pumpy написа:Хубаво би било да ме цитираш, защото на мен федералното правителство не ми плаща НИЩО, а да работиш за повече пари, не е като да си "клатиш краката", а точно това " ДА РАБОТИШ" за повече пари.Kpetrov написа: Колкото за over paid от федералното правителство, клатенето на краката и "чуждите пари", не ме карай да цитирам собствените ти думи с които обясняваш как е по-добре да получаваш повече за по-малко работа само заради това къде и за кого работиш.
Аз разбирам, че за комунистическата идея парите не трябва изобщо да съществуват и "всеки според възможностите му и според нуждите му", но някак си е чудно как това се извращава до това, че тези, които ИЗБИРАТ да работят и произвеждат по-малко, изведнъж имат повече и по-големи нужди ?
Вашия спор заприлича на Oт всекиго според способностите,
на всекиму според потребностите на Айн Райд,много е поучително

– Знаете ли как работеше този план и какво стори на хората? Това е като да се мъчиш да наливаш вода в резервоар с тръба на дъното, през която тя изтича по-бързо, отколкото ти наливаш, а всяка донесена кофа, разширява тръбата с няколко сантиметра, и колкото по-усърдно работиш, толкова повече се изисква от теб, и ти издържаш да вадиш с въже кофите по четиридесет часа седмично, после по четиридесет и осем, после по петдесет и шест – за вечерята на съседа, за операцията на жена му, за дребната шарка на детето му, за инвалидната количка на майка му, за риза на вуйчо му, за образованието на племенника му, за бебето в съседната къща, за още нероденото бебе, за всички навсякъде около теб, за всичко, което им се полага да получат – от пелените до зъбните протези, а на теб ти се полага да работиш от изгрев до залез, месец след месец, година след година, без да си видял защо си се бъхтил, без да съзираш занапред нищо друго освен чуждите развлечения, през целия си живот, без надежда, без край...
Та така- е те това е социализъм!! "...Любов към нашите братя? Именно тогава за първи път в живота си се научихме да мразим братята си..."