За новопристигащи - някои изненади
[quote="Canuck"]Dali e grozno ili krasivo, tova e vapros na vkus, Sveto, obache da generalizirash tolkova mnogo ne e gotino. Ti izkara Canada nay-shibanata strana. Ayde be! tryabva li da izrejdam vsichki gotini sgradi v Canada? Vav vseki golyam kanadski grad ima pone nyakolko gotini sgradi, kuli, zamaci, parlament, muzei, katedrali...
canuk - няколко сгради не правят облика на града
и в центъра на софия има хубави сгради, но всичко останало е гмеж, за разлика от центъра на виена, където всички сгради са хубави -направо може да се каже че е невъзможно да се намерят лоши
но тук ства въпрос за жилищните квартали, защото ти не живееш в катедралите или музейте, а в апартамент в най-добрия случай в къща
и най- лошото под наем - така че НЕ МОЖЕШ ДА ПРОМЕНЯШ НИЩО дори и да искаш и да имаш възможност
canuk - няколко сгради не правят облика на града
и в центъра на софия има хубави сгради, но всичко останало е гмеж, за разлика от центъра на виена, където всички сгради са хубави -направо може да се каже че е невъзможно да се намерят лоши
но тук ства въпрос за жилищните квартали, защото ти не живееш в катедралите или музейте, а в апартамент в най-добрия случай в къща
и най- лошото под наем - така че НЕ МОЖЕШ ДА ПРОМЕНЯШ НИЩО дори и да искаш и да имаш възможност
-
Цени на имоти в Пловдив
Цените на новото строителство в широкия център - ресторан стадиона, ВИХВП е 380 Euro на квадратен метър - монолит. Това е за нормално жилище, ако искаш лукс и супер център цените навсякъде са високи.
400евро кв.м за широк център,евтино ли ти се вижда?!?при заплати 200/300лв,при необходимост от още 20 000/30 000 лв за да обзаведеш един 3стаен(освен ако не искаш да се превърнеш в някъкъв антиквариат),при ток достигащ зимата до 400лв(ако се отопляваш на него,освен ако не си играеш на лотария със здравето си-тогава около 100/150),+всички други разходи!?!
-
Цени на имотите?
Много хора на запад не живеят в така нареченото City. На 15-20 км от Пловдив може да си вземеш къща за 10 000 лева и за още толкова да я стегнеш добре. Балона с цените на имотите в БГ ще се спука рано или късно. Където и да си по света всичко опира до $.
Дали в Канада бунгало на 50 км от City-то за 200 000 или в БГ монолит на 20 км от Пловдив за 20 000 избора си го прави всеки сам.
Макар че на 20 км от София цените са други...
Дали в Канада бунгало на 50 км от City-то за 200 000 или в БГ монолит на 20 км от Пловдив за 20 000 избора си го прави всеки сам.
Макар че на 20 км от София цените са други...
Rocy Basso,ако приемем твоя вариант,се появява ново перо в разходите-транспорт!извинявай много,но 4 члено семеиство да патува до града,разположен на 20км,това на ден колко прави?ще ти одговоря:мин 10лв=22x10=220лв/на месец+всички останали разходи?
Rocy,малко ти са неуместни(бих казал дори обидни) сравненията на бг с "на запад"
п.с.прекратявам спора замалко,защото излизам в ситито на кафе
Rocy,малко ти са неуместни(бих казал дори обидни) сравненията на бг с "на запад"
п.с.прекратявам спора замалко,защото излизам в ситито на кафе

- Bily T
Здравейте Хора, аз също съм нов член всъщност, но от доста време следя дискусиите тук - много за полезни и забавни.
Но това което ме впечатли е този труд за изненадите за новопристигащи.
Възхищавам се на това колко енергия и емоции се изхабиха за същият, защото някой експерт пише такъв труд и говори пълни глупости, а другите му се връзват и започват да го оборват. В общи линии неговото произведение звучи като оная приказка "нашто дете си е най-убавото и най-умното", а ако вникнеш по дълбоко стигаш до следното "от Витоша по-високо нема и от Искъро по-дълбоко нема, епа нема" и т.н.
Не искам да звуча грубо затова имам една молба към г-н Естета - колега ти си живял в бг нали, нека тогава те помоля за една лична услуга напиши един подобен труд и за бг, много ми е интересно къде сме живели или живеем в момента, как изглежда Бг и София в според твоя европейски изтънчен поглед. Благодаря ти предварително.
Но това което ме впечатли е този труд за изненадите за новопристигащи.
Възхищавам се на това колко енергия и емоции се изхабиха за същият, защото някой експерт пише такъв труд и говори пълни глупости, а другите му се връзват и започват да го оборват. В общи линии неговото произведение звучи като оная приказка "нашто дете си е най-убавото и най-умното", а ако вникнеш по дълбоко стигаш до следното "от Витоша по-високо нема и от Искъро по-дълбоко нема, епа нема" и т.н.
Не искам да звуча грубо затова имам една молба към г-н Естета - колега ти си живял в бг нали, нека тогава те помоля за една лична услуга напиши един подобен труд и за бг, много ми е интересно къде сме живели или живеем в момента, как изглежда Бг и София в според твоя европейски изтънчен поглед. Благодаря ти предварително.
NO PAIN NO GAIN
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
За Мирабел не мога да кажа нищо,тъй като още не съм го виждал,но за Трюдо(бивш Дорвал) личното ми мнение е,че това в София е по-хубаво.Katy написа:
Letichteto v Montreal ne e hubavo.A tova v Sofia po-hubavo li e?
A verno li e che v Bulgaria si nosich prevruskite i cherchafite v
bolnicata?
Kuchtite ne sa grozni i se chudia kak mojech da jiveech tam, kudeto
ne ti e priiatno?
I sam MNOGO CHTASTLIVA!
За София на мен или на мои близки и познати не знам да се е случвало такова нещо,а за останалата част на България не мога да коментирам!
За къщите съм напълно съгласен с теб-много от тях са страхотни и ми допадат като дизайн,колкото за блоковете съм напълно съгласен със Свето-с изключение на тези от бетон и някои от новите модели бараки,са грозни и общо взето еднообразни.
А това последното заедно с здравето е най-важното и го пожелавам на всеки

az pqk vidiah na vitoshka do edin mercedes i ....edna karuchka - beha amnaise ciganeta v neia i sqbiraha kvo li ne
mnogo me vpechatli
vidiah i suma ti koli na sot, sod i sie horata, sqbludavaha reda dremeiki v kolite pak po vitoshka, a be kvo li ne vidiah.
vidiah sqsto kak edin microbus pred men zaseche na pqtia edin goliam mercedes po varna-burgas, i vleze v edna ulica na edno selo...mercedesa trygna podire mu s mrqsna gaz....vikam ko stana e ... steli da go sqvetvat poveche da ne pravi taka. hvala na takivi hora
bg e nomer 1

vidiah i suma ti koli na sot, sod i sie horata, sqbludavaha reda dremeiki v kolite pak po vitoshka, a be kvo li ne vidiah.

vidiah sqsto kak edin microbus pred men zaseche na pqtia edin goliam mercedes po varna-burgas, i vleze v edna ulica na edno selo...mercedesa trygna podire mu s mrqsna gaz....vikam ko stana e ... steli da go sqvetvat poveche da ne pravi taka. hvala na takivi hora

bg e nomer 1
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Re: За новопристигащи - някои изненади
kade gi chetesh tezi gluposti i nebivalici??? kade pishe che dalga e "почти изплатен "????sveto написа: Дългът обаче вече е почти изплатен и правителството започна да увеличава парите за здравеопазване, така че ситуацията навярно ще се подобри.
Ti govorish li angliiski ili frenski?????