От Канада в България
Re: От Канада в България
сега разбирам, че водещата идея е "качеството на живот". Ако вземеш да станеш баща в България, дали ще мислиш по същия начин, а? Би ли искал да живеят децата ти в България, независимо колко пари изкарваш, каква кола караш и какви био-домати си купуваш ? /заведенията няма да ги включвам, звучи тийн/
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- roumensp
Не е нужно и да става баща, достатъчно е да се ожени, тогава се променят много неща.krimon написа:Ако вземеш да станеш баща в България, дали ще мислиш по същия начин, а? Би ли искал да живеят децата ти в България, независимо колко пари изкарваш, каква кола караш и какви био-домати си купуваш ?
Не знам дали съм си признавал преди, но лично аз емигрирах най-вече поради натиск от страна на жена ми (не че съжалявам). Сети се какво евентуално ще поиска бъдещата жена на Танграта, когато чуе, че има канадско гражданство.

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Има известна доза истина..roumensp написа:Не е нужно и да става баща, достатъчно е да се ожени, тогава се променят много неща.krimon написа:Ако вземеш да станеш баща в България, дали ще мислиш по същия начин, а? Би ли искал да живеят децата ти в България, независимо колко пари изкарваш, каква кола караш и какви био-домати си купуваш ?
Не знам дали съм си признавал преди, но лично аз емигрирах най-вече поради натиск от страна на жена ми (не че съжалявам). Сети се какво евентуално ще поиска бъдещата жена на Танграта, когато чуе, че има канадско гражданство.
Аз като се установих в Коста Рика си мислих че никога повече няма да се върна в Канада. Слънце, плажове, палми, морета, вулкани, джунгли, папагали (кацаха по покрива на къщата ми) .. Дори и като се ожених не мислих за Канада, роди се малкият, пак не мислих за Канада, като дойде време за училище обаче и почнах да мисля като баща а не като ерген..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Тези дни сина на една от селските лекарки си доведе жена от Санкт Петербург и горкия се е побъркал, защото много скоро очаква нейната реакция "къде, по дяволите ме домъкна"
А относно танграта - за съжаление има голяма вероятност да се оженят за паспорта му, а не за него, но това е живота какво да се прави ....

А относно танграта - за съжаление има голяма вероятност да се оженят за паспорта му, а не за него, но това е живота какво да се прави ....
Тва пък откъде дойде?pumpy написа:А относно танграта - за съжаление има голяма вероятност да се оженят за паспорта му, а не за него, но това е живота какво да се прави ....
Без ни най-малко да омаловажавам качествата на канадския паспорт, все пак трябва да отбележа че след приемането на България в ЕС, и особено след вдигането на ограниченията за работа в рамките на съюза в края на 2013, цената на българският паспорт определено се вдигна и в момента в Европа с българският определено е по-лесно отколкото с канадският.Kan_Tangra написа:Паспорта, има много функции, които ще са много полезни. Образование за децата, независимо в кой край на света аз живея, пенсия, НАФТА за щатите и калифорния.
По отношение на пенсията - паспорта сам по себе си няма да ти донесе пенсия, но това е друга дълга тема, нещата зависят много повече от това къде и колко време си работил. За образованието на децата - нещата също са доста по-сложни от това просто да имат канадски паспорт.
За НАФТА и възможността да се работи в САЩ с канадски паспорт - пробвал ли си да си търсиш работа там, особено от разстояние?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ама децата сдобиват ли се с канадско гражданство бай дифо ако бащата е с такова ?
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Ако детето е родено в друга държава, но поне единят му родител е канадски гражданнин - има определени формалности които родителят трябва да направи и съответо детето ще получи гражданство. Доколкото знам обаче, ако родителят не се размърда да свърши необходимите формалности, детото няма да получи автоматично гражданство.krimon написа:Ама децата сдобиват ли се с канадско гражданство бай дифо ако бащата е с такова ?
Евала Танграта!
Ако не бяха тези пусти кинти и аз отдавна да съм си бил камшика!
Защото в България е много по-добър живота, особенно за хората със собствено жилище.
10% данъци!
Много по-добра и евтина храна!
Много по-приятни и евтини заведения!
Възможност за добри доходи в момента!
Достъпни цени на имоти, спрямо Канада!
Ще дойде време, когато Русия ще е част от ЕС или това, което е останало от него и тогава ще гледаме сеира на хейтърите в Канадско.
С други думи - светът се променя и бъдещето гледа на изток през този век.
При мен проблема е, че доходите ми в момента не мога да ги стигна на друго място лесно (в смисъл, че ще ми трябват години да изградя подобен "капан за мишки", дето съм го заложил тук). Но пък съм готов с бутона "катапултиране" в момента в който се разсъхнат нещата.
Още веднъж - евала от мен!
Ако не бяха тези пусти кинти и аз отдавна да съм си бил камшика!
Защото в България е много по-добър живота, особенно за хората със собствено жилище.
10% данъци!
Много по-добра и евтина храна!
Много по-приятни и евтини заведения!
Възможност за добри доходи в момента!
Достъпни цени на имоти, спрямо Канада!
Ще дойде време, когато Русия ще е част от ЕС или това, което е останало от него и тогава ще гледаме сеира на хейтърите в Канадско.
С други думи - светът се променя и бъдещето гледа на изток през този век.
При мен проблема е, че доходите ми в момента не мога да ги стигна на друго място лесно (в смисъл, че ще ми трябват години да изградя подобен "капан за мишки", дето съм го заложил тук). Но пък съм готов с бутона "катапултиране" в момента в който се разсъхнат нещата.
Още веднъж - евала от мен!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
от тук:miteto написа:Тва пък откъде дойде?pumpy написа:А относно танграта - за съжаление има голяма вероятност да се оженят за паспорта му, а не за него, но това е живота какво да се прави ....
Ние имаме свойството да си вярваме и едно от нещата, в които вярваме е че "нещо/някой ще ни оправи". Е ако този някой е с канадски паспорт, а ние знаем, че там парите ги събират по дърветата, то има вероятност да се водим повече от паспорта, отколкото от самия човек.roumensp написа:.....Сети се какво евентуално ще поиска бъдещата жена на Танграта, когато чуе, че има канадско гражданство.
Веднъж един младеж в Монреал ми каза, че 90% от жените в Северна Америка се интересуват колко правиш и каква кола караш. Що ли си мисля, че в България не би било по-различно, ако изобщо е вярно за Северна Америка.
jovani написа: Възможност за добри доходи в момента!
Нещо двете твърдения не се връзват едно с друго.jovani написа:При мен проблема е, че доходите ми в момента не мога да ги стигна на друго място лесно (в смисъл, че ще ми трябват години да изградя подобен "капан за мишки", дето съм го заложил тук).
- Kan_Tangra
Не мислиш ли, че е нелепо да мериш непознат човек и неговите избори с твой аршин?
Отделно, мисля, че станаха много лични мненията.
Аз никога не бих си позволил да коментирам жената (бъдеща/бивша/настояща) на съфорумник. Колкото и да не ми е симпатичен.
И то, напълно непознат!
Все едно да кажа, че жена му на Пумпито се е оженила заради апартамента в центъра на София.
Презумпция, че не съм достатъчно добър за нормална жена, трябва да е голд дигър непременно.
Тъжно!
Отделно, мисля, че станаха много лични мненията.
Аз никога не бих си позволил да коментирам жената (бъдеща/бивша/настояща) на съфорумник. Колкото и да не ми е симпатичен.
И то, напълно непознат!
Все едно да кажа, че жена му на Пумпито се е оженила заради апартамента в центъра на София.
Презумпция, че не съм достатъчно добър за нормална жена, трябва да е голд дигър непременно.

Тъжно!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола