Домакиня или не

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

ilka написа: :lol: ами има и някои, които са само с женски никове и те по цял ден киснат във форумите, деца нямат, даже едно коте не са завъдили :lol:
интересното е тяхното киснене по каква причина е :beer: :lol: :lol:
Важното е че тия описаните от илка на края на седмицата си тръгват със солиден чек :-)

Котета могат да си купиат когато искат, и деца да си родят колкото си искат и няма да се вайкат че детските градини били скъпи

А докато ги родят децата вече ще са докарали до там че други да работят за тях
Последно промяна от iliana на Вто Мар 11, 2008 6:16 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
survivor

Мнение от survivor »

Ами аз такива българки тук не познавам, ама знам ли я Мама Кенга в какви среди се движи...
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

survivor написа:Ами аз такива българки тук не познавам, ама знам ли я Мама Кенга в какви среди се движи...
Не ги ли виждаш по форумите - там се обаснява как охолно се живее с 1300 долара и само мъжът работи.

Средите ми, както навярно вече си разбрала, са предимно продавачки в търговски центрове в Монреал. :evil:
Последно промяна от mama_kenga на Вто Мар 11, 2008 6:38 pm, променено общо 1 път.
ilka

Мнение от ilka »

iliana написа: Важното е че тия описаните от илка на края на седмицата си тръгват със солиден чек :-)

Котета могат да си купиат когато искат, и деца да си родят колкото си искат и няма да се вайкат че детските градини били скъпи

А докато ги родят децата вече ще са докарали до там че други да работят за тях
съкровище, когато го свършиш всичко това, тогава ми се обади :lol:
и аз не се вайкам :lol: градина намерих на втория месец ( беше петата - първите 4 не ми харесаха )
а колкото до останалото - ами ако си мислите, че много сте постигнали в живота, значи ви е много тесен зрителния ъгъл :lol:
пак сме тук :-)
bateto

Мнение от bateto »

Val,ще те огорча със следващото си обеснение ,но целта ми на включване в тая тема не бе да правя сравнение м/у цените в различните провинции,а използвах вашата за пример където цените са доста високи,как една млада майка на 3 деца е решила проблема.Жената доста интелигентно е подходила по въпроса след като ресторанта в който е работила фалирал и тя загубва работата си.На вместо да потърси друга работа ,което би и създало доста главоболия ,понеже не знае и не говори местния език,а в същото време няма професия и нужната квалификация да се пребори с местния пазар на труд,тя решава да се преквалифицира в домакиня и да се отдаде на децата си които по настоящем са на тинейджърска възраст.
Ама ,четете моляви се бе хора всичко,а не по диагонал и не ми преписвайте неща които не съм казал.
Но да се върна на темата и поставения въпрос от Мама Кенга.тя ,ако и нея я прочетете внимателно ,ще забележете ,че пита -нормално ли е това жена да стои в къщи 5-10-15 год и по вече с оправданието да си гледа децата или се дължи на мързел,незнанието на местния език и липса на умения в каквато и да била проф. област,както в по горе посочения от мен пример
.Тя не каза и не се учуди,че е ненормално една жена да не ходи на работа и да не се грижи за децата си докато са малки и укрепнат,да кажем до 5 год. възраст.За мен също е нормално една майка да отдели някоя и друга година на децата си и тяхното възпитание ,но децата ти да са на по 20 и ти да оправдаваш незнанието на езика и неспособноста ти да си намериш работа с нуждата да си стоиш в къщи за да имаш по вече време за децата си които вече са моми и ергени,някак си ми се струва ненормално.
Е заради това иде реч,нали Хълмен и ти така мислиш :lol:
Hullman

Мнение от Hullman »

Е заради това иде реч,нали Хълмен и ти така мислиш
Ето Батето е разбрал. Точно за тези дами говорим без квалификации, без езици, без образование които клечат в къщи а децата са отраснали учещи в гимназия.
Примера който е използвал Батето е реален, не е измислен и се случва на дама в Онтарио.
Какво по добро доказателство искате от реален пример.:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

mama_kenga написа:Значи не съм се покрила, но понеже уча и работя и гледам дете, та не намерих време да обърна внимание на темата.
ей те такова нещо нема - ходене на работа на пълно работно време, учене вечер и в това да се включва гледане на дете :shock: :shock: :shock: Това може да го напише някой, който изобщо не се грижи за детето си!
Hullman

Мнение от Hullman »

Кримон по леко със закюченията.
Никъде не пише пълно работно време, никъде не пише учене вечер.
Може да е 4 часа работа и след това от работа да те пускат че даже и да плащат на училището да идеш курсове за повишаване на квалификацията до 16-17 часа.
bateto

Мнение от bateto »

така ,де.друго си е стоянето в къщи с цел отглеждане на поколението до предгодежна възраст ,навместо изучаването на местния език и придобиване на професия или казано с канатски акцен-отавското ноу- хау. :lol:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Домакиня или не - туй е въпросът.
Дали е по-достойно за душата
да понесеш камшиците, стрелите
на бясната съдба, или да се
опълчиш сам срещу море от мъки
и да им туриш край?

Световноизвестен монолог на българка в Канада и датски принц.
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Kримонице,това, че ти не го можеш и висиш из къщи, а децата ти са вече тинейджъри, си е твой проблем. Какво вярваш или не ми е все тая. Не забравяй,че не работя в търговски център и на още 5 места, както ти си хортуваш с твоите малоумни приятелчета. В дните, когато ходя на училище, не ходя на работа в Министерството. И ми плащат обучението, защото то е свързано пряко с работата ми.
Почна ли леко да стопляш или няма никакъв смисъл да ти се обяснява каквото и да е. Сигурна съм, че можеш да измислиш още по-малоумна история от онази със запалените лайна на Батков или Търговския център.

Да те осведомя, че никога не съм се развеждала, това ми е първия и последен брак с един изключителен човек, което както е общоизвестно, изобщо не е твоя случай.
bateto

Мнение от bateto »

:cry: да смятаме ли от тази констатация ,че отавското ноу-хау е намерило почва и в нашата монтреалска провинция :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

а, това за запалените лайна на Батков и как си ги събирала, сама си се похвалила - в писмен вид :lol: :lol: :lol: Няма мърдане 8)

Аз бих се замислила сериозно над въпроса що за човек е мама кенга, ако знам само, че е работила в кланница, в кантората на Батков, КИНТЕКС и затвора :twisted: :rotfl: :rotfl:

Няма какво да ми обсъждаш брака, защото никога не си ме виждала, нито ме познаваш, нито познаваш мои приятели, които да ме коментират. Всичко е фантазия на болния ти мозък! Също така, абсолютно нездраво любопитство и грозно грачене по форуми. Като не можеш да изкараш някой аргумент и веднага почваш да злобееш просташки кой какъв и защо такъв е.

За твое нещастие, ходя и на работа, гледам си и децата - доста по-добре, отколкото можеш да си представиш.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Крайно време е някой да покаже с пръст тия мързеливи жени, да се съберем и групово да ги линчуваме. ще се разпределим по групи и ще атакуваме едновременно, за да запазим елемента на изненада. Пазителката на реда ще организира групите на южния бряг. Бизнес партньорите ще поемат групите в Отава. Сега за Монреал острова не знам, срам ме е да се само предложа, пък и не съм харизматична личност, не мога да въодушевя тълпите. В крайна сметка сме обществено отговорни, не може така.
Кримон да не се обажда много ,че за нея може и изключение да се направи и наказателната група да атакува министерството й. Тъй и тъй е ясно , че тя симулира работна дейност.

п.с. преди малко излових ,че мъжът ми драскал из форума ,.ха-ха
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Иро, ма, откъде го измисли това министерство :lol: :lol:
Заключено