Още ли си харесвате емигрантския квартал?
- Kan_Tangra
ок, де,
дай да обсъдим някой друг тогава
Къв ти е проблема, имаш си къща, повечето имигранти и тва нямат.
И аз ако имах къща в Лавал, щяхме да ги надприказваме всичките, ама нямам все още.

дай да обсъдим някой друг тогава

Къв ти е проблема, имаш си къща, повечето имигранти и тва нямат.
И аз ако имах къща в Лавал, щяхме да ги надприказваме всичките, ама нямам все още.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- Kan_Tangra
Ми ако вместо къща беше жена, ти как мислиш?
На банката ли щеше да е?
... ако я гушка всяка вечер?
На банката ли щеше да е?
... ако я гушка всяка вечер?
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
- Ivet
- Обратна връзка:
Чудя се дали осъзнаваш каква простотия е горното ти изказване?ablood написа:
Хайде сега пък, къде съм ги уверявал да ходят да живеят? Моите критерии за теб може да са смешни, но съветът който давам е да не вярват на посрещачите си! Много от тях имат за цел просто да разкарат навлеците, без да обикалят много надалеч. Тоест, до тях.
Или ти видя друг съвет в редовете ми?

Let it go...
Най-добре е къща във Westmount, или Mont-Royal, или Оутремонт, и т.н. , а защо не и в Laval -sur-le- lac или Сеневил. Aма като не сме баровци и Лавал и Бросар , че и Лонгиой стават. Хайде стига тъпи сравнения. Идеята на автора е ясна, ама малко е дразнещ стила му и затова може би така накриво върви приказката.
Бросар и Лонгьой са на светлинни години от Лавал - нещо като друга генерация или да сравниш Радомир с Бояна и Драгалевци по отношение на Софияpamelaa написа:Най-добре е къща във Westmount, или Mont-Royal, или Оутремонт, и т.н. , а защо не и в Laval -sur-le- lac или Сеневил. Aма като не сме баровци и Лавал и Бросар , че и Лонгиой стават. Хайде стига тъпи сравнения. Идеята на автора е ясна, ама малко е дразнещ стила му и затова може би така накриво върви приказката.

Въпросният Лонгьой празнува 400 г. Някой може и да е чувал за създателя му Charles Le Moyne в сердата на 17 век. Някои може ида са виждали стария му град, църквите, старите къщи и паркове ... Сега, ако си виждал само станцията на метрото и блоковете наоколо си е твой проблем.
Просто изобщо, ама изобщо не може да става и дума за сравнение на инфраструктурата между Южния и Северния бряг на Монреал. А и на юг наистина е бряг (континент), а не пореден островен терен

Друг е въпросът каква ще ти е къщата - може да е супер нова и скъпа в Лавал и евтина и съборетина в по-горните градчета

Искренно съветвам новите имигранти да не слушат тъповатите съвети на алблъд и да вземат да изберат Лавал пред Кот де неж. Това е доста необмислена постъпка за новодошли, особено ако нямат много пари, а ако последното е вярно, мястото им пък едва ли е точно в Лавал

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Че стилът беше дразнещ - дразнещ беше, и идеята ми е ясна, но имам принципни възражения срещу нея. Става въпрос за различия във вкус и предпочитания. И не казвам че след като аз предпочитам да живея на 10 минути пеша от оратоара Сейнт-Жозеф и да слушам около себе си различни езици, а не примерно да трябва да карам 15 минути за да отида в някое кафе тип Тим Хортънс моят вкус е по-добър, просто казвам че е различен. И не приемам някой да ми налага своята гледна точка като по-правилна. И пак повтарям - не съм лично засегната от думите на Аблъд, защото не живея и никога не съм живяла в оплюваните от него два квартала. 

- ablood
- Обратна връзка:
Ако стилът беше благ и толерантен щеше ли темата да стигме до 7-ма страница? И щяха ли толкова различни хора да изложат своето мнение по възпитан, или просташки начин? Понякога има полза от малко дразнене.
Характерна човешка черта е никога да не си признаваме, че сме се прецакали. Това ужасно ясно личи от темата, в която маса хора защитават една грешка. Много от тях все още живеят там, по една или друга причина и това е нормално. Но съм сигурен, че въпреки, че изтъкват множество достойнства на CDN/NGD виждат себе си след няколко години живеещи на съвсем друго място. Това хич не им пречи да препоръчват на новопристигащите точно кварталът, който смятат да напускат.
Логика? Да не сме единствените прецакани? Илюзорни емигрантски удобства (които ги има и извън острова)?
Моята гледна точка е по-крайна, защото почти целия си живод съм прекарал далеч от цигани и турци. Дори и в БГ си купих кола почти веднага след излизане от казармата. Тук-седмица след кацането. Така, че за мен магистралите са по-приемливи от автобусите.
Характерна човешка черта е никога да не си признаваме, че сме се прецакали. Това ужасно ясно личи от темата, в която маса хора защитават една грешка. Много от тях все още живеят там, по една или друга причина и това е нормално. Но съм сигурен, че въпреки, че изтъкват множество достойнства на CDN/NGD виждат себе си след няколко години живеещи на съвсем друго място. Това хич не им пречи да препоръчват на новопристигащите точно кварталът, който смятат да напускат.
Логика? Да не сме единствените прецакани? Илюзорни емигрантски удобства (които ги има и извън острова)?
Моята гледна точка е по-крайна, защото почти целия си живод съм прекарал далеч от цигани и турци. Дори и в БГ си купих кола почти веднага след излизане от казармата. Тук-седмица след кацането. Така, че за мен магистралите са по-приемливи от автобусите.
- Ivet
- Обратна връзка:
ablood написа: Дори и в БГ си купих кола почти веднага след излизане от казармата. Тук-седмица след кацането.

извинете, ваше височество, ние сме се возили на каруци! :dent:
Имам еин колега, точно като теб, винаги се опитва да докаже, как е по-най-най от всички, как всичко знае, всичко разбира, всичко прави най-добре, всичко, което има е най-хубаво, каквото казва е най-вярно, не спира да говори и да се изтъква, да дава акъм на всичко, що щъка наоколо, идва ми да му фрасна една отвреме навреме, но като цяло ме разсмива и ситуацията е доста комична. Та и ти така, жалко, че не се виждаш отстрани.

Последно промяна от Ivet на Вто Окт 07, 2008 3:20 pm, променено общо 1 път.
Let it go...
Верно ли, не знаех. А какво ще кажеш за Гринфилд парк, Ла Прери, Кандиак , Делсон ? - с какво са сравними те?krimon написа:
Бросар и Лонгьой са на светлинни години от Лавал - нещо като друга генерация или да сравниш Радомир с Бояна и Драгалевци по отношение на София![]()
А кои Лавал имаш предвид -Сюр лe лак ли, или Шомеди, или Сен Дороте, или Сен Роуз ???