато ти ми заговориш за деца просто е музика за ушите ми. Сега си лягам спокоен и ще спя добре без да се притеснявам за тъмното ми професионално и семейно бъдеще. Благодаря ти.Hullman написа:Пумпи ми то срамота бе. Да си на 42 години и да имаш практика само 4 години от някакво село близо до Радомир от преди 16 години в БГ.Аз съм на 32 и имам вече 4 години трудов стаж като зъболекар в БГ. Ако ще и още 10 да не практикувам тук, то пак ми остават някакви си 20 години да работя
Не те ли е срам дори да си мечтаеш да взимаш 630 долара за лечение на зъб при тази ти лична реализация.
Ме те децата ти ще имат нужда от пари за университет, ще станат за женене ти още кабинет не си оборудвал, и студентския заем не си изплатил? Кога ще отделиш за университета им, кога ще отделиш за сватбата? Кога ще изплащаш моргиджа или ще живееш под наем. Ми то срамота зъболекаря под наем.
Аз при такъв зъболекар не отивам който е на 42 години и последно е ранботил преди 16 години и то на село в БГ.
Да не говорим да му платя 630 долара:lol:
Пропаганда или другата страна на монетата?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е, чак сега разбрах защо Hullman няма деца. То било защото все още не е изплатил студентския си заем и моргиджите и не е събрал пари за следването и сватбата на тези бъдещи деца.
Предвидливост и грижа за децата било всичко, а аз си мислех, че има някакви проблеми, било с жените, било с децата...или пък с друго нещо
Предвидливост и грижа за децата било всичко, а аз си мислех, че има някакви проблеми, било с жените, било с децата...или пък с друго нещо
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Стига бе, аз бих се въздържала да ходя на лекар в Германия или на зъболекар в Англия. Ами че начините на лечение може да са толкова различни! Правя сравнение в няколко области на медицината между България и Канада и откривам огромни разлики. Нали трябва някакви единни стандарти да има в една страна все пак? Как се защитават по този начин правата на пациентите?bp_de написа:Като гледам стана дума за лекари . Имам инфо от 2 дена - съпругата на мои колега (българин ,тя също ) очен лекар -завършила е в БГ и е работила само в Бг-в немско са от лятото на мин година- подават се док. някъде си и след 3 месеца бруто време и дадоха друг док . че е лекарка. Преди 2 ден я срещам и беше ходила на 5-6 интервюта за очен лекар и на 2 места и бяха казли -от коя дата може да почваш - жената ми показа договорите от местата дето и бяха казали че може да почне .
Тя е далече от съвършенство с немския език.
Аз пък бих се въздържал да ходя на лекар в Канада, защото съм сигурен, че поне на 30% от лекарите дипломите им са купени /най-често от родителите им, също лекари/. Добрите им специалисти бягат в САЩ за двойни пари, а в Канада остават само некадърниците и връзкарите, абе най-добре да не им падаш в ръчичките. Дето викат тука в БГ-то - и здрав да си ще те разболеят.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Тва ти сам ли си го реши, някой ти го каза, или го знаеш от личен опит?Pepon написа:Аз пък бих се въздържал да ходя на лекар в Канада, защото съм сигурен, че поне на 30% от лекарите дипломите им са купени /най-често от родителите им, също лекари/. Добрите им специалисти бягат в САЩ за двойни пари, а в Канада остават само некадърниците и връзкарите, абе най-добре да не им падаш в ръчичките. Дето викат тука в БГ-то - и здрав да си ще те разболеят.
Щото аз имам БАЯ опит с лекари в Канада и общо зето съм бая доволен от лечението.
Проблема им е че в някои от случаите не искат да лекуват (а не че не могат) и вината не е в тях а в системата, в слисъл че ако почнат да лекуват може и да им изстине мястото.
Мойте мнения :
-По въпроса за качеството на здравеопазването-ами Канадци са си виновни, щом забраняват на квалифицираните емигранти да практикуват, и са щастливи гражданите да чакат един месец някои да им измери кръвното, ако до тогава не умрат три пъти...
Доктори -бол, ама както се вижда от въпросният сайт-трябва да ги търсите по такситата ..
-По въпроса за намирането на работа- как Канада може да очаква, че ще привлече специалисти с опит, които ще трябва да им карат такситата и мотрисите на метрата, понеже им е забранено да практукуват професията си, без значение колко опит имат ??
Много наивно звучи.. Нещата се промениха, в повечето държави-донори(бивши) на квалифицирани кадри за Канада. И то се промениха към по-добро.
Прост пример с България-средните заплати на въпросните квалифицирани кадри вече надхвърлят 1000 евро/месец (нетно). Международни проекти-бол, за пъти по-виски заплати.
Респективно стандарта на квалифицираните хора се повиши доста за последните години.
При това положение кои специалист-доктор или инженер, които е загубил 6-7 години от живота си за обучение, и още толкова-за натрупване на опит, ще се съгласи да носи пица в Канада ? И да живее на много по нисък стандарт ?? Според мене-никой.
За простолюдието обаче нещата стоят по друг начин-заминавайки не тубят нищо, защото НЯМАт нищо-образование, стандарт, жилище...
В Канада пристигайки, започват моментално най-скапаната работа за най-ниското заплащане, заселват се в най-мизерният и евтин квартал,и месечният им доход на семейство възлиза на 4-5,000 долара.
Хранейки се с най-евтината храна, и водейки живот на роботи, дори могат и да спестят . Че това си е една збъдната мечта
Ако Канада продължава да води сегашната си емигрантска политика по този начин, много скоро ще се превърне в една посредствена държава с безлична нация, състояща се от по горе изброените индивиди, и ще си мечтаят само за високо квалифицирани специалисти..
И за най-голямо съжаление това вече не е мое мнение...
Айде, със здраве на всички от мен и пожелания за весело посрещане на Коледа и Нова Година !!
-По въпроса за качеството на здравеопазването-ами Канадци са си виновни, щом забраняват на квалифицираните емигранти да практикуват, и са щастливи гражданите да чакат един месец някои да им измери кръвното, ако до тогава не умрат три пъти...
Доктори -бол, ама както се вижда от въпросният сайт-трябва да ги търсите по такситата ..
-По въпроса за намирането на работа- как Канада може да очаква, че ще привлече специалисти с опит, които ще трябва да им карат такситата и мотрисите на метрата, понеже им е забранено да практукуват професията си, без значение колко опит имат ??
Много наивно звучи.. Нещата се промениха, в повечето държави-донори(бивши) на квалифицирани кадри за Канада. И то се промениха към по-добро.
Прост пример с България-средните заплати на въпросните квалифицирани кадри вече надхвърлят 1000 евро/месец (нетно). Международни проекти-бол, за пъти по-виски заплати.
Респективно стандарта на квалифицираните хора се повиши доста за последните години.
При това положение кои специалист-доктор или инженер, които е загубил 6-7 години от живота си за обучение, и още толкова-за натрупване на опит, ще се съгласи да носи пица в Канада ? И да живее на много по нисък стандарт ?? Според мене-никой.
За простолюдието обаче нещата стоят по друг начин-заминавайки не тубят нищо, защото НЯМАт нищо-образование, стандарт, жилище...
В Канада пристигайки, започват моментално най-скапаната работа за най-ниското заплащане, заселват се в най-мизерният и евтин квартал,и месечният им доход на семейство възлиза на 4-5,000 долара.
Хранейки се с най-евтината храна, и водейки живот на роботи, дори могат и да спестят . Че това си е една збъдната мечта
Ако Канада продължава да води сегашната си емигрантска политика по този начин, много скоро ще се превърне в една посредствена държава с безлична нация, състояща се от по горе изброените индивиди, и ще си мечтаят само за високо квалифицирани специалисти..
И за най-голямо съжаление това вече не е мое мнение...
Айде, със здраве на всички от мен и пожелания за весело посрещане на Коледа и Нова Година !!
Любо, не ства дума да те правят директор от летището. Става дума за следното :Lub0 написа:Мда никой не би наел мангал не само в Канада, а и в Европа, САЩ и навсякъде където има така наречената западна цивилизация... Аз лично никога няма да се заобиколя с нинджи и прочие чарчафосани от главата до петите субекти, особенно пък и ако не говорят и езици, за тях е най-добре да отидат в бейрут или там където имат себеподобни и да спрат да реват по интернет как никой не ги оценявал и не ги правили директори още от летището...
Една малка статистика
В рамките на 6 месеца, кандидатствах 20 пъти за работа в Канада, и 20 пъти за работа е Западна Европа.
* От Канада ми се обадиха един път, разбраха, че имам нужният опит, нужното ниво на англииски език, и разрешително за живот и работа там, благодариха ми много и повече не се обадиха.
* От западна Европа-обадиха се 15 пъти, и получих 10 реални предложения, които филтрирах и останаха 5, от които си избрах едно и разписах договора.
За това става дума, Любо, никои не ми поиска приравняване на дипломи, изпити, сертификати,просто хората четат СВ-то ( Резюме му казват в Канада май-нали канадци на всичко си имат СВОИ термини)
и решават дали им вършиш работа или не. От телефонното интервю още на първата минута се разбира дали владееш език и дали си излъгал с опита. Просто и лесно. Защо в Канада искат да го напрявят Сложно и Трудно, а в същото време вдигат олелия до бога, че нямат достатъчно инженери и доктори.
Аиде някой по запознат да ми обясни, искам много да разбера...
Това е загадка за мен.
ПП : И още нещо-и аз преди години си бях малък расист-преди да започна работа по проектите по света.
Мислех си , че всички китаици , индиици, филипинци , пакистанци и бангладежци са мързеливи и меризливи некадърници.
С времето и опита разбрах, че това не се отнася за всички. И от тях има много добри и и образовани специалисти . Какъв е проблема един такъв специалист да те прегледа в Канада ? Или е по добре да чакаш един месец за неща, за които хората чакат по 2 часа ?
Ако имаш девет живота-успех !
Мисля, че зависи от това къде живееш в Канада. Аз бях в Онтарио, Тъндър бей за два месеца и не можах да имам личен доктор просто защото нямаше доктори. Това ме притесни сериозно, защото имам малки деца и ми се искаше някой, на който да се обадя ако имат висока температура или нещо друго, което ме притеснява. Местните канадци ми казаха, че дори и да имам личен доктор пак ще ходя в walkin clinic ако има нещо, защото, когато се обадиш на личният си доктор, той ще ти назначи час за преглед след 2 месеца в най-добрият случай. Сега живеем в Swift Current, SK и на вторият ден след пристигането ни имахме вече личен доктор (българка). Наложи ми се да направя някои кръвни изследвания. Без записан час в болницата чаках, не повече от 5-6 мин за да ми оформят документите и да отида в лабораторията и да ми вземат кръв. Града е малък, болницата е чисто нова от 2007 г. Има почти всички необходими специалисти, които ти трябват. Ако нещо е много сериозно и няма необходимият специалист, то линейката ще те закара до Regina. Относно зъболекарите мисля, че тук в Канад са много по-назад от много български зъболекари. В смисъл, че качеството и нивото не отговаря на парите, които даваш за зъболечение. Затова имам съвет от личен опит за всички български майки, които идват тук с малки деца. Направете им силанти на всички поникнали зъбки в България, за да продотвратите кариесите в бъдеще. Процедурата не е скъпа и е безболезнена.
Тук се блещеха и цъкаха с език как хубаво са предпазени зъбите на децата ми от България, като ми казаха, че тук не биха им предпазвали млечните зъбки.
Та мисля, че зависи къде живееш в Канада и на какво си свикнал от България. Аз в България съм чакала 50 мин. личната ми докторка да си говори по телефона и на въпросът ми защо чакам толкова дълго тя каза "ами като си толкова спешна отивай в Пирогов"
Тук се блещеха и цъкаха с език как хубаво са предпазени зъбите на децата ми от България, като ми казаха, че тук не биха им предпазвали млечните зъбки.
Та мисля, че зависи къде живееш в Канада и на какво си свикнал от България. Аз в България съм чакала 50 мин. личната ми докторка да си говори по телефона и на въпросът ми защо чакам толкова дълго тя каза "ами като си толкова спешна отивай в Пирогов"
Нещо си объркал цифрите, с такъф доход въпросното семейство може да кара нова кола, да живее в някой от най-скъпите квартали и да яде скъпа кльопачка ...Lz1cbk написа: В Канада пристигайки, започват моментално най-скапаната работа за най-ниското заплащане, заселват се в най-мизерният и евтин квартал,и месечният им доход на семейство възлиза на 4-5,000 долара.
Нямат никви повече термини от кадето и да било, тва на което му викаш резюме и СВ се казва на български авто-биография и ако си говореше на български вместо на английски и френски както правиш в случая нямаше да има нужда да се ползват нукви "термини".Lz1cbk написа:За това става дума, Любо, никои не ми поиска приравняване на дипломи, изпити, сертификати,просто хората четат СВ-то ( Резюме му казват в Канада май-нали канадци на всичко си имат СВОИ термини)
и решават дали им вършиш работа или не. От телефонното интервю още на първата минута се разбира дали владееш език и дали си излъгал с опита. Просто и лесно. Защо в Канада искат да го напрявят Сложно и Трудно, а в същото време вдигат олелия до бога, че нямат достатъчно инженери и доктори.
Аиде някой по запознат да ми обясни, искам много да разбера...
Това е загадка за мен.
Относно втория надебелен текст, "елементарно скъпи Уотсън", Канада (и най-вече Кебек) е женска държава, ти някога да си успял да разбереш някоя жена? Щото аз не съм се още ...
А също така, надявам се да си забелязал че сичко свързано с жените е много сложно, като се почне от гримирането и пудренето преди излизане и се свърши с флиртуването и още около 25 церемонии докато се стигне до разпарянето, та ето ти от каде идва сложното в Канада.
Верно е че в България те третират като добитък в сравнение с Канада (а и много други развити и не-развити държави) и далече не само в зъболекарските или лекарски кабинети ...prace написа:Аз в България съм чакала 50 мин. личната ми докторка да си говори по телефона и на въпросът ми защо чакам толкова дълго тя каза "ами като си толкова спешна отивай в Пирогов"
Кръвното веднага може да се измери във всеки Shoppers Drug Mart примерно. Клиниката ми е на 3 минути пеша и не съм чакал повече от час... Те и много канадци викат "няма доктор за мене" ама явно не са се разтърсили и не са намерили... А плачковците от БГ явно все в правителствена или МВР болница са ги обслужвали, та тука са недоволни.ами Канадци са си виновни, щом забраняват на квалифицираните емигранти да практикуват, и са щастливи гражданите да чакат един месец някои да им измери кръвното, ако до тогава не умрат три пъти...
Повече зимни дейности на открито (снегопочистване) - по-малко срещи с докторите...
Embrace your climate change!
И що не сравняваш възможностите за емиграция в Канада и Европа? Аз лично съм дошъл да живея тука, а какво ще работя не толкова важно...В рамките на 6 месеца, кандидатствах 20 пъти за работа в Канада, и 20 пъти за работа е Западна Европа.
* От Канада ми се обадиха един път, разбраха, че имам нужният опит, нужното ниво на англииски език, и разрешително за живот и работа там, благодариха ми много и повече не се обадиха.
* От западна Европа-обадиха се 15 пъти, и получих 10 реални предложения, които филтрирах и останаха 5, от които си избрах едно и разписах договора.
Embrace your climate change!
Lz1cbk макар и 100% да е верно казаното от теб друг път не се изказвай толкова твърдо и директно,а смекчавай малко тона защото българските така наречени нереализирани специалисти в бг.разнасящи пици в канада много ги боли,всеедно им бъркаш в гъза с боксова ръкавица като им кажеш тъжната им истина.
и да знаеш ,че тая категория която визираш в изказването си са всички високо квалифицирани и реализирани специалисти с високи доходи в българия напуснали я не по ИКОНОМИЧЕСКИ причини,а бягащи от чалгата,азис ,курвите ,дупките по улиците и не на последно место заради децата ,за да могат те да се образоват по добре в канадско,някъде към 11 клас вече да се се научили да пишат и да боравят с свободно с таблицата за умножение и деление без да използват електронен калкулатор.
и да знаеш ,че тая категория която визираш в изказването си са всички високо квалифицирани и реализирани специалисти с високи доходи в българия напуснали я не по ИКОНОМИЧЕСКИ причини,а бягащи от чалгата,азис ,курвите ,дупките по улиците и не на последно место заради децата ,за да могат те да се образоват по добре в канадско,някъде към 11 клас вече да се се научили да пишат и да боравят с свободно с таблицата за умножение и деление без да използват електронен калкулатор.