Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Максималният размер на CPP в момента е 1154.58
Максималният е толкова, ама колко хора го получават? А средният е $723.89, което ще рече, че има хора получаващи и минимума от по $293.20 на месец.
Или когато става дума за Канада всички са на максимума, а за България - на минимума. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:Максималният размер на CPP в момента е 1154.58
Максималният е толкова, ама колко хора го получават? А средният е $723.89, което ще рече, че има хора получаващи и минимума от по $293.20 на месец.
Или когато става дума за Канада всички са на максимума, а за България - на минимума. :)
Аз откакто съм дошъл плащам допустимия максимум за CPP, ама няма да имам достатъчно години в Канада (както и за OAS). Максимумите се стигат при мнооого години в Канада. Затова и разчитаме предимно на собствени инвестиции.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Естествено, че е така, Румене. Имигрантите първо поколение не могат изобщо да достигнат до максимумите от сумите за пенсия. Каквито и доходи да са имали преди това. Затова и който е предвидлив и има възможности, прави инвестиции за да не разчита единствено на пенсията. Която би била абсолютно недостатъчна за живот в Канада.
А не както изкарва албъртианеца, че всеки като стане на 65 г. ще взема минимум по $1500 само от CPP и OAS и ще си свирка. Щото стигали за храна и режийни по жилището.
Това са пълни глупости.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:
Pyrelight написа:
roumensp написа:В интерес на истината и тук не е хич розово за пенсионери по отношение на зъболекарите. Докато работиш обикновено имаш dental insurance от фирмата, ама после си плащаш сам и доколкото знам в Канада няма отстъпки в цените за пенсионери.
Е, и? :^)
Ние винаги сме си плащали сами. С изключение на двете години, докато работех в Provencher_Roy. Ама там парите бяха по-малко заради удръжките. Така че танто за кукуригу! |(
Какво е и ? Като трябва да дадеш 5 пенсии за един имплант пак ме питай. Аз знам, че няма да разчитам на мизерните им пенсии, ама не всички са така.
pumpy написа:Кабинета, който имам е с повече от 50% от пациентите пенсионери и си плащат сами: два прегледа годишно, един път сними и две почиствания годишно: общо около 450 кинта. Това според мен не е края на света, при положение че имат медикер и медицинското им здраве е почти покрито.
:D
Абе ти на луд ли се правиш ? Вадене на нерв е 1500, коронка е 2к, имплант под 4к няма, но може да стигне и 6-7к.
Две почиствания, WTF ... ми то ако са с ченета и почистване не им трябва. :D
Не се правя на луд. Посочените цени са верни, но ако ходиш цял живот редовно на зъболекар, срещу окло 450 кинта на година, тези горните ти се случват невероятно рядко. И определено до пенсиониране повечето ти зъби са с коронки, или поне дъвкателните. От там нататък може би някое и друго кореново лечение, веднъж на 10 години и това е. Аз имам около 500 оациента в офиса си и правя около 10-15 коренови лечения на година. Колко от тях са на един и същи човек ???
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
Ivan1007 написа:На 1700 лева данъци и осигуровки са 400 лева.
Или остават 1300 лева чисто или 1000 канадски долара.
В Калгари средната нетна заплата след данъци и осигуровки е близо 4400 долара.
Та в Калгари с една месечна заплата може даа си купиш това, което в София можеш с две и половина.
Знам, че има всякакви заведения в Банско, Йорко.
Ама масовото е механа с цигански зурни и чалга.
Щото това са посетителите на Банско - турци, сърби, македонци, някой руснак и българските мутри.
И това го няма ама хич в Кенмор и Банф да речем
Ти си идвал в Банско преди повече от 20 години. Ще трябва да си ъпдейтваш инфото, много ти е остаряло.
В Калгари средната заплата след данъци и осигуровки е към 3700 долара, в Монтреал е към 3000. И Стрина същото го казваше преди. Намалява разликата между Българя и Канада, Иване, колкото и да ръсиш плюнки и сополи.
Йорко,
Ти си като някое хлапе на 6-7 годинки, дето се повдига на пръстите на краката, за да изглежда като татко си. 8)
Освен това и се опитва да каже, че татко му е 1.50 а не 2 метра висок. :^)
Средната заплата след данъци и осигуровки в Калгари е около 4400 канадски долара, а в София е 1000 долара.
Иначе разликата намалява наистина мъничко, между България и Канада, но ти това не можеш да го видиш с очите си за разлика от мен.
И понеже аз го виждам с очите си за разлика от теб, ти казвам да се съсредоточиш върху разликата с Румъния, която задмина България и вече се не вижда, а вие и дишате пепеля 8)
За разлика от теб, аз съм бил в Банско, преди около 7 години за последен път, естествено няма да го повторя, щото ми е ясно какво представлява.
Виж те не си бил нито в Банф, нито в Кананаскис, нито в Кенмор, нито в Лейк Луис, нито в Калгари Олимпик парк и причината за това не е само в липсата на чалга, ами щото не ти е по джоба. :tmi:
Средната заплата в Калгари е към 5000 долара бруто, към 3700 чисто. В Монтреал е по-ниска, към 3000 долара чисто, в някои по-бедни провинции е още по-ниска и в РРР е почти колкото софийската.
Румъния наистина ни задмина, по трупане на дългове и бюджетен дефицит. И ние така ги бяхме задминали, докато един ден държавата фалира и такива като теб хукнахте през глава да бягате в чужбина. Да забогатееш с пари на заем е лесно, трудно е да ги връщаш после. Затова и в Румъния данъците станаха огромни- дори минималната заплата там се облага с 42% данъци и осигуровки.
На мен какво ми е по джоба- не си ти този, който да определя.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

agent Ozo написа:Естествено, че е така, Румене. Имигрантите първо поколение не могат изобщо да достигнат до максимумите от сумите за пенсия. Каквито и доходи да са имали преди това. Затова и който е предвидлив и има възможности, прави инвестиции за да не разчита единствено на пенсията. Която би била абсолютно недостатъчна за живот в Канада.
А не както изкарва албъртианеца, че всеки като стане на 65 г. ще взема минимум по $1500 само от CPP и OAS и ще си свирка. Щото стигали за храна и режийни по жилището.
Това са пълни глупости.
Няма на света държава, където да се живее добре с една пенсия. Старците, дето карат поршета и обикалят света преди това са си инвестирали парите, за,да получават допълнителни доходи. А и връщането в България вече не е толкова добра алтернатива- преди 10 години с 1000 долара на месец в България щеше да си цар, а сега това е една нормална заплата, след 10 години ще е една средна българска пенсия.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа:преди 10 години с 1000 долара на месец в България щеше да си цар, а сега това е една нормална заплата, след 10 години ще е една средна българска пенсия.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа: В Банско има всякакви заведения, за всякакви вкусове, идват хора от цял свят да карат ски, даже и от Канада.
Днес си пушил нещо от силната трева: това горното е неворятна глупост, невероятна.....
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

pumpy написа:
joro написа:преди 10 години с 1000 долара на месец в България щеше да си цар, а сега това е една нормална заплата, след 10 години ще е една средна българска пенсия.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Какво се смееш все едно не е така?
В София има и дейли рейтс по 700 евро нет.

Не всички са неграмотни и неквалифицирани.
Общо взето само такива са на под 2000 лева чисто.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

pumpy написа:Днес си пушил нещо от силната трева: това горното е неворятна глупост, невероятна.....
Влез им в положението и на двата гербаджийски трола - след седмица са евроизборите и имат норма да изпълняват. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Естествено, че е така, Румене. Имигрантите първо поколение не могат изобщо да достигнат до максимумите от сумите за пенсия. Каквито и доходи да са имали преди това. Затова и който е предвидлив и има възможности, прави инвестиции за да не разчита единствено на пенсията. Която би била абсолютно недостатъчна за живот в Канада.
Това са пълни глупости.
Пълни глупости са всичко, което пишеш и не е за маршировка по плаца, Устава за Войсковата служба и Програмата на БКП за построяване на Развито Социалистическо Общество в НРБ.

Ако не си работил и един ден в Канада и съответно не си правил вноски за CPP и не получаваш CPP на възраст 65 години, но имаш право и получаваш OAS било пълна или частична и живееш в Канада, тогава получаваш Guaranteed Income Supplement, който ти допълва доходите до 18240 долара годишно или 1520 долара на месец, ако си несемеен.
Това е минимума, под който не може да паднеш като пенсионер в Канада. В най-общия случай, ако си работил в Канада и си допринасял към CPP, получаваш и пенсия, която ти редуцира, съответно GIS, така че комбинирания ти доход да е въпросните 1500 на месец.
С безплатните уроци до тук.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:[
Средната заплата в Калгари е към 5000 долара бруто, към 3700 чисто. В Монтреал е по-ниска, към 3000 долара чисто, в някои по-бедни провинции е още по-ниска и в РРР е почти колкото софийската.
Румъния наистина ни задмина, по трупане на дългове и бюджетен дефицит. И ние така ги бяхме задминали, докато един ден държавата фалира и такива като теб хукнахте през глава да бягате в чужбина. Да забогатееш с пари на заем е лесно, трудно е да ги връщаш после. Затова и в Румъния данъците станаха огромни- дори минималната заплата там се облага с 42% данъци и осигуровки.
На мен какво ми е по джоба- не си ти този, който да определя.
Йорко,
Това е типично комунистически/гербаджийски номер - ако една лъжа я повториш 100 пъти тя става истина.
Тук става въпрос обаче не за гербаджийска- мутренско-комунистическа България, а за Калгари. 8)
Та средната заплата след данъци и осигуровки в Калгари е около 4400 долара, не 3700.
Аз не съм бягал в чужбина, щото никой не ме е гонил - преместил съм се.
Румъния ви води по GDP, по заплати, по пенсии.
И не само тя - твърдо сте последни в ЕС без никакви изгледи за промяна в обозримо бъдеще.

Айде изкарвай козите на паша, че стана пладне. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Йорко,
Това е типично комунистически/гербаджийски номер - ако една лъжа я повториш 100 пъти тя става истина.
Тук става въпрос обаче не за гербаджийска- мутренско-комунистическа България, а за Калгари. 8)
Та средната заплата след данъци и осигуровки в Калгари е около 4400 долара, не 3700.
Аз не съм бягал в чужбина, щото никой не ме е гонил - преместил съм се.
Румъния ви води по GDP, по заплати, по пенсии.
И не само тя - твърдо сте последни в ЕС без никакви изгледи за промяна в обозримо бъдеще.

Айде изкарвай козите на паша, че стана пладне. :tmi:
Лъжите са при теб, Иване. Окьоравял хейтър си станал и не искаш да прогледнеш. Кози може да пасете вие във вашите индиански резервати. Аз съм доста по-образован от теб, та не ми казвай кой какво ще пасе. Стой си в Канада и си дупките със сондата в канадската тайга, докато другите около теб бягат обратно за България.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Германската „Костал” ще наеме още над 1000 души в Пазарджик

България предлага атрактивни условия на Volkswagen и ще му е трудно да ни откаже, коментира Росен Плевнелиев

20.05.2019

Изображение

Германската фирма „Костал” откри разширението на автомобилния си завод в Пазарджик. Новите 13 000 кв.м производствени площи ще дадат 3 пъти по-голяма възможност за работа на завода като той ще има нужда от още над 1000 служители.

„Откриваме производствен завод на „Костал” с 1500 души персонал, най-големият подобен завод в региона с 20 хил. кв.м производствени площи и определено пример за подръжание”, обясни ръководителят на компанията.

Той добави, че очаква до 3000 служители да достигне персоналът на компанията в България към 2020 г., което по думите му е голям успех за региона на Пазарджик.

„В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се "задъха", а след това и "колабира" транспортният им план на тези градове", каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването.

На него присъства и президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), който добави, че днес 55 хил. човека у нас са заети в автомобилната индустрия като износът на страната ни е 6.5 млрд. евро.

Той коментира и актуалната тема за голямата евентуална инвестиция на Volkswagen у нас. „България е на финала за една от най-стратегическите инвестиции в региона. За първи път в историята имаме толкова атрактивен пакет, насочен към чуждестранен инвеститор, че ще му бъде трудно да го откаже”, заяви още Плевнелиев. По думите му модернизацията, надграждането, доброто образование са кауза, на която трябва да се посветим.
https://www.economic.bg/bg/news/11/germ ... dzhik.html"
Публикувай отговор