До сега бяхме със пълен автомат на SAECO, който правеше страхотно кафе... когато работеше. Писна ми да се задръства и да го отпушвам. В момент на ярост го изхвърлих пред къщата. Никога повече автомат!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
И аз се отказах по неволя от напълно автоматичните. Тази я имам от миналата година, не е скъпа, прави добро кафе и като цяло съм доволен. Редовно трябва да се сменя филтъра на водата иначе започва да страда от същите проблеми като автоматичните. Още не съм разбрал обаче как така с едно и също кафе и количество понякога прави 2 см каймак, а се е случвало и почти да го няма.
А иначе четох, че тази машина предлага (и изисква) творчество и експериментиране. Всеки трябва според своя вкус да си избере колко ситно да си смели кафето, колко да го дозира, колко вода да пусне, под какво налягане...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Експериментите приключиха след доста на брой недобри кафета с едностенния филтър и различни степени при меленето. Двустенния филтър с препоръчаната за него позиция при мелене си дава най-добри резултати. Останалото сигурно е за хора с повече изисквания.
Май и аз съм свикнал с Lavazza и каквото и друго да пробвам пак на Lavazza се връщам.