"сейфти фърст"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
bateto

Мнение от bateto »

ако не направите нещо за децата си рискувате те да станат зомбита.и после що двама мустакати чичковци се целували на първа страница и на черните патките били най яки.опичайте си акъла драги родители,или мазните пържоли или децата.все пак имате право на избор както някои обичат да се изразяват. :wink:
miteto
Модератор

Re: "сейфти фърст"

Мнение от miteto »

Жени написа:И по този повод давам още един пример: Асоциацията на Психолозите на Онтарио въвежда нови изисквания към шума отделян от детските играчки, че много деца се плашели от собствените си играчки! (по CTV новините, преди 2 седмици).
Че Асоциацията на Психолозите на Онтарио ли е организацията която определя стандартите в детските играчки :shock: Аз мислех че това е федералното или провинциалното правителство. А по CTV гледах че някаква асоциация на аудиолозите и говорните специалисти (или нещо от сорта, превеждам от английски по памет) отправя апел към федералното правителство да промени сегашните норми за допустимите звукови нива в играчките, защото над определени нива може да се увреди слуха.
А Асоциацията на Психолозите на Онтарио може да въвежда квито си иска изисквания, но предполагам е само за да създадат медиен шум около себе си (или да се правят на интересни), щото реално нямат никаква власт да определят стандартите на детските играчки :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

bateto написа:ако не направите нещо за децата си рискувате те да станат зомбита.и после що двама мустакати чичковци се целували на първа страница и на черните патките били най яки.опичайте си акъла драги родители,или мазните пържоли или децата.все пак имате право на избор както някои обичат да се изразяват. :wink:
Батка, кат станат такива или онакива децата ни кво...ще ги убиваме ли?
Пък и що си взел на чужд гроб да плачеш и то за нероден Петко?
Твоите нали ще си ги отчуваш и възпиташ както ти си знаеш.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:ако не направите нещо за децата си рискувате те да станат зомбита.и после що двама мустакати чичковци се целували на първа страница и на черните патките били най яки.опичайте си акъла драги родители,или мазните пържоли или децата.все пак имате право на избор както някои обичат да се изразяват. :wink:
Бате, ти кога отгледа една купчина деца, кога почна да даваш акъл :wink: По принцип си забавен, ама тва ти изказване издиша яко.
bateto

Мнение от bateto »

ха ,аз съм издишал,а тия дето с простотиите им тук в канада се опитват от момченцата ви да направят немъже кви са.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Жени написа:
Или за по-добра яснота: Колко абсурдно звучат някой забрани на фона на реалността в която живеем!
Не знам в каква реалност живеем, не съм чула наркотиците и пищовите да са разрешени вече или да има прошка за тях. Може би в Скарбъро, незнам :roll:.
Или щом някъде някой луд стреля да живей анархията, поне с топки да се побием докат сме още живи? И сме напълно невинни, щом не държим патлак? Не разбирам ...
То по тази логика, откъде знаеш че тази лелка няма да изпляка и да мине през теб напред-назад с джипа, защото и се зъбиш като ти изказва legitimate concern ... Знаеш ли в какъв свят живеем :twisted: ?
Луди ти казвам, идиОти всякакви :) :shock: ... Само от генетично променените пържоли ше да е ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

krimon написа:В училище освен снежни топки имаше и парапети - дълги, дървени, хлъзгави, стръмни, от 4-тия до 1-вия етаж :) Имаше и няколко познати деца, пострадали доста тежко от пързалянето по тях. Забрани имаше, учители, които бдят също. Сега в метрото на Мтл ми прави впечатление - дългите метални первази, така удобни за пързаляне са набучкани с железни шипове, да не може всеки ненормалник да ги използва не по предназначение. Сейфти фърст :wink:
Това ме подсети, че като бях дете в училище сложиха кръгли топки по парапетите да не се пързаляме. Забраниха също пързалянето с чанти по стълбите. Докато строяха метрото беше забранено да се играе в училищния двор. Специално правиха родителска среща по случая, даже искаха родителите да се разпишат че са наясно със ситуацията. А сега племенника ми е първи клас и учителката не ги пуска в междучасието извън стаята, дори не им дава да стават от чиновете.
А тук ,че се бият бият се. Наскоро се бяха били две съседни училища, едното франкофонско с деца от победни семейства и едно англофонско. Боят не е позволен, ама те да не са зомбита че да спазват правилата . А имаше и друг случай , едно момиченце на 11 години беше бутнало едно момченце на 12 и то умря. Всички бяха в шок.
Последно промяна от IRA на Нед Дек 16, 2007 6:35 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
smotan

Мнение от smotan »

Батковците и каките посрещаха зайците с моркови и зеле. На някой му хрумнало да сложи в моркова пирон и така счупил двата предни съба на заека.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А това с зайците беше много гадно. Аз нали съм учила в техникум и момчетата бяха съответно повече от момичетата, та не съм имала проблем. Съучиниците ми обаче бая си патиха по бригадите от батковците от горните курсове, като казарма направо си беше. Никога не съм я разбирала тази жестокост .:?

Радой Ралин
Жени

Мнение от Жени »

anxeli написа:
Жени написа:
Или за по-добра яснота: Колко абсурдно звучат някой забрани на фона на реалността в която живеем!
Не знам в каква реалност живеем, не съм чула наркотиците и пищовите да са разрешени вече или да има прошка за тях.....
Не са разрешени, правилно не си чула!
А пък и те самите - наркотиците и пищовите - на никого не прощават!Просто щом ги има, значи не се прави достатъчно, за да се справи обществото с тях!

То, обществото на съвестните граждани, си губи времето да забранява играта със снежни топки! За съжаление!
bateto

Мнение от bateto »

ми аз кво ви шепна.наркотици тук се продават буквално на самия вход на всяко училище,веселите батковци и каки си имат даже и официален парад ,а те вместо да се борят със същинските проблеми на това общество извратяват децата като им пречупват индивидуалността и чувството за полова принадлежност.ок.искат да направят роботи изпълнители за поточната линия ,но защо трябва да правят от тези от които се очаква да бъдат мъже п..и. :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ай де пак обществото виновно. Ако един гражданин е получил добро домашно възпитание, въобще няма да има нужда тъй нареченето общество да бди за неговото поведение. Всичко опира до домашното възпитание . Всеки родител трябва да научи детето си да живее с основното правило -" Съобразявай се останалите живи същества и не им вреди". Естествено това е утопия и на дали някога ще стигнем до подобно развито общество именно заради широко ширещото се разбиране, че ако живееш според правилата то ти си зомбиран.

Радой Ралин
zorina

Мнение от zorina »

Ира,

ти си противоречиш?!?

значи обществото няма значение ????важното е индивида...и ако е добре възпитан и у гората да го пуснеш, тъй като е добре възпитан, то той ще запази всичките си маниери и обноски?? :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Абе стига сте спорили - най-хубавият филм за война със снежни топки е направен в Квебек (Канада :wink:) ... Гледайте го непременно, суперски е!
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

smotan написа:Батковците и каките посрещаха зайците с моркови и зеле. На някой му хрумнало да сложи в моркова пирон и така счупил двата предни съба на заека.
:shock: Баси, за щастие такива неща не съм виждала нито в основното, нито в средното.. Явно съм извадила щур късмет с училищата и съучениците... :roll:
Публикувай отговор