Те затова ли са претъпкани с туристи и няма къде да хвърлиш една игла на плажа? И за разлика от бедняците, дето отиват в Гърция и цял ден лежат на плажа с едно кафе и ядат домашни консерви тук идват хора, за които 20 лева за чадър не са проблем. И оставят много повече пари.optics написа:Е за къв тип хора бе Жоре, аз не се сещам нито един тип хора дето да искат да идат там?joro написа:Иначе Слънчев бряг и Несебър вече са пренаселени, но те са курорти за друг тип хора.
Хотелиери плачат за български туристи по морето
Re: Хотелиери плачат за български туристи по морето
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
В Гърция проклинат "20 българи да ти се натресат на плажа"
http://m.blitz.bg/news/article/351640"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- optics
- Модератор
Има и още едно: http://m.blitz.bg/news/article/350710"joro написа:В Гърция проклинат "20 българи да ти се натресат на плажа"
ама все пак да не забравяме че тва е блиц.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Това е писано от нещастен хейтър-комплексар, който никога не е ходил нито в българска кръчма, нито в гръцка таверна.Ivan1007 написа:Защо гръцките таверни са по-добри от нашите кръчми
Ще приемем, че ти си бил ... само в малките изключения.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Аз които гръцки таверни съм ходила са ми харесали, но са много по скъпи от българските кръчми. Българските кръчми също са ми харесали. Разликата в обслужването не съм забелязала, тъй или иначе в Гърция голяма част от готвачите и сервитьорите са българи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Освен мидите, кои други морски протеини са "пресни" в кръчмите българското черноморие. Питам сериозно, защото често са ме питали чужденци, с които съм бил по ресторантите във Варна, а не знам.
И в България има хубави заведения с добро обслужване и нормални цени. Познавам хора, които се занимават с ресторантьорстео и са много културни, образовани и трудолюбиви, нямат си нищо общо с описанията в хейтърските статии.
Има ве Жорко. Разбира се, че има.
Ама са рядкост. В статията има линк към статия в 24 часа за такава "нормална " кръчма в България. Както и в Гърция има калпави таверни. Ама са рядкост.
Що ми се сърдиш на мен - той човека дето го писал туй си живей в България и му се ще да е обратното. Както и на мен.
Ама са рядкост. В статията има линк към статия в 24 часа за такава "нормална " кръчма в България. Както и в Гърция има калпави таверни. Ама са рядкост.
Що ми се сърдиш на мен - той човека дето го писал туй си живей в България и му се ще да е обратното. Както и на мен.
Дреме ни на нас със Жорката кой умник, какво и къде е написал относно банските механи. Ние си знаем, че има заведения за всеки вкус и човек зачестява в онази механа, в която се чувства добре и се кефи. А личният кеф нехае за каквито и да е драсканици по вестници и форуми на тоя и оня.
Ако исках да ям свински ребърца или боб в гърне, отивах в Гюмовата механа. Ако исках скара и пържени картофи с бира - Забореената мотика. Като понапреех главата и ми се приискаше джумбуш, отивах в Дедо Пене, Везьовата механа или Воденицата. За благ моабет с ракийка и салатка се отбивах при Ани Чучулайна или в Елите. Касапиновата я избягвах, че и двамата братя Касапинови ми беха старшини-школници и не ме пускаха лесно да си тръгна.
Ако исках да ям свински ребърца или боб в гърне, отивах в Гюмовата механа. Ако исках скара и пържени картофи с бира - Забореената мотика. Като понапреех главата и ми се приискаше джумбуш, отивах в Дедо Пене, Везьовата механа или Воденицата. За благ моабет с ракийка и салатка се отбивах при Ани Чучулайна или в Елите. Касапиновата я избягвах, че и двамата братя Касапинови ми беха старшини-школници и не ме пускаха лесно да си тръгна.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Попчетата. Има и калкан понякога.Marto написа:Освен мидите, кои други морски протеини са "пресни" в кръчмите българското черноморие. Питам сериозно, защото често са ме питали чужденци, с които съм бил по ресторантите във Варна, а не знам.

DISCO до зори!!!
Напротив, калпавите кръчми са изключение, и не издържат на конкуренцията. България вече не е това, което беше преди 20 години, имаме со вече и пълни магазини, и хубави ресторанти. За съжаление българите сме световни шампиони по оплакване и самосъжаление. Иначе не живеем по-зле от другите народи. Какво има един канадец повече от един българин- къща, кола, почивка на море? Затова и много българи се връщат от чужбина, като видят, че и там къщите и колите не ги раздават безплатно, а трябва много да бачкаш, както и в България.Ivan1007 написа:Има ве Жорко. Разбира се, че има.
- optics
- Модератор
Да припомня какви спомени има канадец когото водих в Билла в София: "Има всичко, ама много скъпо". Аз със сигурност не съм му внушавал - внимавай сега влизаме в много скъпо щото дори не ми е хрумвало. Той рече - добре все пак да купя нещо да занеса в къщи - и взе едно или две пакетчета сушена супичка. Това става 2004-та.joro написа:Напротив, калпавите кръчми са изключение, и не издържат на конкуренцията. България вече не е това, което беше преди 20 години, имаме со вече и пълни магазини, и хубави ресторанти. За съжаление българите сме световни шампиони по оплакване и самосъжаление. Иначе не живеем по-зле от другите народи. Какво има един канадец повече от един българин- къща, кола, почивка на море? Затова и много българи се връщат от чужбина, като видят, че и там къщите и колите не ги раздават безплатно, а трябва много да бачкаш, както и в България.Ivan1007 написа:Има ве Жорко. Разбира се, че има.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel