Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

леко прекаляваш ми се струва :roll: да наричаш хората лъжци, без при това изобщо да знаеш кой какво е казал и на кого на прост език се нарича "обида"! поздравявам те за високите ти квалификации, които обезсмислят ползването на каквито и да било даващи привилегии правила, но може би има хора, на които това би помогнало? до скоро се плюеше тука как никой нищо не споделя, не ми е много ясно какъв е точно проблема - явно всички са си хадвили на масрафа, така че сорри - не се възползвайте :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

beckythomas9 написа:Защото като се пишете visible minority, вие де факто лъжете. Ваша си работа......;
Абе те и политиците като правят предизборни обещания с ясното съзнание че никога няма да могат да ги изпълнят, де факто лъжат - ама кво от тва, влизат си във властта, ползват облагите и т.н. :wink:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

simplyaven написа:леко прекаляваш ми се струва :roll: да наричаш хората лъжци, без при това изобщо да знаеш кой какво е казал и на кого на прост език се нарича "обида"! поздравявам те за високите ти квалификации, които обезсмислят ползването на каквито и да било даващи привилегии правила, но може би има хора, на които това би помогнало? до скоро се плюеше тука как никой нищо не споделя, не ми е много ясно какъв е точно проблема - явно всички са си хадвили на масрафа, така че сорри - не се възползвайте :D
Аз говоря само и единствено за това, че е лъжа да се наречеш visible minority, защото не си! Това не е обида, а факт! Иначе благодаря за поздравленията.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

дали си или не си хората са те оставили да прецениш ЛИЧНО! защо ти не можеш да оставиш останалите да преценят лично ?! инфото е факт, такива вратички съществуват - остави всеки да прецени иска или не иска да се възползва, щото може не всеки имигрант в Канада да е високо-квалифициран от гледна точка на канадците! а в правителствата плащат добре, което също не е без значение!
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Vse si mislia, che moje bi v Montreal ne sam tolkoz minorite visible, ama ako zastana na centara na nekoe selo v Gaspe primerno, she sam visible i she svetia chak! Ta otnositelno e tova kolko si visible, moje i po taz prichina da pitat horata kak lichno se vazpriemash.....
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не мога да се съглася, че са те оставили да прецениш лично

има официална държавна дефиниция по въпроса: ако не е лъжа, то е просто липса на информираност

ето по въпроса:

http://www40.statcan.ca/l01/cst01/defdemo53a.htm
http://www.canadianheritage.gc.ca/progs ... 17/3_e.cfm
http://en.wikipedia.org/wiki/Visible_minorities

Visible minorities are persons who are not of the majority race in a given population. For example, in Canada, visible minorities are defined as "persons, other than Aboriginals who are non-Caucasian in race or non-white in colour."

The term is primarily used in Canada and is a demographic category used by Statistics Canada in connection with that country's multiculturalism policies. It is also occasionally used in the United Kingdom, but not in other parts of the world.

Видимите малцинства са:
Population Per cent of
population
Chinese 1,029,395 3.5%
Indo Canadian 917,075 3.1%
Black 662,210 2.2%
Filipino 308,575 1.0%
Latin American 216,975 0.7%
Southeast Asian 198,880 0.7%
Arab 194,680 0.7%
West Asian 109,285 0.4%
Korean 100,660 0.3%
Japanese 73,315 0.2%
Visible minority, n.i.e. 98,920 0.3%
Multiple visible minorities 73,875 0.2%
Total visible minority population 3,983,845 13.4%
Source: Statistics Canada, 2001 Census, 97F0010XCB2001002
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Какво е " Visible minority, n.i.e" и "Multiple visible minorities "
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Definiciata ot koga datira? struva mi se che izdisha malko, zabulena musulmanka ne e li minorite visible? a niakoi ot tiah sa dosta belichki, s neiziaven semitski morfos, i bez shala na glavata ne bi kazala che e minorite visible.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Multiple visible minority: Includes respondents who reported more than one visible minority group.

т.е. негър с индианска кръв да речем :)

Visible minority not included elsewhere:
Includes respondents who reported a single write-in response indicating a Pacific Islander group (e.g., Fijian or Polynesian) or another single write-in response likely to be a visible minority group (e.g., Guyanese, West Indian).

http://www40.statcan.ca/l01/cst01/defdemo53a.htm

Миноритета не са по религиозен признак, а по расов.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

krimon написа:не мога да се съглася, че са те оставили да прецениш лично
ми като те питат ти като как се преценяваш, това лично ли е или не е лично??? :shock: и ако ти съвсем случайно си сметнал, че така се преценяваш щото по един или друг начин не те кефи отношението към тебе като имигрант (каквито оплаквания и коментари в тоя форум не са били рядкост!), хората ти дават тази възможност и никой не опонира подобно изявление! пък като не ви харесва, не го ползвайте!
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

krimon написа:Миноритета не са по религиозен признак, а по расов.
е в това никак не съм убедена! ще си направя труда да изровя тука какви са критериите за миноритъ, по които се правят интервютата и се пресяват СВ-тата
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами прочети дефиницията - тя си е чисто канадска измишльотина и съвсем официална държавна политика ... аз не искам да споря с теб - пуснала съм ти информацията по-горе
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

simplyaven написа:
krimon написа:не мога да се съглася, че са те оставили да прецениш лично
ми като те питат ти като как се преценяваш, това лично ли е или не е лично??? :shock: и ако ти съвсем случайно си сметнал, че така се преценяваш щото по един или друг начин не те кефи отношението към тебе като имигрант (каквито оплаквания и коментари в тоя форум не са били рядкост!), хората ти дават тази възможност и никой не опонира подобно изявление! пък като не ви харесва, не го ползвайте!
симпли, аз лично не се причислявам нито видимо, нито невидимо към друга раса освен бялата ... има креоли, примерно, на които не им личи кръвта - въпроси от този род са по-скоро за тях, отколкото за нас ... Канадците са по принцип доверчиви същества - нито дипломи искат да ти гледат, нито ти разследват родословното дърво когато те вземат на работа. Веднъж обаче, за каквото и да е, да открият, че си ги метнал - край!
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Gonzo#1 написа:Definiciata ot koga datira? struva mi se che izdisha malko, zabulena musulmanka ne e li minorite visible? a niakoi ot tiah sa dosta belichki, s neiziaven semitski morfos, i bez shala na glavata ne bi kazala che e minorite visible.
хубав пример! минорити е мюсулманката - и на верски принцип и на основа на културните й различия, и където и да кандидатства за работа, ще я приемат като минорити ако тя се заяви като такава! същото важи за евреите - в момента в това министерство се подменят плакатите за Коледа, защото нашето еврейско висибъл минорити (те хората не се притесняват да се определят така, а напротив - вземат каквото им се предлага и се възползват) иска Ханука да присъства на плакатите, а то не присъства сега! също така написаха писмо до министърката, че не сме им организирали партъ за Ханука, а само за Коледа сме организирали - те са дискриминирани... ха, познай ще има ли отделно парти за Ханука или не?
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Tuk v Montreal pishtiaha tia s buklite, za tiah stat Canada malchi, ne im se znae broikata, ta predi okolo 4 g. mai iskaha da si opavat kanapi po stalbovete (erou) da ne si narushavat kanona po sabbat i t.n., a drugite ot kvartala piskaha s pravo, ne za drugo, ami privatizirat nai-nahalno publichnoto prostranstvo, vazpolzvat se ot vsichki obshtestveni services, do koito se dokopat, i se nalagat nai-bezceremonno ( zatamnenite stakla na YMCA).
:lol: to samo plakat za Hannukah da beshe, s med da go namajesh...
Заключено