Помислете добре

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
tonich

Re: Помислете добре

Мнение от tonich »

libre написа:...В крайна сметка всички сме икономически имигранти...
Не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име! :!:
Последното нещо, което съм е икономически имигрант.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

libre написа:Прочитайки поста на Мими Гювенделата не можах да се сдържа да не задам въпроса :
А защо само говорите,а не вземете да се върнете тук в родината майка България? Защото да казвате само колко я обичате от разстояние и за почивка - звучи малко лицемерно!
Този въпрос е задаван много пъти и нищо чудно един ден някой да го зададе и на теб... Да си имигрант не е толкова забавно колкото изглежда когато четеш форума от България... Няма само лошо или само хубаво... Едно сякаш се набива на очи, прекалената амбициозност и големите надежди са по-скоро вредни :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

ablood написа:
ivanko13 написа:Нека го наречем така - легална кражба...
Как?
Насилиха го да купи имот, коли, техника, да подпише договори за кабелна, мобилен...
Така е, нищо насила не става, всички се радваме на свобода на избора :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:
Bistra написа:М-Да....Представете си само следният сценарий: Инженер на 50 години се връща в България.
Всичко хубаво и успех в намирането на работа! :y: :lol:
Няма нищо смешно, може даже да му е по-лесно да си намери работа, отколкото един 40-годишен инженер, който сега стъпва в Канада.
Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?
Тц,тц,тц...не позна! И естествено е по-голямата част от него да живее в България. Мислиш, че нямам достатъчно информация как си търси работа един позастаряващ специалист в днешните икономически условия, ли? Не можеш да отречеш, че тук пазарът е доста по-широк. Така че, айде не ми говори за търсене и намиране на работа, много моля! На кривата ракета космоса и пречи. Заради това и се смея.
Колкото до съждението, че от Европа по-добро нямало...В Европа освен чергарин и черноработник надали можеш да си друго. Е, ще си по-близо и ще можеш да отскачаш, да се изфукаш с кървава пот спечеленото евро. Нали тези, пред които го правиш няма да са в течение на какви лишения си се подлагал?! Нямам думи просто като прочета подобни постинги!!!
Последно промяна от Bistra на Нед Ное 18, 2012 3:22 pm, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
libre

Мнение от libre »

tonich написа:
libre написа:...В крайна сметка всички сме икономически имигранти...
Не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име! :!:
Последното нещо, което съм е икономически имигрант.
Съжалявам ,ако съм се изказала неподготвена от твое име....поправям се-почти всички и не искам да обиждам тези които са го направили за удоволствие!
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
libre

Мнение от libre »

ivanko13 написа:
libre написа:Прочитайки поста на Мими Гювенделата не можах да се сдържа да не задам въпроса :
А защо само говорите,а не вземете да се върнете тук в родината майка България? Защото да казвате само колко я обичате от разстояние и за почивка - звучи малко лицемерно!
Този въпрос е задаван много пъти и нищо чудно един ден някой да го зададе и на теб... Да си имигрант не е толкова забавно колкото изглежда когато четеш форума от България... Няма само лошо или само хубаво... Едно сякаш се набива на очи, прекалената амбициозност и големите надежди са по-скоро вредни :)
Не съм казала ,че е забавно,а просто казах ,че ако тук в БГ нещата стояха по друг начин,едва ли някой (не искам отново да обобщавам всички,за да не засегна някого) щеше да си прави труда,започвайки живота си отначало в друга държава!Това, което се опитах да кажа е,че няма нужда от много приказки - има БГ,която ще ви приеме отново,стига наистина да го мислите и искате ,а не само да говорите и оплаквате!!!!
А Бистра е абсолютно права за намирането на работа и то не само за 50 год. инженер,а и за 30 год. също.От както дойде кризата ситуацията наистина е отчайващо зле - просто няма търсене (изключение до някъде прави София,но не може всички да живеем там)! И е факт,че съществува парадокса, че за неквалифицирани длъжности заплатите понякога са по-високи от колкото за специалисти! И ако не вярвате бихте могли да се позабавлявате на jobs.bg :)

Както казах не искам да засегна никого или пък да влизам в безсмислени спорове!

Силно се надявам някой ден да не ме попитат същото! :)
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Нямаше нужда да слагаш толкова удивителни след "говорите" и "оплаквате". Успех в процедурата :)
libre

Мнение от libre »

ivanko13 написа:Нямаше нужда да слагаш толкова удивителни след "говорите" и "оплаквате". Успех в процедурата :)

:y: Благодаря!!! :)
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
crusader

Мнение от crusader »

libre написа: И е факт,че съществува парадокса, че за неквалифицирани длъжности заплатите понякога са по-високи от колкото за специалисти! И ако не вярвате бихте могли да се позабавлявате на jobs.bg :)
Факт е и че този парадокс не съществува само в България но и на много други места.
Много хора го разбират ( и не само това) едва след като напуснат България.

Това се и опитваше да каже и Иванко, ама всеки има правото да си троши главата сам.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?
Ма моля ти се бе, как ще смятам такива работи - ти си от аристокрацията на Сен Катрин :bow:
Bistra написа:В Европа освен чергарин и черноработник надали можеш да си друго.
Това на базата на личен опит или на разкази от роднините със синя кръв? Аз знам за достатъчно специалисти от България, работещи в Европа, дай да не си говорим глупости сега...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Това на базата на личен опит или на разкази от роднините със синя кръв? Аз знам за достатъчно специалисти от България, работещи в Европа, дай да не си говорим глупости сега...
Не, Мите, на базата на споделено от хора (млади хора), които са се опитвали да работят като специалисти из Европа-та и резултата е, че са имигрирали в Северна Америка. Това, че лелята на баджанака, на шуренайката ти е казала, че има един-два такива случая нищо не значи!Освен това, много зависи тези специалисти от кога са в Европа и до каква степен им е уредено гражданството, защото без такова човек е на тръни, че утре могат да му покажат вратата. Съответно живее ден за ден. Това вероятно е добре за дълговете му, защото поради несигурност не си купува нищо...Еврика! Това ще да е било разковничето! :lol:
Масово българите не работят като квалифицирани работници, колкото и да не ни е приятно.
Откъде знам ли? Ами, един познат си търсеше булка и контактуваше с различно местоживеещи българки по Интернет, а знаем, че българките са по-оправни в търсенето на работа ;) ...та от там.
P.S.Роднините ми не са със синя кръв и моля те спести ми иронията си, че не ме трогваш, ама въУПще! :fubar:
....
А и честно , не разбирам какъв е този срам да работим какво да е, ако ни докарва добри пари и не ни преуморява?
И какъв е този срам да си признаем, че сме икономически имигранти?....
Ами мен лично би ме дразнело един дебеловратковец, който не може да ми стъпи на малкия пръст по знания и интелект (интелект, м-да...интелект :P ) да си докарва в България по-добър стандарт от мен.Па и да трябва да му слугувам и козирувам отгоре на това.Какво ме топли, че пред името ми ще се мъдри едно "Инж."?...Ми, майната му(и на инж-а,и на дебеловратковеца)...казах!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
crusader

Мнение от crusader »

miteto написа:
Bistra написа:Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?
Ма моля ти се бе, как ще смятам такива работи - ти си от аристокрацията на Сен Катрин :bow:
Нидей така де ! Аристокрацията от източната част на булевард Сент Катрин е доста известна но не със синята си кръв :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Неосъзнати вътрешни комплекси на подтисната сексуалност водят винаги до словесен онанизъм! 8)
Доктор хонорис кауза Стими
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Това, че лелята на баджанака, на шуренайката ти е казала, че има един-два такива случая нищо не значи!
Нали ;) Щото май точно това е случая при теб, аз имам състуденти от университета от България, който работят единия в Германия, другия в Австрия. Шуренайката не знам, но лелята на най-добрия ми приятел от БГ работи като оперативна медицинска сестра в Англия. Найш кога щеше да почне работа като такава в Канада?
Ти правиш ли разлика между това дали можеш да си намериш работа като специалист в Европа и това къде най-лесно дават гражданство?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Meдицинска сестра ставаш след завършване на колеж. Ти на това квалифицирана работна ръка ли му казваш? Освен това спестяваш дали не е завършила нЕкое курсче.
Той и баща ми има състудент, който е (или поне беше) професор в Барселона. Ама нали разбираш каква е разликата между моето и неговото ЕГН. ;) Преди това е бил такъв в Чикаго и хиляди пъти се проклина, че е отишъл в Европа-та, зарязвайки къща , по-висока заплата и възможност за научна дейност, но уйдисвайки на сина си пубер, на който климата в Испания се харесвал повече.:D
Заключено