Аз говоря само и единствено за това, че е лъжа да се наречеш visible minority, защото не си! Това не е обида, а факт! Иначе благодаря за поздравленията.simplyaven написа:леко прекаляваш ми се струвада наричаш хората лъжци, без при това изобщо да знаеш кой какво е казал и на кого на прост език се нарича "обида"! поздравявам те за високите ти квалификации, които обезсмислят ползването на каквито и да било даващи привилегии правила, но може би има хора, на които това би помогнало? до скоро се плюеше тука как никой нищо не споделя, не ми е много ясно какъв е точно проблема - явно всички са си хадвили на масрафа, така че сорри - не се възползвайте
Population Per cent of
population
Chinese 1,029,395 3.5%
Indo Canadian 917,075 3.1%
Black 662,210 2.2%
Filipino 308,575 1.0%
Latin American 216,975 0.7%
Southeast Asian 198,880 0.7%
Arab 194,680 0.7%
West Asian 109,285 0.4%
Korean 100,660 0.3%
Japanese 73,315 0.2%
Visible minority, n.i.e. 98,920 0.3%
Multiple visible minorities 73,875 0.2%
Total visible minority population 3,983,845 13.4%
Source: Statistics Canada, 2001 Census, 97F0010XCB2001002
ми като те питат ти като как се преценяваш, това лично ли е или не е лично???krimon написа:не мога да се съглася, че са те оставили да прецениш лично
симпли, аз лично не се причислявам нито видимо, нито невидимо към друга раса освен бялата ... има креоли, примерно, на които не им личи кръвта - въпроси от този род са по-скоро за тях, отколкото за нас ... Канадците са по принцип доверчиви същества - нито дипломи искат да ти гледат, нито ти разследват родословното дърво когато те вземат на работа. Веднъж обаче, за каквото и да е, да открият, че си ги метнал - край!simplyaven написа:ми като те питат ти като как се преценяваш, това лично ли е или не е лично???krimon написа:не мога да се съглася, че са те оставили да прецениш личнои ако ти съвсем случайно си сметнал, че така се преценяваш щото по един или друг начин не те кефи отношението към тебе като имигрант (каквито оплаквания и коментари в тоя форум не са били рядкост!), хората ти дават тази възможност и никой не опонира подобно изявление! пък като не ви харесва, не го ползвайте!
хубав пример! минорити е мюсулманката - и на верски принцип и на основа на културните й различия, и където и да кандидатства за работа, ще я приемат като минорити ако тя се заяви като такава! същото важи за евреите - в момента в това министерство се подменят плакатите за Коледа, защото нашето еврейско висибъл минорити (те хората не се притесняват да се определят така, а напротив - вземат каквото им се предлага и се възползват) иска Ханука да присъства на плакатите, а то не присъства сега! също така написаха писмо до министърката, че не сме им организирали партъ за Ханука, а само за Коледа сме организирали - те са дискриминирани... ха, познай ще има ли отделно парти за Ханука или не?Gonzo#1 написа:Definiciata ot koga datira? struva mi se che izdisha malko, zabulena musulmanka ne e li minorite visible? a niakoi ot tiah sa dosta belichki, s neiziaven semitski morfos, i bez shala na glavata ne bi kazala che e minorite visible.