Домакиня или не

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Hullman написа: Гарантирам ти че когато детето порасне и се оформи като зрял човек няма да има никакво значение точно тази една година. Нито ще си я спомня дори.
Той гарантира. :shock: Бе Господ си знае работата и не случайно горния няма деца, само дивотии ръси.
Let it go...
pumpy

Мнение от pumpy »

iliana написа:Любима моя сентенция е "Ако искам намирам начин ако не искам намирам причина"
е да де:

Който иска намира начин да си гледа детето/децата в къщи. Който не иска си намира оправдания с реализация, кариера, пари и т.н и зарязва децата си на произвола някой друг да му ги гледа. Няма да забрававя в Бг имах колега, който когато увеличеша таксата за детска градина от 18 на 35 лева каза: " и аз да нес луд да ИМ раждам второ дето, че тое толкова скъпо да го гледаш.... :shock: " същият този правеше по 200 кинта на ден. И така си остана с еднно дете, но в случая това просто беше търсене на причина как да не си разваляме ежедневието с още едно ревящо в къщи.
Та Илиянче, ако кариерата, парите, професионалното развитие са ти добри извинения за да не си гледаш децата ( ако ги имаш ) и да ги дадеш някой друг да ти ги възпитава, то няма как да разбереш, че за някой от нас децата са най-голямото богатство и си заслужават годините седене в къщи...
Аз просто не знам как съм изпуснал тези моменти с първото, но все си мисля, че тази грешка нема да се повтори със следващите
Hullman

Мнение от Hullman »

Хълман не кори никого за първата година както смята да направи ИРА.
Говорим за тези дами които не ходят на работа по 10 -15 години както е написала Мама Кенга.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А детето има нужда от майка си първите една - две години, дори и да няма спомен от тях. Все пак аз смятам, че на подсъзнателно ниво това има значение. Пък и майките имат нужда от детето си , това пък за тях са най - добрите спомени. Всички минали по тоя път казват - радвай му сега докато е мъничък, това са най - хубавите години, после почват да се мислят за хора и да имат претенции. В крайна сметка докато са малки децата са най- привързани към родителите си. После стават противни дъртаци като нас и отиват на другия край на света. :lol:
Всичко е въпрос на избор и не мисля ,че някой се оправдава. Ако някой иска да седи 10-15-100 години вкъщи , добре, щом така му харесва. Mоята теза е ,че избора е личен и никой няма правото да го обсъжда.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Val

Мнение от Val »

bateto написа:Хълмен ,не си прав.По някой път нещата опират до кьоравата сметка.Да вземем например вашата провинция Онтарио и вашия град Столицата Отава.Семейство с 3 деца в предучилишна възраст ,които няма кой да ги гледа ,ако и двамата родители работят и трябва да посещават детски заведения.Да ,но от икономическа гледна точка ,както знаем при вас детските градини са много скъпи,на семейството не е изгодно да плаща 2500 д. всеки месец ,когато заплатата на майката например е 1500 или 2000,толкова колкото би получила една сервитьорка в ресторант/вида на кухнята няма значение/ с типа ,ако ресторанта не е фалирал.Тогава икономически е по изгодножената да си стои в къщи и да ги гледа,няма да заработи 1500-2000д. ,но няма и да се плащат 2500 за градина.
Батето, е хайде стига си я цвъкал тая сметка във всяка тема, че да ни докажеш колко сме зле в Онтарио. :D Вече ти се обясни в една по-предна тема, че ако имаш 2 или повече малки деца, трябва да си луд да ги дадеш на детска градина. Просто си вземаш бейби-ситър, дори, ако предпочиташ live-in caregiver, който не само ще гледа децата, но ще помага с прането и чистенето. И всичко това срещу $1,000. :D
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Hullman

Мнение от Hullman »

Просто си вземаш бейби-ситър, дори, ако предпочиташ live-in caregiver, който не само ще гледа децата, но ще помага с прането и чистенето. И всичко това срещу $1,000.
Ама моля ти се. Какви байби ситъри? Не ги ли гледа майката децата лично до 7 години те ще станат пълни идиоти като Бекс ( да ме прощава ) който го били дали на детска градина.:)
Там в детската градина не е бил опсипван с грижи и затова сега е един такъв да не казвам какъв.:)
smotan

Мнение от smotan »

Hullman написа: те ще станат пълни идиоти като Бекс ( да ме прощава )
моля, бекс да не ми го закачате, че с него в един скул сме били и ей на все хора сме станали! айде, по един бекс на всички :beer: :beer: :beer:
aseto

Мнение от aseto »

Благоволяват от време на време гурутата в този форум да спуснат някоя директива за това какво трябва да прави човек, за да е първа класа и кои сме мизерниците. За съжаление материята не е напълно регулирана и нас дребните човечета това ни обърква. Постоянно живеем в страх:" Ами ако не правим нещата правилно?Ако не си гледам децата като Мама-Кенга, ще станат ли те идиотчета като Бекс?"(извинявай Бекс, просто цитирам един от културните водачи, сигурен съм, че си много стойностен човек :D ) Та гърчим се тук обикновените хорица и чакаме насоки, напътствия, не щеме вече да сме неудачници. И ние искаме да си живеем като бъбречета в лой и да правим нещата, както партията повелява. Много моля да благоволите да ме посъветвате колко пъти на седмица трябва да правя секс с жена ми, за да е по устав. А и Хълман, женен съм от няколко години и жена ми отдавна вече не е девица,това порок ли е, да я водя ли на лекар? Имам и други въпроси, свързани с това като се бръсна трябва ли да слагам контра, редно ли е комшията да е индиец, или партията гледа с лошо око на това, като си кисна краката в топла вода, колко сапун е допустимо да добавям в легена и кога беше датата за самобичуването през месец март? Моля, не ни оставяйте да тънем в тъмнина и неведение, дайте ни нишан. Благодаря ви от все сърце и бял джигер.
Споделям мнението на Ира, Сървайвър, Помпи..... Като прочетох тезата на Мама Кенга ми се стори, че нещо се е объркала :?: Гледането на малки деца според мен е много изморително занимание. Аз например съм много мързелив човек и от чиста леност бих предпочел да работя 8 часа, отколкото да гледам дете за 8 часа. Аз лично се възхищавам от всички жени, които съумяват да работят и след работа да изкарват "втората смяна" гледайки децата и вършейки домакинската работа. Възхищавам се обаче и на жените, които са домакини, защото те са най-близо до библейските повели.
becks

Мнение от becks »

Ето, че извадихме поука от тази тема - Ако искате децата ви да станат идиоти като Бекс - пратете ги на детска градина ;)
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

becks написа:Ето, че извадихме поука от тази тема - Ако искате децата ви да станат идиоти като Бекс - пратете ги на детска градина ;)

Вероятно, това да е била целта на Мама Кенга :D
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Значи не съм се покрила, но понеже уча и работя и гледам дете, та не намерих време да обърна внимание на темата.
Целта е да подискутираме различните гледни точки.
Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите. Или пък добре си живеят с 1300 на месец цялото семейство. :D
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Мързел му се вика на това, скъпа, и не е пряко свързано с децата. :D
Let it go...
ilka

Мнение от ilka »

mama_kenga написа: Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.
:lol: ами има и някои, които са само с женски никове и те по цял ден киснат във форумите, деца нямат, даже едно коте не са завъдили :lol:
интересното е тяхното киснене по каква причина е :beer: :lol: :lol:
пак сме тук :-)
Hullman

Мнение от Hullman »

но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.
Ама и на градина ли ги тръсват?:)
Нали досега спореха че ги гледали сами защото не били обграждани с грижи в детската градина. Ако и това е вярно написаното от мен да се чете на втора степен.:)
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

ilka написа:
mama_kenga написа: Това, което мен ме учудва как има жени, които клечат по домовете, семействата едва свързват двата края, но майките гордо се "занимават" с децата ( тръсвайки ги на градина, разбира се) единствено и само , киснейки по цял ден по форумите.
:lol: ами има и някои, които са само с женски никове и те по цял ден киснат във форумите, деца нямат, даже едно коте не са завъдили :lol:
интересното е тяхното киснене по каква причина е :beer: :lol: :lol:
АА не знам - пусни тема и има шанс да разбереш! Или да те изядат с парцалите. Бих им препоръчала поне едно коте да вземат. :D и да го дават на детска градина за пупони.
Заключено