Истинските УСПЕЛИ българи!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
prace

Re: Истинските УСПЕЛИ българи!

Мнение от prace »

Ttorontoo написа:Само дето от нашите измислени герои до хората в Канада има огромна разлика. Тука хората са много много прости хора. Ама страшно прости парчета. Майка ми има фирма за почистване. Чисти често къщите на разни богаташи. Ами всички те с огромни претенции. Това било одраскано, онова одраскано. Тука мало малко петънце и започват да ти се пазарят за парите. Някакви новобогаташчета. Парите му идват от имоти и наследство, той никога не е работил през живота си. Гледа те с пренебрежение все едно си най-големият цървул и трябва да му козируваш.

Извинявай, ама това отношение е малоумно. И по чужбината ги има такива неща, чувал съм. Но толкова наситено с олигофрени в БГ няма. Имам чувство, че всеки 3 тука в БГ е супер просто парче с огронми претенции.
Всъщност каква е връзката ти с Канада? Пуснал си документи и чакаш виза ли? Сега, това което казваш за Бг е вярно. Просто хората са с комплекси и ако имат пари и са прости, тогава простотията избива на повърхността много.
Аз работя с други хора, които първо са интелигентни и образовани и тогава са им дошли парите и нямам подобен проблем.
Съветвам те да направиш всичко възможно и да заминеш за Канада. Може би там ще намериш това, което търсиш тук и не ти дава мира.
Успех!
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

prace , за съжаление все още съм в БГ. Не знам дали искам в Канада.
Не може да ме убедиш, че тука е ОК, щото не е ОК. Може в Канада да е 10000000 пъти по-зле, и всякъде другаде, но в БГ не ми харесва атмосферата. Хората са някак...сиви. Гледат само задника си. Никой нищо не споделя. Всеки иска на баницата мекото.
Последно промяна от Ttorontoo на Пон Май 14, 2018 9:30 am, променено общо 1 път.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Добре, до тук разбрахме, че майка ти чисти богаташки къщи.
А ти какво правиш по-конкретно, освен че само летиш със самолети насам натам и обикаляш Европа и Дубай? Учиш ли, работиш ли, и какво по-конкретно?
Очевидно не осъзнаваш колко нелепо е млад човек, който не влага труд и амбиция за нищо, да критикува другите толкова много, в стил Космосът е Крив.
Всеки искал на баницата мекото?
А ти какво очакваш? Чуждите хора да купят продукти, да омесят, опекат, направят баница, цяла; а след това да изядат краищата и да ти дадат даром на тебе на баницата (тяхната) мекото!?
Наистина, не знам как се раждате с такава наглост, гаси! :D
В Канада раздават баница още от летището. И полети до Дубай има на всеки кръгъл час. :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ttorontoo написа:Те искаха да махат Баташкото клане от учебниците и Османското иго да го заменят с присисътвие, ама иначе е добра БГ системата.
Ще дадеш ли линк кои са тези "те", който са искали "Османското иго да го заменят с присисътвие"?

Вече четвърти път те питам. Ти се правиш на разсеян, а други съфорумници постват линкове към подобни борци за робство, борещи се срещу въображаеми поддръжници на присъствието, ама без конкретни имена и партии.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Не мога да га намеря. Така се говореше преди време по новините.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Храната е по-качествена и по-евтина.
:D
Какво откри министерството на земеделието за двойния стандарт при храните

В България почти нищо вече не се отглежда, повечето е внос от ЕС и съседите, ама качеството явно не е винаги “европейско”. В Канада се внасят храни от цял свят, цялата година. Никой не чака Георгьовден, за да си купи агнешко, защото австралийското е 14-15 за кило цялата година. В момента в хладилника имам ягоди, грозде и диня, същото го имам и зимата, докато при вас все чакат “сезона”. И като купя френско сирене, швейцарски шоколад или немска бира знам че са такива, а не покръстени в България. А за каймата ви и колбасите ви не ми се говори, половината е сланина ...
Или на теб някой като ти сложи на етикета, че нещо е био, екологично, без хормони, антибиотици и т.н. и му сложи тройна цена ти е достатъчно да решиш, че нещото е супер качествено ... :D
prace

Мнение от prace »

roumensp написа:

В България почти нищо вече не се отглежда, повечето е внос от ЕС и съседите, ама качеството явно не е винаги “европейско”. В Канада се внасят храни от цял свят, цялата година. Никой не чака Георгьовден, за да си купи агнешко, защото австралийското е 14-15 за кило цялата година. В момента в хладилника имам ягоди, грозде и диня, същото го имам и зимата, докато при вас все чакат “сезона”. И като купя френско сирене, швейцарски шоколад или немска бира знам че са такива, а не покръстени в България. А за каймата ви и колбасите ви не ми се говори, половината е сланина ...
Или на теб някой като ти сложи на етикета, че нещо е био, екологично, без хормони, антибиотици и т.н. и му сложи тройна цена ти е достатъчно да решиш, че нещото е супер качествено ... :D
мале...по-изкуствени плодове и зеленчуци от тези в Канада никога не бях яла.Кой знае там какво би открил Министъра на земеделието...Нито домати, нито зеле, нито праскови, кайсии...и т.н Нищо няма нормален вкус. За хляба да не говорим. Гнус. Агнешкото от Австралия е като кучешко. Купувала съм от суперстора и новозеландско. Ужас! Като отидох на български пазар след 8 години в Канада и разбрах каква беше миризмата на плодовете и зеленчуците. За справка видеото, което пуснах в началото на тази тема. Семейството успели българи в Щатите споделят какво се яде в Америка. В Канада е същото, ако не и по-зле. Доматите органик седят по един месец в хладилника и им няма нищо.
И тука имаме френско сирене, швейцарски шоколад или немска бира. Също имаме и вносни колбаси. Който има сносни доходи, може да се храни много добре и качествено.
Както и казал творецът "И ние пушим кент и ядем бонбонки тик-так".
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

prace написа: мале...по-изкуствени плодове и зеленчуци от тези в Канада никога не бях яла.Кой знае там какво би открил Министъра на земеделието...Нито домати, нито зеле, нито праскови, кайсии...и т.н Нищо няма нормален вкус. За хляба да не говорим. Гнус. Агнешкото от Австралия е като кучешко. Купувала съм от суперстора и новозеландско. Ужас! Като отидох на български пазар след 8 години в Канада и разбрах каква беше миризмата на плодовете и зеленчуците. За справка видеото, което пуснах в началото на тази тема. Семейството успели българи в Щатите споделят какво се яде в Америка. В Канада е същото, ако не и по-зле. Доматите органик седят по един месец в хладилника и им няма нищо.
И тука имаме френско сирене, швейцарски шоколад или немска бира. Също имаме и вносни колбаси. Който има сносни доходи, може да се храни много добре и качествено.
Това са пълни глупости разбира се.
Особено за Британска Колумбия, където в Оканаган климата е като българския и отглеждат всички плодове и зеленчуци, които се отглеждат и в България.
Лятото можеш да идеш сам да си набереш сам от производителите на доста ниски за тукашните доходи цени. Поне в Албърта има през целия сезон по пазарите и сергии покрай всеки магазин пресни от B.C.
В задния двор от години отглеждам, салати, пресен лук, тиквички, домати, чушки, краставици, всякакви подправки, малини, ягоди.

Хляб когато съм в България купувам само от малка частна фурна на цена 3-4 пъти тази в магазините, който е буклук.
В Калгари също има много частни хлебарници от където често купуваме.
Агнешко и говеждо от Албърта са еталон за екологично и вкусно.
Пилета, яйца и зеленчуци от хатеритите са с вкуса на тези, които баба ми гледаше някога на село, отглеждани по традиционен способ от векове.
Последно промяна от Ivan1007 на Пон Май 14, 2018 3:53 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

prace написа:
roumensp написа:

мале...по-изкуствени плодове и зеленчуци от тези в Канада никога не бях яла.Кой знае там какво би открил Министъра на земеделието...Нито домати, нито зеле, нито праскови, кайсии...и т.н Нищо няма нормален вкус. За хляба да не говорим. Гнус. Агнешкото от Австралия е като кучешко. Купувала съм от суперстора и новозеландско. Ужас! Като отидох на български пазар след 8 години в Канада и разбрах каква беше миризмата на плодовете и зеленчуците. За справка видеото, което пуснах в началото на тази тема. Семейството успели българи в Щатите споделят какво се яде в Америка. В Канада е същото, ако не и по-зле. Доматите органик седят по един месец в хладилника и им няма нищо.
Навсякъде се яде и пие това, което си купиш. Или в България френско сирене е по-френско ... :D Май е по-скоро обратното, съдейки по горната статия. И не, не ви го дават по-евтино от на нас, защото сиренето е с пари, както е казано.
Ядетете тик-так, ама 4-5 по-малко, отколкото в нормалните държави. И ви пробутват 3-тото качество от ЕС, обаче некой ганьо залепя етикет органик и всичко е на 6. :rofl:

И понеже ядете адски здравословна и екологична храна, затова средната продължителност на живота е с 8 години по-малка, нали така ?
Последно промяна от roumensp на Пон Май 14, 2018 5:04 pm, променено общо 1 път.
jet

Мнение от jet »

Сега онези успелите манекени от пазарджишкото село, ще видиш какъв зарзават ще извадят - по-хубав и от софийския. Направо един разклон на магистралата трябва да направят.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Мда, символът за успех, отколе и досега е пушенето на Кент, яденето на Тик-так, тоблерон, Милка, карането на Мерцедес и говоренето по Галакси последен модел.
Що ли не е - пиенето на боза, пушене на Слънце (без филтър), каране на Жигула и с модерния руски телефон дето Путин го беше подарил на китайския "другар".
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

По-добре да си неуспял, отколкото да се забиеш в такава дупка като това пазарджишко село.
Колкото по-смърди на тор и е по-кално наоколо, толкова си по-успял, разбрахме. :D
speedy

Мнение от speedy »

А бе няма нищо лошо да живееш на село и да се занимаваш със земеделие. Не лек труд.

Друго нещо се чудя - как досега никой в България не се беше сетил да отглежда зеленчуци, че трябвало да дойдат от Ню Йорк да им покажат.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

speedy написа:А бе няма нищо лошо да живееш на село и да се занимаваш със земеделие. Не лек труд.

Друго нещо се чудя - как досега никой в България не се беше сетил да отглежда зеленчуци, че трябвало да дойдат от Ню Йорк да им покажат.
Не е лошо, ама фермерството не е за всеки, още по-малко за "манекени". Около нас има фермери с огромни земи и множество машини, наемащи десетки работници всеки сезон, ама никой не ги дава по телевизията ... друго си е да си "манекен" от Ню Йорк с два парника. :D
silvestur

Мнение от silvestur »

Моят син винаги възторжено възкликва: МНОГО е хубава храната в България!!! Сега, трябва да се уточни: пърленки, кюфтета, кебапчета...и пак пърленки, и май това е :) Не може тези пърленки да ги докараме като хората по чужбините безродни и това е!!! Салати яде навсякъде и по много и не прави особена разлика между доматите в София и тези от Жан Талон (пазар в Монреал) в сезона. Аз също. Просто сезонът тук е по-къс. Аз лично обичам хубавата храна без да съм непременно "foodie" и страхотно се кефя на всякакви етнически ресторантчета със съвсем достъпна и страхотна кухня от цял свят. Трябва съвсем да си лишен от въображение за да се оплакваш от липсата на добра храна по америките..или много да си пестил... :?:
?
Публикувай отговор