Първи впечатления от Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
anju

Мнение от anju »

emiliana написа:
anju написа:
iv написа: Днес бяхме с други българи в близкия парк с езеро на барбек, ами какво да кажа, ако някъде в България в някой град има такъв парк щях да бъда радостен. Иначе наистина малко си е равно тук в Тороно, но пък и това си е предимство за далечни разстояния.
Айде поздрави на всички надахани и не чак до там...! :wink: :beer:
Казвай кой е този парк дето е по-хубав от българските

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P
Ти в морската градина в Бургас ходила ли си?
А на Кловията на Бачково? А колко още в Рила и Пирин
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Хехе Анджи, Пирин и Рила зад къщата ти да са случайно :lol: ?

Изображение

Снощи се разходинме с хлапето да видим откриването на новата сграда на Роял Онтарио Музея, сори че светкавицата ми биеше все в една табела, не станаха хубави снимки. Времето беше прекрасно, имаше много хора, пред музея имаше концерт и пееха оперни певци. Въздуха около Блур и Кимбърленд беше напоен с различни скъпи парфюми, нещастни алергични хора покашляха и кихаха отврене-навреме. Ресторантите и кафетата бяха пълни, разминавахме се с доста жени в официални рокли, с шалчета и наметки през ръка. Поршета и ламборджинита кръстосваха, доста харлита също. Най-хубавото беше че всички са спокойни и усмихнати, приветливи и добронамерени, няма я нервността и неприазънта с която сме свикнали от БГ, няма позьорщина, надменност, комплекси и претенции. Поне аз мисля така. Не знам защо спора се изроди до модели и марки парцали ... Дрипавите и раздърпани дрехи ако искате да знаете, са по-скъпи от останалите даже, моля ви се, мъжа ми си купи панталон от Абъркомби и Финч дето изглежда толкова зле, все едно е свален от удавник :roll:, с дупки, избелял и протъркан, това е сърфистки стил другари, влезте в час :twisted:. Но думата беше за друго, никой не трябва да тръгва за някъде защото ще взима еди колко си пенсия след време или защото детските са намси колко си или защото всички ще се носят по последна мода из квартала :shock:.
Погледнете по-глобално, стила на живот и удобствата са несравнимо повече и по-добре поддържани. Държавата е семейно ориентирана, вярно е че на нощния живот не се акцентира особено, но барове и дискотеки има достатъчно, който иска може да ходи всяка нощ, пълни са и са супер :). В Торонто има 30-тина барове с джаз и блуз музика, безброй рок кафета, италианска и гръцка махали с безброй кафенета, магазини с всякакви моди.
За мен най-важното е че съм със семейството ми и имаме всичко което ни е необходимо и работим по въпроса за всичко за което сме мечтали :), а и за 6 години никой не успя да ми вдигне нервите особено, унижи, ядоса, накара ме да се чувствам безпомощно и оставена на произвола на съдбата. Това ми се случваше често в бг.
Разбира се, ако си сам, на някакъв житейски кръстопът, може всичко да ти се стори черно, мръсно, грозно и от зле по-зле. Затова си мисля че на семейните хора им е много по-лесно, когато имаш подкрепа е по-лесно да се справиш. Канада е трудно и скъпо място за ергенуване, затуй някои не издържат и се прибират :P. След 5 и кусур години в ужасната месомелачка Канада :twisted: ... И започват легендите :?.
Циганите - на Сатурн !
semeen

Мнение от semeen »

anxeli,
както се очаква във форума има много гледни точки, но сега се заформи още едно противоречие - за ергени ли е по-тежко или за семейни с деца (или без)?
Може ли повече яснота?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

за ергени ли е по-тежко или за семейни с деца (или без)?
Може ли повече яснота?
Наистина ли смяташ че anxeli може да ти отговори на този въпрос след като не е била ерген / свободна мома.
Не е обикаляла по кръчми през вечер, не се е занимавала с девици, дъщери на посланици и други екзотични мадами от близки и далечни страни.:)
Аз пък мога да добавя че много бракове от Бг завършват с раздяла или семейни разправии през вечер тук защото единия искал да идва в Канада а другя не искал.
Мъжа или жената били много оправни в БГ с БГ език ама тук нещо им се смачкало самочувствието, езика не потръгнал толкова гладко и вече не са толкова оправни. Превърнали в постоянни недоволници и вечни мрънкачи.:)
Последно промяна от hullboy на Нед Юни 03, 2007 3:46 pm, променено общо 2 пъти.
semeen

Мнение от semeen »

Не, Хълбой, по тази част ти си най-вещ :) сподели!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Към semeen,
Ти нали си semeen.:)
Какво ти пука за ергените / момите ?:)
semeen

Мнение от semeen »

Седящият бик говеда ли е предвождал като е разбил Къстър :rotfl:
semeen

Мнение от semeen »

Хълбой, интересувам се, защото повечето информация тук е за живота на хора без семейства и деца, интересува ме какво се променя с тях
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

интересува ме какво се променя с тях
Стават още по спокойни и по концентрирани в това което правят защото никой не им мранка вечер на главата и не им тежи като воденичен камък на врата.:)
Като си намерят половнка тук става още по добре защото и половинката е тук защото е искала да дойде и да бъде тук, не е доведена на сила или с методи на убеждение от някой който също не е бил в Канада по ранно но бил чул от друг или прочел във форум че в Канада е добре.:)
semeen

Мнение от semeen »

Много ли българи са се задомили в Канада?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Аз познавам доста ергени създали семеиство тук с местни моми или с имигрантки от други странни.
Важното обаче че и двамата са искали да бъдат тук.:)
emiliana

Мнение от emiliana »

semeen написа:Седящият бик говеда ли е предвождал като е разбил Къстър :rotfl:
:P "Седящия Бик" е седял на задника си както се разбира от името му
Оказва се, че докато говедата са разбивали Къстър, Бледоликите стигнали Западния бряг. За повече инфо питай Бай Гиик. Той е специалист по Бледолики и катo как се поменува на Запад? :lol:
semeen

Мнение от semeen »

Значи българите там са като еднополюсни магнити помежду си
emiliana

Мнение от emiliana »

anju написа:
emiliana написа:
anju написа:
iv написа: Днес бяхме с други българи в близкия парк с езеро на барбек, ами какво да кажа, ако някъде в България в някой град има такъв парк щях да бъда радостен. Иначе наистина малко си е равно тук в Тороно, но пък и това си е предимство за далечни разстояния.
Айде поздрави на всички надахани и не чак до там...! :wink: :beer:
Казвай кой е този парк дето е по-хубав от българските

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P
Ти в морската градина в Бургас ходила ли си?А на Кловията на Бачково? А колко още в Рила и Пирин

:P Не! Само ти си била там! Благодарение на подобни туристи скоро се разбра, че в Канада риба нямало, а ако питаш Бай Гиик също така няма и бира. Благодарение на теб вече се разбра, че и паркове нямало, а много даже се изцепиха, че всички ходиме тука парцаливи и неогладени, а мъжете пък не знаели как се връзва италиански възел
Сега аз искам да попитам: Да вдигнат ръка всички потресени от горната информация и да съобщят, кога се завръщат в БГ където подобни благини са в изобилие и първенюта в изгладени костюми и добре вързани връзки нямат друга работа и ей така си се разхождат из разкошни БГ паркове :D
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

Бързо си променят мнението на след първата екскурзи обратно до Бг-то...но най нещасни остават онези, които решът и набързо се заръщат...и пак запчва плана за завръщане...баси, кога ще поживеят тез туристи :D
Заключено