По съвсем капиталистически причини ще изберат Турция - заради ниските разходи и полуробския труд (1,40 евро на час).Ivan1007 написа:По евтина друг път - виж си постинга за БВП по области в БългарияSFBG82 написа:Както и очаквах в Турция ще е.pumpy написа:Небостъргача, къде е новия завод на VW???
Имат по-евтина рабтна ръка и обезценяваща се валута.
Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Тцъ. Студено.SFBG82 написа:По съвсем капиталистически причини ще изберат Турция - заради ниските разходи и полуробския труд (1,40 евро на час).Ivan1007 написа:По евтина друг път - виж си постинга за БВП по области в БългарияSFBG82 написа:Както и очаквах в Турция ще е.pumpy написа:Небостъргача, къде е новия завод на VW???
Имат по-евтина рабтна ръка и обезценяваща се валута.
https://countryeconomy.com/national-minimum-wage/turkey"In 2019, the national minimum wage in Turkey remained fixed at 422.3 € per month, that is 5,068 euros per year, taking into account 12 payments per year.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
- optics
- Модератор
Ма сме много туристическа държава:
http://www.dotbg.bg/article/7556891"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Искали са да се нанесят в стаята В 11, вместо в 2 и са вдигнали луд скандал - цифутска работаoptics написа:Ма сме много туристическа държава:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Pyrelight
- Напуснал форума
Той се опитва да я ритне или аз нещо недовиждам?!optics написа:Ма сме много туристическа държава:

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
Pyrelight написа:Той се опитва да я ритне или аз нещо недовиждам?!optics написа:Ма сме много туристическа държава:
http://www.dotbg.bg/article/7556891"![]()
просто културата на тия богоизбрани мацки е много ниска за сметка на чувството за превъзходство над не богу избраните
аз лично на тая курвентия с удоволствие бих и набил един в китарата само при мисълта аз в израел ако се държа по подобния начин както те какво ме чака.
нагъл,по нагъл. самозабравил се евреин.
кво по вече да си говорим
който има мисъл ще го разбере.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Тръмп бил протекционист, а от България не се отварят американски сайтове за пазаруване като Maui Jim и Guess
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
Абе ти имаш ли идея що канадска CC не минава на някои български терминали ? В София бачкаше на 2 места, после се издъни на софийската аерогара и в Поморие. Иска ПИН, казва че е ПИН-а е ОК и след това изплюва “invalid card number”. Проблемът не е в банката, звънях им. Добре че имаме достатъчно кеш, явно в България кеша още си е цар, както казва мухата.Павел написа:Тръмп бил протекционист, а от България не се отварят американски сайтове за пазаруване като Maui Jim и Guess

Жената на аерогарата каза, че терминала го правел тоя номер понякога ... предполагам някои payment processor-и отхвърлят интервали от номера дето са непознати за базите им данни ...

Преди две седмици в Лондон канадската ми карта не работи на терминала в автобуса/шатъла от хотела до летището. След една минута проработи на машината за билети на същата компания в лобито на хотела. В махленски супермаркет във Варна - никакъв проблем.roumensp написа:Абе ти имаш ли идея що канадска CC не минава на някои български терминали ? В София бачкаше на 2 места, после се издъни на софийската аерогара и в Поморие. Иска ПИН, казва че е ПИН-а е ОК и след това изплюва “invalid card number”. Проблемът не е в банката, звънях им. Добре че имаме достатъчно кеш, явно в България кеша още си е цар, както казва мухата.Павел написа:Тръмп бил протекционист, а от България не се отварят американски сайтове за пазаруване като Maui Jim и Guess
Жената на аерогарата каза, че терминала го правел тоя номер понякога ... предполагам някои payment processor-и отхвърлят интервали от номера дето са непознати за базите им данни ...Демек ‘сичко непознато е фейк до доказване на противното.
Имах подобен проблем и в самолет на Райънеър преди година. Не знам дали вината е в канадските банки или в европейските машинки на дадени компании.
- roumensp
В Лондон и Рим нямах проблеми, но и рядко е ползвана, жената се беше заредила яко с кеш още от Канада.Marto написа:Преди две седмици в Лондон канадската ми карта не работи на терминала в автобуса/шатъла от хотела до летището. След една минута проработи на машината за билети на същата компания в лобито на хотела. В махленски супермаркет във Варна - никакъв проблем.roumensp написа:Абе ти имаш ли идея що канадска CC не минава на някои български терминали ? В София бачкаше на 2 места, после се издъни на софийската аерогара и в Поморие. Иска ПИН, казва че е ПИН-а е ОК и след това изплюва “invalid card number”. Проблемът не е в банката, звънях им. Добре че имаме достатъчно кеш, явно в България кеша още си е цар, както казва мухата.Павел написа:Тръмп бил протекционист, а от България не се отварят американски сайтове за пазаруване като Maui Jim и Guess
Жената на аерогарата каза, че терминала го правел тоя номер понякога ... предполагам някои payment processor-и отхвърлят интервали от номера дето са непознати за базите им данни ...Демек ‘сичко непознато е фейк до доказване на противното.
Имах подобен проблем и в самолет на Райънеър преди година. Не знам дали вината е в канадските банки или в европейските машинки на дадени компании.
Интересно е, че в София успях да платя сума от 500 лева безконтактно без дори да поиска ПИН. Касиерката остана много учудена, както и аз.
- optics
- Модератор
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Отиди във България на туризъм, плати си да те наричат.
Понеже били евреи, платили за апартамент, а им дават стая с 3 легла и поискали компенсация не по най учтивия начин, те са си заслужили ритници и крясъци.
Страхотна логика!
Искам да видя нашите ционисти каква ще е тяхната реакция, ако предолатят скъпо, а им кажат чакай ще видим.
Понеже били евреи, платили за апартамент, а им дават стая с 3 легла и поискали компенсация не по най учтивия начин, те са си заслужили ритници и крясъци.
Страхотна логика!
Искам да видя нашите ционисти каква ще е тяхната реакция, ако предолатят скъпо, а им кажат чакай ще видим.
- Pyrelight
- Напуснал форума
miko написа:Отиди във България на туризъм, плати си да те наричат.
Страхотна логика!

Те не могат да предплатят скъпо и прескъпо, щото до един са бъмове!
Инак не биха чакали в Канада за социална пенсия, за която не са допринесли с нито един долар.

П.П. БТВ, ето нагледен пример, защо е нужно спазването на Истанбулската конвенция в Булгаристан.
Ако от мен зависеше бих гласувала с 2 ръце да ни изритат от ЕС само поради тази единствена причина -отказ за прилагането и. (не че няма и други)...
Точно, както астралопитекът се опита да ритне ЖЕНА, да ЖЕНА...

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''