Да спасим Българската Църква

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
totev

Мнение от totev »

Странджата, съгласен съм с теб, най-добре е Вие да си я построите, защото това е Вашата църква!
по-добре да изплащате ипотеката 30год, отколкото да я вдигнете с мръсни пари, НО за съжеление това е най-лесния вариант.
Кримон да има някакво подобие на църква, на първия етаж, на втория етаж се събират да пият като попа естествено е първи, а попадията е главен редактор на в-к "Брюкселски ШОК", разбирай интересува се от всеки вопъл и стон в българското пространсто :evil:
Естествено повечето икони са снимки, и пак не църквата ,а попа и миряните осират всичко...щот са нашенци нъл знайшш
...мразя мастика без айрян...
Странджата

Мнение от Странджата »

Ама ние не сме католици!
Странджата

Мнение от Странджата »

Ами Тотев , то и нашата е някакво бледо подобие на вашата :(
Последно промяна от Странджата на Сря Дек 20, 2006 10:55 am, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Странджата написа:Ама ние не сме католици!
това е просто една добра практика - както преписваме западно-европейските закони и ги въвеждаме в България, така можем да възприемем и полезното от практиката в католическата религия

хехе, голям праз, че е католическа - на го новия папа ходи в Гърция да се помирява с православните ... Не е далеч времето на обединението между двате църкви :wink: (само дето и аз не си вярвам)
Аватар
totev

Мнение от totev »

да така е, сега аз лично разреших проблема с ходене в румънската църква, там ми е по-добре/тук българска няма/, руската е винаги заключена и на големите празници винаги службите са един ден по-рано :shock: абе някаква шантава работа.Но от румънската съм много доволен пък и попа поназнайва български.
накрая купете лиценза за Каменица и почнете да правите пари като белгийските манастири :wink: тъкмо няма да се оплаквате от бирата в Канада
...мразя мастика без айрян...
Странджата

Мнение от Странджата »

Добрата практика на ортодоксалният бьлгарин е ктиторството!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не си говорим за средновековие, нали ?
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

krimon написа:[
Много прекрасно. А кой ще финансира това ?
Българите не са готови да дават по 10 долара на месец - общо около 120 долара на семейство на година, а ще успеят да съградят собствена църква. Надявам се знаеш колко струват терените и строителството в Канада. Много е лесно да се събори нещо вече изградено, прекалено трудно е да се съгради ново. Иначе на всички ще ни е много по-приятно да имаме наистина наша църква /румънците имат вече над 15 години, гърците са стара имиграция - не е за сравнение/. Но доколкото виждам въобще необходимостта от църква се поставя под въпрос, какво остава за сериозни финансови средства и организация по построяването на храма. Много ми е смешно това за "пилеенето" на средства. Тях всъщност изобщо ги няма! Наемът е като на обикновено жилище и често не се и плаща или случайни дарения се използват за това. Заплати няма: отчето получава от Синода бг заплата и работи друго през останалата част от седмицата, за да може да се издържа. Такива мити работи :(
Мда появи се всезнайката и ни обясни къде е истината.
Първо не разбиорам защо трябва да има някакъв 4ленски внос - това да не ти е комсомола. В БГ 4ерква 4еленство доколкото знам не се плаща. Ако имаш нещо можеш да дадеш, ако не - никой не те гони или насилва да даваш. Относно колко средства ще се съберат Кримон ти не съди по себе си. Ако ти не искаш да дадеш, то има хора които са готови да дадат. И в тоя ред на мисли след като не си готова да дадеш пари моля те не говори поне 4е и другите няма да дадат, защото аз познавам хора които са готови веднага да дадат xxxx sumi. Ако нещо е смешно тука то това е твоето исказване 4е видиш ли сумата е непосилна за 10000 души.
Как може и наи- забутаното село в БГ да има 4ерква, и то при какви доходи а тука да е невъзможно.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Странджата

Мнение от Странджата »

,,Народ , който забравя своето минало, няма бьдеще!,,Пьк и , това е една добра практика :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Стойнев, ако беше прав нямаше да има финансови проблеми църквата. Уверявам те, че и аз мога да те наричам с красиви определения, но не ми отговаря на възпитанието. Тук се опитвам да провеждам някакъв вид диалог, без да определям кой какъв е и да не ме е срам после като го видя на живо. В този смисъл, оценявайки ме, ти направи ли нещо за църквата до сега или просто си говориш ? Не сме в България, не става дума за "членски внос", нито за комсомола (брей, явно на много хора им държи влага този комсомол :D).
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

На една служба съобщиха дарителите на църквата: първият беше дал 700 долара, вторият 150, другите бяха с доста по-малки суми и така.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Странджата написа:Ами Тотев , то и нашата е някакво бледо подобие на вашата :(
Странджа, ти ходил ли си в църквата ? Можеш ли да опишеш как изглежда отвътре и какво представлява нароченото мазе с чалга ? Присъствал ли си на чалга-купон там или поне видял ли си го за 1 минута ?
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Аз за тая "църква" няма да помагам. Аз в нея и не ходя, освен хептени като ме принудят майка ми и жена ми. Виж за нова бих дал 1000 като на4ало и после по 200 годишно. А с тебе диалог ще водя след като кажеш защо не искаш да дадеш пари за истинска.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Искам, разбира се. Ще водим ли диалог ?

Кажи кой ще събира парите ? Кой ще организира строеж на църква ? Как ще се избира църковно настоятелство ? Ще има ли нужда Българския Църковен Синод да освети новата ни църква и да ни прати отец /не знам дали новата църква я свързваш с нов отец/ ?
Последно промяна от krimon на Сря Дек 20, 2006 11:38 am, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

Написах ,,бледо,, в смисьл , 4е не сме толкова изпаднали!
Заключено