Malko info za Calgary

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
BabaPena

Мнение от BabaPena »

krimon написа:
BabaPena написа:Manitoba moje i da ima samostoiatelna imigratsionna programa, no po neia i posmartno ne mojesh da se klasirash ako niamash rodnini/ priateli / job offer / Manitobsko obrazovanie i troino poveche TVOI pari na glava ot kolkoto iskat v Kvebek... Tuk chovek s tri dumi frenski na krast i pari sabrani ot priateli NE moje da doide... Ti si pravi smetkata koia provintsia puska kutso, kioravo i sakato i zashto...

Sas zdrave!
Бабо Пено, доскоро тук пишеше номер666, той беше получил виза за Манитоба без интервю, само по документи. При това процедурата му беше доста бърза. Сори, обаче това, което пишете за Квебек - куцо, сакато, кьораво - няма никакво покритие с истината и от твоята уста доста ме натъжава.
Za protokola, Krimon - No665 (kultova Manitobska lichnost na chiato kompania az i moia chovek se radvame dosta chesto) e doshal tuka predi 4-5 godini. PREDI Manitoba da si zategne imigratsionnata politika. V momenta i pile ne moje da prehvrakne. VErvai mi.

Nezavisimo dali ti haresva ili ne (i kak se talkuva) v MOMENTA prez Kvebek se minava nai-lesno...i poznavam dosta hora minali prez Kvebek, koito po nikakav nachin niama da mogat da se klasirat po Federalnata ili po Manitobskata programi.

Niamam nishto protiv seki da hodi kadeto si iska, prosto ne smiatam che e pravilno hora promaknali se prez igleni ushi s masa falshivi dokumenti da praviat obobshtenia kak bilo na selo (v Kalgari)...i da se biat po gardite kato che sa napravili neshto znachimo s idvaneto si v Kvebek...i sotsiala ne e losho neshto i kato im davat, da vzimat...ama se pak... MAAALKO uvajenie kam ne vzimashtite sotsial...jabata, giola...takiva raboti...

Sas zdrave!
survivor

Мнение от survivor »

BabaPena написа: prosto ne smiatam che e pravilno hora promaknali se prez igleni ushi s masa falshivi dokumenti da praviat obobshtenia kak bilo na selo (v Kalgari)...i da se biat po gardite kato che sa napravili neshto znachimo s idvaneto si v Kvebek...i sotsiala ne e losho neshto i kato im davat, da vzimat...ama se pak... MAAALKO uvajenie kam ne vzimashtite sotsial...jabata, giola...takiva raboti...

Sas zdrave!
Бабо Пено, кои са тези с фалшивите документи, които имаш предвид :nenam:
В Квебек пускат с фалшиви документи, а по федералната не пускат?
И социаладжиите са само в Квебек? Абе няма ли някой да я изрови онази статистика с процента на социаладжиите по провинции, че от време на време трябва да се изважда, ей-така да се напомня. Че то не са стереотипи, не е чудо.
И кои сте вие не взимащите социал, които трябва да уважаваме че ни храните? Всички от Манитоба и Алберта? А тези които трябва да ви уважаваме сме всички от Квебек? Защото всички в Квебек взимаме социал?

Алекс, това че на чужд гръб (демек на вас от Алберта) правим комунизъм в Квебек - евтини детски градини, абе ти да си чувал че в Квебек данъкът добавена стойност е 15 %? Може би и в Алберта е такъв? И тази разлика в ДДС-то ли е на ваш гръб? Бесни били че плащали много данъци! А ние тук не плащаме данъци и затова трябва само да ви целуваме виртуално ръцете.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Сърви,
Абе ти как четеш това дето съм писал. Счупих клавиатурата да обяснявам, че не всички са на социал в Квебек.
Значи на теб ти е ясно защо съм бесен на социаладжиите, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от провинцията.
На мен обаче, не ми е ясно ти, като един съвестен данъкоплатец, защо не си бясна на всички тези тарикати/търтеи/откровени мързели дето живеят с години на социал.
Разбирам да бяха годините след Голямата Депресия, че да има една камара социално слаби.
Не искам да ми целуваш ръцете, даже виртуално. По бих предпочел да пиеме по неколко бири и да избистрим политиката, щото имам чувстрото, че говорим за различни неща, ОК.
Друго какво. Ами неоспорим факт е, че се минава по-лесно през Квебек отколкото през фед. Канада. Поне половината българи в Калгари са минали през Квебек, нещо за което им свалям шапка, щото аз не бих могъл да науча френски!!
Хайде наздраве
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

survivor написа: ... Абе няма ли някой да я изрови онази статистика с процента на социаладжиите по провинции ...
За тази публикация ли става въпрос:
http://www.statcan.ca/english/ads/11-010-XPB/nov04.pdf

Ето и още 2 линка със статистики на подобна тема:
http://www.hrsdc.gc.ca/en/cs/sp/sdc/soc ... ge00.shtml
http://www.ccsd.ca/factsheets/basicsa02.htm
Obey gravity ... It's the law!
Boris

Smeshko

Мнение от Boris »

Alex ia zemi slez na zemiata, Alberta davala pari na Quebec, dran dran...
Samo da te svetna malko za iztochnicite na dohodi na Quebec.
1. Quebec e edinstvenata provincia v Kanada koiato si ima sopstven provincialen i corporativen danak, KOITO SE PLASHTA DIREKTNO KAM Revenu de Quebec. Vsichki drugi provincialni danaci se plashtat na Federalnite CRA i sled dova se PRERAZPREDELIAT kam provincialnia budget.
2. QST, quebekarskia danak 8.5% e sashto upravliavan ot Revenue de Quebec, plashta se ot danakoplateca na Revenu de Quebec, OSHTE POVECHE, GST na danakoplatci rezidenti na Quebec se sabira ne ot Canadian Revenu Agency aot Revenu de Quebec i ottam se prerazpredelia kam federalnite.

Taka che predi da razpraviate za kolko mnogo pari davali drugite na Quebec, se zamislete kolko Quebec sabira, vaprosa e che dalaverta v Quebec varvi kakto v BG tezi pari veche gi niama, ima samo dalgove :))
Za smetka na vilite na l'Ile Bizard i tem podobni :))
Never give up !
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

BabaPena написа: Manitoba moje i da ima samostoiatelna imigratsionna programa, no po neia i posmartno ne mojesh da se klasirash ako niamash rodnini/ priateli / job offer / Manitobsko obrazovanie i troino poveche TVOI pari na glava ot kolkoto iskat v Kvebek... Tuk chovek s tri dumi frenski na krast i pari sabrani ot priateli NE moje da doide... Ti si pravi smetkata koia provintsia puska kutso, kioravo i sakato i zashto...
Тъй де, навсякъде където не са необходими и 2 думи френски на кръст , ходи само каймака.Каймакът на каймака.За ето това идеше реч. :D :D :D :D
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

VanBC написа:
survivor написа: ... Абе няма ли някой да я изрови онази статистика с процента на социаладжиите по провинции ...
За тази публикация ли става въпрос:
http://www.statcan.ca/english/ads/11-010-XPB/nov04.pdf

Ето и още 2 линка със статистики на подобна тема:
http://www.hrsdc.gc.ca/en/cs/sp/sdc/soc ... ge00.shtml
http://www.ccsd.ca/factsheets/basicsa02.htm
E tova ne triabvashe da go davash! :D Toi iskashe neshto po drugo ako mozhe za Quebec.
Shtoto suotnoshenieto mezhdu AB i Quebec ne e dobro. 1.8 % ot naselenieto v Alberta kum 7.3% v Quebec. Samo nufitata vi biat, ama i za tova ne sum siguren veche shtoto te v AB mai sa poveche ot Saint Johns.

Interesno kakvi li sa dannite za 2005?
survivor

Мнение от survivor »

AlexAA написа: Друго какво. Ами неоспорим факт е, че се минава по-лесно през Квебек отколкото през фед. Канада. Поне половината българи в Калгари са минали през Квебек, нещо за което им свалям шапка, щото аз не бих могъл да науча френски!!
Хайде наздраве
По-лесно ли се минава, или по-бързо? Защото ние спокойно си събирахме точките и за федерална Канада, ама още оттогава се чакаше по-малко за Квебек. Ами то си е чиста идиотщина да минаваш по-бавно, като можеш и по-бързо. Иначе точковите системи са съпоставими. И още нещо - по-бързо е за българите и за още някои националности, съвсем не за всички, а защо - питай министъра на имиграцията на Квебек.

А това за данъците, кой колко плаща и дали трябва да се плаща, наистина не виждам защо трябва да се дава като аргумент като се сравняват провинциите. Много хора и в Квебек са пропищели от данъци, още повече че тук са и по-високи. И не всички имат деца в детска градина че да се възползват от бонусите, моите например направо тръгнаха на училище.
Хайде да те черпя една виртуална :beer: и като дойдеш в Монреал, обади се, да ти покажа това-онова :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Ван, ами аз намерих в Статистикс Канада ето това:

http://www.statcan.ca/Daily/English/041117/d041117a.htm

Алберта е големият отличник на Канада, Онтарио май е второ с 5, 5 % хора на социална помощ, Квебек е с няма и 2 процента повече от Онтарио. Чак пък да са такава разлика тия 2 процента :nenam:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

survivor написа:Ван, ами аз намерих в Статистикс Канада ето това:

http://www.statcan.ca/Daily/English/041117/d041117a.htm ...
Ахъм, и аз минах през тази статия и в предпоследния и абзац намерих линка през който се стига до горния PDF с таблиците :beer:.
Obey gravity ... It's the law!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

survivor написа: В Квебек пускат с фалшиви документи, а по федералната не пускат?
И социаладжиите са само в Квебек? Абе няма ли някой да я изрови онази статистика с процента на социаладжиите по провинции, че от време на време трябва да се изважда, ей-така да се напомня. Че то не са стереотипи, не е чудо.
И кои сте вие не взимащите социал, които трябва да уважаваме че ни храните? Всички от Манитоба и Алберта? А тези които трябва да ви уважаваме сме всички от Квебек? Защото всички в Квебек взимаме социал?
Sarvi, nedei taka... :-) takviZ obobshtenia podhojdat samo na edna forumna lichnost, nEmame nujda ot posledovateli... ;-)

A za steriotipite...moje pak az neshto da ne razbiram...ama v posochenata ot teb statia pishe:

Quebec ended the 10-year period with the second highest social assistance rate in the country behind Newfoundland and Labrador.

This level represented nearly one-third of Canada's total, compared with only one-quarter in 1993

Quebec had one of the smallest declines in the number of welfare recipients in Canada.

Da ne govorim che ima edna malka dreboliika koiato nikoia ot statistikite ne otchita...KOLKO ot tia bezrabotni sa imigranti???? Shtot (zabeleji: ne tvardia che v Manitoba e dobre, a v Kvebek losho!) az chovek na sotsial v Manitoba ne poznavam...

Chudia se koga shte stane iasno na uvajaemata auditoria che a) cherveia triabva da haresva na ribkata, a ne na ribaria i b) Bezplatni obedi niama, ta kolkoto po-lesno i barzo se vzima edno neshto, tolkova po-vnimatelen triabva da e chovek...

Haide sas zdrave!
survivor

Мнение от survivor »

Бабо Пена, сравни все пак процентите. Извинявай, ама като Онтарио е втори след Алберта, а Квебек е само 2 процента след Онтарио, от какво толкова трябва да се впечатлим?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

survivor написа:Бабо Пена, сравни все пак процентите. Извинявай, ама като Онтарио е втори след Алберта, а Квебек е само 2 процента след Онтарио, от какво толкова трябва да се впечатлим?
Tova ot koeto az bih se vpechatlila sa tendentsiite...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Стига сте ревали срещу социала де
И да ревете, и да не ревете полза няма
В края на краищата не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава
Кат не ви харесва - оплачете се на правителството, парламента, или на арменския поп - все тая.
Само че си мисля че и въобще да премахнат социала данъците няма да станат драсрично по-малки
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

BabaPena написа:
krimon написа:
BabaPena написа:Manitoba moje i da ima samostoiatelna imigratsionna programa, no po neia i posmartno ne mojesh da se klasirash ako niamash rodnini/ priateli / job offer / Manitobsko obrazovanie i troino poveche TVOI pari na glava ot kolkoto iskat v Kvebek... Tuk chovek s tri dumi frenski na krast i pari sabrani ot priateli NE moje da doide... Ti si pravi smetkata koia provintsia puska kutso, kioravo i sakato i zashto...

Sas zdrave!
Бабо Пено, доскоро тук пишеше номер666, той беше получил виза за Манитоба без интервю, само по документи. При това процедурата му беше доста бърза. Сори, обаче това, което пишете за Квебек - куцо, сакато, кьораво - няма никакво покритие с истината и от твоята уста доста ме натъжава.
Za protokola, Krimon - No665 (kultova Manitobska lichnost na chiato kompania az i moia chovek se radvame dosta chesto) e doshal tuka predi 4-5 godini. PREDI Manitoba da si zategne imigratsionnata politika. V momenta i pile ne moje da prehvrakne. VErvai mi.

Nezavisimo dali ti haresva ili ne (i kak se talkuva) v MOMENTA prez Kvebek se minava nai-lesno...i poznavam dosta hora minali prez Kvebek, koito po nikakav nachin niama da mogat da se klasirat po Federalnata ili po Manitobskata programi.

Niamam nishto protiv seki da hodi kadeto si iska, prosto ne smiatam che e pravilno hora promaknali se prez igleni ushi s masa falshivi dokumenti da praviat obobshtenia kak bilo na selo (v Kalgari)...i da se biat po gardite kato che sa napravili neshto znachimo s idvaneto si v Kvebek...i sotsiala ne e losho neshto i kato im davat, da vzimat...ama se pak... MAAALKO uvajenie kam ne vzimashtite sotsial...jabata, giola...takiva raboti...

Sas zdrave!
За портокола :) Може и да съм сбъркала 665 с 666 :wink: , но въпросния ви приятел пристигна в Манитоба 2003 г. и дълго време писа във форума как това е най-лесната и най-бързата процедура (поне до 2005 г.). И какво сега, за година, година и половина, изведнъж Манитоба станала едва ли не недостъпна :wink: , та боклуците (а.к.а. българската паплач) се изнесла към Квебек :nenam: Ако искаш да ти изровя старите му теми с инфо за имигрантската процедура за Манитоба ? Ако е било толкова лесно до 2005 да влезеш в Манитоба, да предполагам ли сега, че е пълно с неграмотни боклуци у ваше село.

Между другото, ама изобщо не ме интересува имиграционната политика, камо ли за Манитоба. Написах го за портокола.

И още по-между другото, тук, в тази тема, всички които пишем против тази идиотска българска имигранска самодискриминация на примера Квебек - Алберта сме повече от 4- 5 години в Монреал.
Последно промяна от krimon на Пон Юни 19, 2006 7:23 pm, променено общо 1 път.
Заключено