Nakratko ot BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Pepone, ti v cyala Canada li jiveesh ili v edin kanadski grad? :idea: Az kato vlyazoh v google da vidya kvo stava v Canada vidyah, che sa otvoreni novi hoteli v razlichni chasti na Canada prez poslednite 4 godini.
No, ne v tova e vaprosa, s ili bez novi hoteli, Bulgaria si ostava izostanala strana s otvratitelno obslujvane i az lichno nyamam namerenie da si gubya vremeto tam. A, na koyto mu haresva da si stoi tam. Az ne se chudya na horata, koito jiveyat v Bulgaria i im haresva, zashtoto vsichko e vapros na vkus, kakto e kazalo kucheto, predi da se oblije pod opashkata. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

maria29 написа:Tezi sobstvenizi sus sobstveni sredstva i zaemi ot banki gi postoiha. Dryg e vuprosa 4e te sa v tozi bran6 ot kakto se pomnia.
Да бе, да и ние взехме та повярвахме :lol: Така се строи 4 или 5 звезден хотел със "собствени" средства :shock:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Lub0 написа:Е как ги построиха тези гимназии със спестени парички от закуската, бе душа? Всичките са за панделата, и докато не почнат да влизат за по-дълго там, Бг-то няма да се оправи...
mHMMMmm ima neshto vqrno kato se zamislya...
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

...
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 8:05 pm, променено общо 1 път.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mdam...s risk da tragnete da me linchuvate...spored men chovek dobre ustanoven na novoto miasto (razbirai: hubava rabota i funktsionirashto semeistvo) ne strada ot nostalgia i se seshta za Bg samo dokato kroi planove kak da izmakne roditelite si ot tam (ili poslednia zabluden priatel ot detinstvo primerno)...

A za hodeneto do Bg na pochivka...mi to Alina mnogo dobre go kaza...sveta ne e niakak malak i ima kakvo da se vidi...da se ogranichava chovek s malka, mrasna i izostanala Balgaria (planinata ia izkliuchvame estestveno, kakto i niakolkoto seltsa tuk tam det oshte ne sme uspeli da gi razsipem) ne mi se vidi dotam razumno...ama vseki s vkusa si de...

Izobshto da se gordeem i da obichame sliapo rodinata e niakak si ednostranchivo...sashto kakto i da ia mrazim neistovo i edva li ne da se otrichame ot proizhoda si obiaviavaiki se za grajdani na sveta...Da ne govorim che men lichno 'patriotite v chujbina' napravo me drazniat...kato si patriot ne otivash na (po-) lesnoto i (po-) hubavoto, ami si stoish da gradish i da opraviash liubimata si strana/darjava che da ne se nalaga snaha ti da e kitaika i vnuchetata da ne govoriat Balgarski...

Sas zdrave!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

kato si patriot ne otivash na (po-) lesnoto i (po-) hubavoto, ami si stoish da gradish i da opraviash liubimata si strana/darjava che da ne se nalaga snaha ti da e kitaika i vnuchetata da ne govoriat Balgarski

е бабичката с жартиерите го каза кво повече :lol: :lol:

пък според мене относно инвестирането в хотели - СТИГААА има предостатъчно скоро няма да има къде да седнеш на пясъка от хотели.

аз съм живял на златните като малък беше "курорт" и хората ходеха на "почивка" сега кво е - не знам.

бе правилно е да се инвестират крадените пари ама дайте да има диверсификация
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
bateto

Мнение от bateto »

Загледах се в темата случайно и понеже от мнение на мнение по силно ме заинтригува я прочетох от първото до последното.Откровенно отначало ми беше много забавно да се запозная с нечии мнения и доста се посмях,но в един момент ми стана тъжно,доста тъжно.Аз по принцип съм оптимист за България ,че е намерила правилният път по който да върви,който ще е дълъг и тежък за редовия гражданин ,който плаща тази цена България да стане една модерна и развита страна .Тъжно ми стана ,че ние самите българи /подсказано ми от болшинството мнения/ не можем да оценим какво сме постигнали,всичко се завърта около крадените ил мутренските пари,но никой не каза ,че тези згради са построени от българска ръка ,като започнещ от багериста и строителя та стигнеш до архитекта,никой не се възхити на този факт макар ,че има защо ,а всички се нахвърлиха в/у произхода на парите противопоставяйки пролетариата с/у капитала ,вечното разделение м/у бедни и богати и вечните оправдания от страна на бедните за чието положение винаги ще е виновен богатия и капитала.След толкова много прочути мнения потвърждаващи тезата ми съм вече песимист ,че България няма да се оправи,първо трябва да се оправи манталитета на хората,а то със злоба и завист не тава.Недейте така бе хора като нямате такива хотели или переспективата да ги имате недейте да плюете и да отричате всичко достойно за уважение ,за възхищение и особенно когато е сътворено от български ръце ,доказателство ,че като професионалисти не сме за подценяване и не сме по лоши от канадските табарнаци и ред некси.
Тъжно ,наистина тъжна констатация от моя страна ,успокояваме единственно факта ,че все още не всички българи са такива ,а има и хора като Мария 29 и Джой/само давам пример ,нищо лично към дамите/,които като изключения ми вдъхват малко надежда ,че не сме нация от комплексари и неизживяни пубертети.
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

As-Iv написа:Аз бих попитал,кое е по добре-парите да стоят депозирани в някоя чужда банка или да се направи хотел с тях?Парите не стоят там ,където не могат да бъдат опазени.За мен е по важно да бъдат инвестирани,та било то и в хотели.Както тука се говори,че тези хотели са правени с нетрудови доходи,същото по тази логика можем да го отнесем и за останалата част от икономиката.И пак бих попитал,това значи ли ,че не трябва да се възползваме от направеното с частни капитали?
Ти би ли бил щастлив да живееш например в тузарска къща, закупена с мръсни пари, - да речем, от наркотици, съсипали живота на сума деца и семейства?!
Може ми съм по мелодраматичен, отколкото трябва.
И си мисля, че печалбата от мръсните пари пак основно за мръсни (и още по-мръсни, като мащаб и мърсотия) работи отива.
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

bateto написа:,а всички се нахвърлиха в/у произхода на парите противопоставяйки пролетариата с/у капитала ,.

Toi kapitalyt v Canada e natrupan ot darvoseka4ite i ribarite s 4estna rabota ot 8 do 5 .I razbira se , ne e mrasen. :roll: :roll:
bateto

Мнение от bateto »

:D :D :D
Това беше въпрос с повишена трудност,аз лично очаквх да чуя отговор от по ;мъдрите; ,а пък той взе че дойде от човк само с 3 мнения засега във форума. :D :D :D
Щасливец честно симпатичен си ми ,но ми звучиш като детска учителка с начална педагогика от Тошово време.Все си мислех ,че вие по младите трябва да сте по мъдри от нас по старите.
Много сълзливо и никакво КПД в мненията ти.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ало болшевиките стига вече с това болшинство :roll: .Мнозинство се казва на български , мнозинство :idea:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа::D :D :D
Това беше въпрос с повишена трудност,аз лично очаквх да чуя отговор от по ;мъдрите; ,а пък той взе че дойде от човк само с 3 мнения засега във форума. :D :D :D
Щасливец честно симпатичен си ми ,но ми звучиш като детска учителка с начална педагогика от Тошово време.Все си мислех ,че вие по младите трябва да сте по мъдри от нас по старите.
Много сълзливо и никакво КПД в мненията ти.
А пък ти звучиш като комсомолски секретар.аиде стига,бате,с тези комунистически изцепки,как било построено "че тези згради са построени от българска ръка ,като започнещ от багериста и строителя та стигнеш до архитекта,никой не се възхити на този факт макар ",че се хиля тук като луд посреднощ.Като ти харесва толкова там,иди да участваш в строежа на нова БГ :lol: :lol: :lol:
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

bateto написа:Аз по принцип съм оптимист за България ,че е намерила правилният път по който да върви,който ще е дълъг и тежък за редовия гражданин ,който плаща тази цена България да стане една модерна и развита страна.
тук по-скоро ти звучиш сълзливо и наивно. България винаги е била оправена и ще бъде оправена винаги за богатите. До сега все още не сум чула нито един от тях да е фалирал. Е има някой и друг умрял преждевременно, но те са приятели с Бог, така че не ги мисля. Сега сигурно си пият уискито заедно.
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Аватар
perah

Мнение от perah »

bateto написа:а всички се нахвърлиха в/у произхода на парите противопоставяйки пролетариата с/у капитала ,вечното разделение м/у бедни и богати и вечните оправдания от страна на бедните за чието положение винаги ще е виновен богатия и капитала.След толкова много прочути мнения потвърждаващи тезата ми съм вече песимист ,че България няма да се оправи,първо трябва да се оправи манталитета на хората,а то със злоба и завист не тава.Недейте така бе хора като нямате такива хотели или переспективата да ги имате недейте да плюете и да отричате всичко достойно за уважение ,за възхищение и особенно когато е сътворено от български ръце ,доказателство ,че като професионалисти не сме за подценяване и не сме по лоши от канадските табарнаци и ред некси.
Тъжно ,наистина тъжна констатация от моя страна ,успокояваме единственно факта ,че все още не всички българи са такива ,а има и хора като Мария 29 и Джой/само давам пример ,нищо лично към дамите/,които като изключения ми вдъхват малко надежда ,че не сме нация от комплексари и неизживяни пубертети.
Бате, както казваш ти "нищо лично" но ми позволи да не се съглася с теб.Защо да не се нахвърляме върху темата за произхода на парите?Ами заради това БГ е в това положение.Защото всякакви престъпници си живеят като почтени бизнесмени и най-нагло се подиграват с всички.Незнам ти до колко четеш БГ преса в Канада , обаче на мен ми е писнало да чета за случаи в които обикновенни хора които се опитват да работят за да издържат семействата си са рекетирани от тези бинесмени, как таксиметровите шофьори по комплексите трябва да плащат застраховки насила на определени хора, как хора с едно малко магазинче на Златни пясъци са прогонени за да им се вземе и малкото което изкарват и тн.

Не знам за какви достижения на архитектурата говориш обаче хората които работят в тези хотели те си знаят как все нещо се разваля и че хотел строен преди 1 година трябва да се ремонтира основно само след няколко месеца защото не може да изкара сезона ...
Канализационната система на курортите отдавна издиша и не се знае кога пак ще стане по-голям инцидент от този от преди няколко дни когато туристите на Златни пясъци от хотелите на първа линия газеха в нечистоии и се заричаха повече да не стъпят тук.Всичко това идва от лошо строителство и прекалено застрояване.

bateto написа
Това беше въпрос с повишена трудност,аз лично очаквх да чуя отговор от по ;мъдрите; ,а пък той взе че дойде от човк само с 3 мнения засега във форума.

Освен това не знам какво имаш против хора с малко на брой постинги да се включват в дискусията.Това не го прочетох в правилата на форума "само тези които имат над 1000 мнения могат да защитават тезата си а останалите, моля трайте си !" :nenam: Нямаше нищо такова написано там...

Това е моето лично мнение не очаквам никой да се съгласи с него, обикновенно не съм толкова крайна обаче не мога да позволя някои да нарича другите коплексари защото не се възхищаваме на това което мутрите са постигнали с пари Бог знае откъде, може би трябва да им благодаря :?: :?: :?:

Поздрави от красива Варна на всички :beer:
Light

Мнение от Light »

Аз по принцип съм оптимист за България ,че е намерила правилният път по който да върви
???
Кой път точно бате ? Комунистическия ? С оа..лите се министри на Виденов ли ??? Противни са само като им погледнеш самодоволните усмивки, че след 14г. опозиция отново са на "софрата".
който ще е дълъг и тежък за редовия гражданин ,който плаща тази цена

И защо моля, само една част от гражданите да плащаме тази цена докато другите си строят хотелите ? Че и имат наглостта да кажат че със собствени пари са си ги построили.
Много ми е интересно как на 29 г. (съдя по ника) - maria29 вече е милионерка ??? И с какво точно уникално, неприсъщо на останалите 29 годишни в Бг мъже и жени качество успя тя да стане милионер? Мария, ако обичаш загатни само леко, без да разкриваш ценното ноу-хау.
Няма да има оправия за БГ за много, много години напред. И нямам търпение да се разкарам от тая държава час по-скоро.
Предпочитам да бачкам на най-ниското стъпало в Канада вместо тук постоянно да се съобразявам с простотии.
Заключено