Не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име!libre написа:...В крайна сметка всички сме икономически имигранти...

Последното нещо, което съм е икономически имигрант.
Не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име!libre написа:...В крайна сметка всички сме икономически имигранти...
Този въпрос е задаван много пъти и нищо чудно един ден някой да го зададе и на теб... Да си имигрант не е толкова забавно колкото изглежда когато четеш форума от България... Няма само лошо или само хубаво... Едно сякаш се набива на очи, прекалената амбициозност и големите надежди са по-скоро вредниlibre написа:Прочитайки поста на Мими Гювенделата не можах да се сдържа да не задам въпроса :
А защо само говорите,а не вземете да се върнете тук в родината майка България? Защото да казвате само колко я обичате от разстояние и за почивка - звучи малко лицемерно!
Така е, нищо насила не става, всички се радваме на свобода на избораablood написа:Как?ivanko13 написа:Нека го наречем така - легална кражба...
Насилиха го да купи имот, коли, техника, да подпише договори за кабелна, мобилен...
Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?miteto написа:Няма нищо смешно, може даже да му е по-лесно да си намери работа, отколкото един 40-годишен инженер, който сега стъпва в Канада.Bistra написа:М-Да....Представете си само следният сценарий: Инженер на 50 години се връща в България.
Всичко хубаво и успех в намирането на работа!![]()
Съжалявам ,ако съм се изказала неподготвена от твое име....поправям се-почти всички и не искам да обиждам тези които са го направили за удоволствие!tonich написа:Не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име!libre написа:...В крайна сметка всички сме икономически имигранти...![]()
Последното нещо, което съм е икономически имигрант.
Не съм казала ,че е забавно,а просто казах ,че ако тук в БГ нещата стояха по друг начин,едва ли някой (не искам отново да обобщавам всички,за да не засегна някого) щеше да си прави труда,започвайки живота си отначало в друга държава!Това, което се опитах да кажа е,че няма нужда от много приказки - има БГ,която ще ви приеме отново,стига наистина да го мислите и искате ,а не само да говорите и оплаквате!!!!ivanko13 написа:Този въпрос е задаван много пъти и нищо чудно един ден някой да го зададе и на теб... Да си имигрант не е толкова забавно колкото изглежда когато четеш форума от България... Няма само лошо или само хубаво... Едно сякаш се набива на очи, прекалената амбициозност и големите надежди са по-скоро вредниlibre написа:Прочитайки поста на Мими Гювенделата не можах да се сдържа да не задам въпроса :
А защо само говорите,а не вземете да се върнете тук в родината майка България? Защото да казвате само колко я обичате от разстояние и за почивка - звучи малко лицемерно!
ivanko13 написа:Нямаше нужда да слагаш толкова удивителни след "говорите" и "оплаквате". Успех в процедурата
Факт е и че този парадокс не съществува само в България но и на много други места.libre написа: И е факт,че съществува парадокса, че за неквалифицирани длъжности заплатите понякога са по-високи от колкото за специалисти! И ако не вярвате бихте могли да се позабавлявате на jobs.bg
Ма моля ти се бе, как ще смятам такива работи - ти си от аристокрацията на Сен КатринBistra написа:Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?
Това на базата на личен опит или на разкази от роднините със синя кръв? Аз знам за достатъчно специалисти от България, работещи в Европа, дай да не си говорим глупости сега...Bistra написа:В Европа освен чергарин и черноработник надали можеш да си друго.
Не, Мите, на базата на споделено от хора (млади хора), които са се опитвали да работят като специалисти из Европа-та и резултата е, че са имигрирали в Северна Америка. Това, че лелята на баджанака, на шуренайката ти е казала, че има един-два такива случая нищо не значи!Освен това, много зависи тези специалисти от кога са в Европа и до каква степен им е уредено гражданството, защото без такова човек е на тръни, че утре могат да му покажат вратата. Съответно живее ден за ден. Това вероятно е добре за дълговете му, защото поради несигурност не си купува нищо...Еврика! Това ще да е било разковничето!miteto написа:Това на базата на личен опит или на разкази от роднините със синя кръв? Аз знам за достатъчно специалисти от България, работещи в Европа, дай да не си говорим глупости сега...
Нидей така де ! Аристокрацията от източната част на булевард Сент Катрин е доста известна но не със синята си кръвmiteto написа:Ма моля ти се бе, как ще смятам такива работи - ти си от аристокрацията на Сен КатринBistra написа:Абе, Митко, ти от какво семейство смяташ, че произхождам? Работническо-селско?![]()
НалиBistra написа:Това, че лелята на баджанака, на шуренайката ти е казала, че има един-два такива случая нищо не значи!