Icoman написа:Кое емиграционните власти взимат впредвид при оценяването на кандидатите(в моят случай възрастта на кандидата) - датата на получаване на документите за селекция в посолството или датата на отварянето им? По същата причина, каква сума трябва да им преведа, ако си пусна документите на 15.12.2011г. - по таз годишната таблица или по тази която влиза в сила от 01.01.2012г.?
Без сертификати за езиците ли ще пускаш? Вие май майтап ви се струва цялата работа. Е - вие си знаете.
Риск губи-риск губи
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Icoman написа:Кое емиграционните власти взимат впредвид при оценяването на кандидатите(в моят случай възрастта на кандидата) - датата на получаване на документите за селекция в посолството или датата на отварянето им? По същата причина, каква сума трябва да им преведа, ако си пусна документите на 15.12.2011г. - по таз годишната таблица или по тази която влиза в сила от 01.01.2012г.?
Без сертификати за езиците ли ще пускаш? Вие май майтап ви се струва цялата работа. Е - вие си знаете.
Без сертификати за езици е абсолютно несериозно да се подават документи и да има надежда за положителен изход.
Според мен дори и без точки за английския, като втори език , нещата са на кантар. Явно още битува мнението, че в
Квебек е небходимо само да пожелаеш, за да заминеш.
Въпреки , че съм започанал процедурата много преди промените, лично за себе си съм подготвен за негативно развитие.
Това е политика, и ние нямаме възможност да и въздействаме. Единствено може да търсим алтернативи.
Към всичики , които са подали документи, но нямат никакво разивите - подготвяйте се за сертификати, независимо дали
към момента са ги изискали или не. Със сигурност на по-късен етап ще го направят.
Защо си мислите, че като пускам документите без сертификати за език, това автоматически означава, че ще легна по гръб и ще чакам самолета за Канада?!
Естествено, че през това време ще се подготвям за TCFQ или TEFaQ !
Accusse - 20.04.2012
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Icoman написа:
Защо си мислите, че като пускам документите без сертификати за език, това автоматически означава, че ще легна по гръб и ще чакам самолета за Канада?!
Естествено, че през това време ще се подготвям за TCF или TEF !
А ти защо си мислиш, че Кебек ще ти се моли допълнително да си пращаш сертификати за език ? По-скоро ще ти сметне точките без графите за ниво на език, и ще приключи много бързо с теб.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Без сертификати за езиците ли ще пускаш? Вие май майтап ви се струва цялата работа. Е - вие си знаете.[/quote]
Без сертификати за езици е абсолютно несериозно да се подават документи и да има надежда за положителен изход.
Според мен дори и без точки за английския, като втори език , нещата са на кантар. Явно още битува мнението, че в
Квебек е небходимо само да пожелаеш, за да заминеш.
Въпреки , че съм започанал процедурата много преди промените, лично за себе си съм подготвен за негативно развитие.
Това е политика, и ние нямаме възможност да и въздействаме. Единствено може да търсим алтернативи.
Към всичики , които са подали документи, но нямат никакво разивите - подготвяйте се за сертификати, независимо дали
към момента са ги изискали или не. Със сигурност на по-късен етап ще го направят.[/quote]
Естествено, че през това време ще се подготвям за TCF или TEF ![/quote]
Това никой не го е казал ,и не го мисли. Просто рискуваш да ти откажат още при отварянето на документите. В другият случай,
ако си приложил сертификатите, има вероятност директно да те селектират. Аз обаче нещо не им вярвам напоследак, и за това
вече се въздържам да вдъхвам позитивизъм. Щом най-безцеремонно лъжат , че от половин година обработват документите от
Април, значи нещата не отиват на добре.
Icoman написа:
А ти защо си мислиш, че Кебек ще ти се моли допълнително да си пращаш сертификати за език ? По-скоро ще ти сметне точките без графите за ниво на език, и ще приключи много бързо с теб.
Я по-спокойно!
Проблемът си е мой, а не твой, нали?!
Accusse - 20.04.2012
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Icoman написа:
Я по-спокойно!
Проблемът си е мой, а не твой, нали?!
Тук определено си много прав.
Действително проблемът си е само твой.
Успех!
Icoman, не се пали Разбира се, че решението си е твое. Сигурно си имаш свои съображения, за да изпратиш документи без сертификат. Имай предвид, че докато не получиш акюзе, сертификат няма как да изпратиш. Аз лично мисля, че ще ти го поискат, когато ти отворят досие, но най-рано май-юни 2012 г.
А за TEFaQ евентуално къде ще се явяваш? Не знаех, че в България има акредитирана институция за този сертификат.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Благодаря!
Съжалявам, ако съм прозвучал грубо.
Просто споделям като всички.
Успех и на вас!
Accusse - 20.04.2012
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
milly написа:Icoman, не се пали Разбира се, че решението си е твое. Сигурно си имаш свои съображения, за да изпратиш документи без сертификат. Имай предвид, че докато не получиш акюзе, сертификат няма как да изпратиш. Аз лично мисля, че ще ти го поискат, когато ти отворят досие, но най-рано май-юни 2012 г.
А за TEFaQ евентуално къде ще се явяваш? Не знаех, че в България има акредитирана институция за този сертификат.
Accusse - 20.04.2012
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
milly написа:Icoman, не се пали Разбира се, че решението си е твое. Сигурно си имаш свои съображения, за да изпратиш документи без сертификат. Имай предвид, че докато не получиш акюзе, сертификат няма как да изпратиш. Аз лично мисля, че ще ти го поискат, когато ти отворят досие, но най-рано май-юни 2012 г.
каквооооо, във Френския институт вече може да се явиш на онлайн TCFQ и да не се занимаваш с ония тетки от ИЧС. Еххх, как ви завиждам на всички, които тепърва ще се явявате!
Icoman и Вик, благодаря ви за информацията.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Icoman Благодарим за инфото!Не се учудвам ,че вече Френски Институт е провеждащият он-лайн теста.Доста пари наляха там в последната година и си имат много нова и хубава сграда!
Честито!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
От 3 месеца подготвям документите за кандидатстване. Все още не мога да разбера, кои са точните документи за кандидатстване за Квебек. Има едни с код А-0520-АА и други IMM0008.... Кой е пакетът, който трябва да се праща и къде?
Надявам се, че по-опитните и по-редовните във форума ще отговорят.
предварително се извинявам ако темата не е за тук или е обсъждана някъде другаде, но информацията е наистина обемна и признавам, че не съм прочел всичко.