Айде вече малко позитивизъм

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Леле,Стич,какви чудесии си написал само...Да се чуди човек на едно и също място ли живеем...Да се критикува това,което куца,разбирам...но за твоите проблеми май сам си си виновен...
Не знам ситуацията с градината ти-за това имаме професионалисти тук-ще кажат,но искам да уточня ситуацията с лекаря,за да не изпада и някой след теб в подобна ситуация и да се оплаква после...
Когато се разболя и минахме през 9 кръга на ада за да се срещнем с лекар и той заяви че нищо не може да ни каже по въпроса и трябва да се правят рентгенови снимки и когато те излезнаха доктора даже не благоволи да ни види за да изпише и най простият сироп- просто ще му мине и това е. А бяхме тук съвсем пресни - на няколко седмици.
Искам да уточня,че никакви сиропи лекаря не изписва! За това съществуват фармацевти и аптеки,които работят денонощно и дори доставят необходимото лекарство в къщи (не е изпробвано на практика,но на теория е така...) Преди да преминете 9-те кръга на ада,трябваше да се консултирате с фармацевт!Той щеше да ви каже дали положението ви е за лекар или не.
Лекарят е постъпил много правилно!След като не е открил на рентгена сериозен повод за сериозно лекарство с рецепта,няма смисъл да се среща с вас,защото останалото е в компетенцията на други специалисти!
Така би трябвало да бъде и в България,както и навсякъде,но за съжаление,все още хората смятат,че и хремата лекар е длъжен да му я лекува...
Ами в кофито, когато учейки френси ни се поднасят разни текстчета и историики уж с образователна цел като: Аз бях от Kамбоджа и много ме биха и откакто съм тук живота ми е the best. Ili Аз съм от .....някуде из Африка- много бях гладен там ама тук....... И в такъв сорт. Не ви ли звучи до болка познато. Смятам че всички имат спомени от Партия, Социализъм, Равенство ит.н.
Колко от вас роптаеха против това...............ама сега ви е добре
Силно преувеличаваш!Никога не съм виждала подобни текстове за 6 месеца Кофи![/code]
Botzo

...

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:11 pm, променено общо 4 пъти.
Аватар
Val

Re: Разказ за Бонго Бонго ....... !!!

Мнение от Val »

Botzo,

Ne sam se smiala taka ot dosta vreme!!!!!!!!!

You made my day, man!!!!!!!! :beer2:

100% popadenie v desiatkata!!!! (E, s izkliuchenie na poslednia abzac: Bongo edva li shte go natiriat ot stranata. Nai-veroiatnoto, koeto shte se sluchi e, che toi shte prodalji da se sopolivi i shte otkaje dosta sanarodnici da zaminat za stranata X. V koeto losho niama, kakto kaza Plamen v drugia forum, po-malko imigranti, poveche burgeri i maznina za Bongo! :lol: :lol: :lol: )

Cheers! :beer2:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Хей, Боцо, голям постинг! Направо :rotfl: :rotate: :rotfl:

:haplio: :beer2:
Обичам да преча
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:33 pm, променено общо 1 път.
survivor

Мнение от survivor »

I oshte polozhitelni neshta:
1. Dokolkoto znam, detski gradini mogat da se nameryat i to lesno, ama nesubsidirani, ili po-skoro po-malko subsidirani (realnata cena beshe nad 30 dolara na den). Zorat e za tezi ot 5 dolara na den, ama ako ne namerite takava nyama i za kakvo da se yadosvate, zashtotro nikoy ne vi e dlazhen da vi gleda darom decata. Ako imate vazrazheniya - Toronto ili USA. Ili BG, razbira se.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:34 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Bravo Botzo!!! :P

super originalen i ostroumen posting. Sled kato prochetoh tova, moga da si zaspya uhilen do ushi :lol:
prodaljavay vse s podobni postingi, che az nyamam mnogo vreme tey sedmici i shte e taka do Christmas, a dotogava me strah da ne se izplashat gotini kandidat-imigranti kato chetat razni neshta. Zaslujavash edna golyama hlaba Molson Canadian za toya posting!
:beer2:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
charly

Мнение от charly »

Ei,bravo!Napravo zhestoko si go napisal tova romance ,i naj-gotinoto e ce tova e samata istina za mnogo ot nasite sanarodnici-kandidat emigranti!!!
survivor

Мнение от survivor »

2. COFI-to ne e zadalzhitelno!!! Polozhitelnoto e, che ako smyatate che tam vi promivat mozacite, imate vazmozhnost da proyavite gordost i dostoynstvo, da se otkazhete ot nego i da tragnete na plateni kursove. Taka shte izbegnete i konfuznata situaciya da pljuete neshto, a v sashtoto vreme da poluchavate ot nego oblagi.
Гост

Мнение от Гост »

Малко уточнение по повод детските градини: в тези от по 5 долара на ден /не безплатните на Боцо 8) / вече се намират по-лесно места за семейства с ниски доходи /под 30 000/, защото не са достъпни вече за хората с високи доходи /новото правителство прие закон в този смисъл/. Т.е. твърдението, че не се намират места по-скоро важи за по-скъпите градини. Юруш народе на маслините. :P
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

pravilno

Мнение от KolioBalkanski »

mda
ima i takiva sanarodnici koito ne gi opravia 10 dolara na chas i kazvat che niamalo da rabotiat za takiva sumi shtoto bili hodili v universitet
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Има хора, които си хленчат по принцип...
Нашият приятел - героят Бонго, в неговата си страна е хленчил, че не се е родил в Канада или някъде другаде...
После, в Канада, пак хленчи...
Недоволството на човек от положението му е градивна сила. Тя го кара да промени нещата около него, променяйки и себе си. Това е положително.
Хленченето е безсмислено, защото не е градивно, при него субекта само се оплаква, без да търси изход от неприятната ситуация...
А че в Канада няма да се ползваме с постиженията си от БГ, като образование, социален статус, професионална кариера и т.н. - е, това е цената, която всеки трябва да плати, за да започне начисто живота си в Канада... Сигурно не е много приятно, но за да продължиш нататък, трябва да приемеш този момент.
И като че ли това е разковничето на живота на емигрантите - дали имат сили на по 30 и нещо години да започнат отначало...
Отговор от Бг на този въпрос няма, човек трябва да отиде и да пробва... а ако не може - да се научи, или дас се върне в БГ, където явно му е мястото...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено