Съотношение заплати-цени в различните провинции

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Fireman

Мнение от Fireman »

Със сигурност съм го правил много пъти и го правя.
Но не мисля,че ако реши човек да кара изобщо колело ще трябва да обикаля целия град,говорим за даден район в ,който живее :wink:
Да ти каже ,не ме вълнува особено Торонто,не съм тръгнал за там :beer: :P
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Жени написа:Благодаря ти! Зимата в Канада е по-добра от тази в БГ! Има студ, но няма киша! :wink: Т.е. доста по-удобна за велосипедстване!
Няма нищо удобно във велосипедстването при -10 до -35 градуса по затворени велосипедни алеи. Отварят ги след 2 седмици.
Разбира се луди всякакви.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Велоалеите в Монреал са отворени цяла зима - направиха ги наскоро и много колеги идват с колело на работа - няма проблеми. Въпросът е съвсем различен - не е върхът на сладоледа да ходиш да пазаруваш на майната си с колело, да водиш детето си на градина с колело, да ходиш до банката с колело и все в този смисъл. Много магазини/банки са отворени до 5 часа през седмицата, а ти евентуално ходиш и на работа. Идеята е, че всичко е доста по-обширно отколкото си го представяш, времето ти е доста по-кът от България и ако искаш да имаш време и да поспиш за 6 часа, едва ли ще издържиш на темпото дълго време.

От колелото има файда през лятото, като ходиш до острова Жан-Драпо и билета за Биосферата ти излиза без пари, защото си "еко-пътник" :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Fireman

Мнение от Fireman »

Изкривявате нещата,когато казах колело,нямах впредвид за деца,семейство,магазини така нататък.
Имах предвид за Приятел,който нито има семейство,нито деца ,магазина му е наблизо за пазаруване,работата също.Не ходи и на кино,концерти,срещи с някого си.
Понякога се правите на прости и неразбрали.....
Жени

Мнение от Жени »

Fireman написа:...Имах предвид за Приятел,който нито има семейство,нито деца ,магазина му е наблизо за пазаруване,работата също.Не ходи и на кино,концерти,срещи с някого си......
А ти дали разбираш, че този твой приятел, ако наистина съществува, е просто едно изключение??? :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Fireman, магазин наблизо в Торонто - това е абсурд :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
leaf

Мнение от leaf »

В същност реалност за много хора.
:)
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

krimon написа:
От колелото има файда през лятото, като ходиш до острова Жан-Драпо и билета за Биосферата ти излиза без пари, защото си "еко-пътник" :lol:
Не че редовно посещаваме биосферата но е интресно да знаем каква е процедурата да влезеш безплатно като еко пътник?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами ако редовно посещавш биосферата, би трябвало да знаеш - отиваш на касата за билет и те питат как си стигнал до там - метро, кола, вело или пеша - ако е пеша или с вело - влезеш безплатно, метро - плащаш половин билет, а с кола - цял. Всичко е на юнашко доверие :)т
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Извинете, ама какво правите в тая биосфера? Аз един път съм я посетила и не ми се видя много интересна.
Ние в началото пазарувахме с колелета, ама магазина беше на 10 мин, пеша, сигурно 3м. с колелото.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

krimon написа:ами ако редовно посещавш биосферата, би трябвало да знаеш - отиваш на касата за билет и те питат как си стигнал до там - метро, кола, вело или пеша - ако е пеша или с вело - влезеш безплатно, метро - плащаш половин билет, а с кола - цял. Всичко е на юнашко доверие :)т
ние не сме свикнали на доверие :(
но именно на него се крепи едно нормално общество
миналото лято на този принцип съпругата ми ползва студентско намаление за всички музеи в Прага
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

IRA написа:Извинете, ама какво правите в тая биосфера? Аз един път съм я посетила и не ми се видя много интересна.
Ние в началото пазарувахме с колелета, ама магазина беше на 10 мин, пеша, сигурно 3м. с колелото.
много е гот за малки и големи деца - има игри с вода, интерактивни занимания, лаборатории - всеки път са различни, кино, ателиета. Особено през лятото излизаш наистина мокър. В първата зала може да си организираш състезание с друг - обуваш огромни галоши, които ходят по водата. Води се музей на околната среда.
Fireman

Мнение от Fireman »

Кримонке,не е в Торонто на центъра до 7 шахта :)
prace

Мнение от prace »

krimon написа:
prace написа:В Канада рядко ще видиш някой на колело. В по-студените провинции пък хич.
ама ти изобщо дали живееш в Канада :shock:
Това е страната, обявена за притежаваща най-дълги и добре поддържани велопътища. Миналата година един от броевете на Нешенъл Джеографик беше посветен на това. Тук всичко живо кара колело - зиме-лете, няма значение.
Значи никога не си била в Западна Европа.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ах недей, мили Джордж :lol: :lol:
Канада даже според световните статистики е страната след Китай :wink: , в която се кара най-много колело - според продажбите :)
Публикувай отговор