Malko info za Calgary
Ами аз нали за това говоря бе Кримоне - всеки да си живее където си иска. Освен това, ИЗРИЧНО казах, че не всички бг имигранти в Квебек за паплач. Аз знам хора, които пристигат от България в Квебек с ЕДИНСТВЕНАТА мисъл да излязат на социал колкото се може по-скоро...
Аз никога, АМА НИКОГА, не съм имал проблем с хората в Квебек (включително и бг имигрантите там). Подчертавам, нямам проблем с хората в Квебек, нито със шибаната им култура, или пък, че говорят неква версия на френски.
Проблемът ми е с това, че Квебек си играят на комунизъм с ЧУЖДИ кинти, както съм казвал не един път. Дразня се също и от комунизма в БС, Саскачуан и Нюфаундланд. Но тези провинции поне не хапят ръката, която ги храни, ЗА РАЗКИКА ОТ КВЕБЕК.
Това не значи, считам всички бг имигранти във Ванкувър за боклуци, даже напротив. МакГиик и ВанБС ме кефят максимално.
Абе вие верно ли не разбирате за какво иде реч, освен Колето.
Наздраве
Аз никога, АМА НИКОГА, не съм имал проблем с хората в Квебек (включително и бг имигрантите там). Подчертавам, нямам проблем с хората в Квебек, нито със шибаната им култура, или пък, че говорят неква версия на френски.
Проблемът ми е с това, че Квебек си играят на комунизъм с ЧУЖДИ кинти, както съм казвал не един път. Дразня се също и от комунизма в БС, Саскачуан и Нюфаундланд. Но тези провинции поне не хапят ръката, която ги храни, ЗА РАЗКИКА ОТ КВЕБЕК.
Това не значи, считам всички бг имигранти във Ванкувър за боклуци, даже напротив. МакГиик и ВанБС ме кефят максимално.
Абе вие верно ли не разбирате за какво иде реч, освен Колето.
Наздраве
Ето това не го разбирам. Коя е ръкато която храни Квебек? Смяташ че мин. 50% от хората навършили 18г. ( поне толкова би трябвало да е за да може се направи такова заключение ) са на социални помощи ,които идват дирекно и единствено от Албърта, така ли?AlexAA написа:....
Но тези провинции поне не хапят ръката, която ги храни, ЗА РАЗКИКА ОТ КВЕБЕК.
А Кебекарската процедура не е по лесна от федералната, единствено е по кратка. За китайците примерно федералната процедура е 1 година -1 год. и 1/2 . По голямата част ,да не кажа всички, които са в Квебек са минали по тази процедура защо им е по лесно. Френският език е много труден за тях.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ти не плащаш по-малко федерални такси и определено плащаш повече провинциални от този в Алберта с същата заплата. Има само две провинции които не получават нищо от така наречената еквализация. Това са Алберта и Онтарио. И ако такива като теб плащат 7 долара на ден за детска градина и получаваш за това 100 CAD от Харпер, то в Алберта и Онтарио плащат 800 CAD на месец. Не съм бесен от това , но определено смятам че трябва да се промени и всеки да си плаща каквото си изяде. Безплатен обяд няма, само трябва да се уточни кой всъщност плаща. И ако на някои не му отърва в Монтреал, да дойде в Алберта където работа има, както правят тези от East Coast, дори ако трябва да научат английски за това. Щото ако някоио си мисли че нефта и газта си извират сами от земята това не е вярно. Което съвсем не значи че които му е добре в Quebec трябва да ходи където и да е. Но ако му е добре не ми се ще да е за нечия друга сметка. Но когато някои ми пише че качеството на живота в Quebec и културата били по-високи от Дивя Запад на това се казва "На гол тумбак чифте пищови". Това че улиците на Calgary са пусти в 11 часа в сравнение с тези на Монтреал или София не значи че културния живот на Calgary е по-беден. Просто изглежда има по-малко хора в Calgary чието занимание е да се мотът по улиците отколкото в Монтреал или София и много повече които трябва да станат рано за да отидат на работа на следващия ден. Което съвсем не значи че казината, стрееп клубовете или баровете са празни в Calgary. Дори напротив. Просто хората дето имат пари за пилеене както и тези в Монтреал предпочитат да не се шляят по улиците с тези дето имат достатъчно пари за MacDonalds, примерно казано.IRA написа:Аз не мисля че плащам по-малко федерални такси от човек работещ на същата заплата в Албърта . Какво значи да се опитаме да разберем човек като теб? Ние в Квебек какви хора сме?
И все пак колко е тая паплач в Квебек която седи на социал? Какъв е процента според вас. И мислите ли че всичките ви данъци отиват единствено и само в Квебек?
Въпроса с отделянето на Quebec мисля че и аз и други го казахме е всъщност евтин популизъм и политиканстване.
Canada е доста богата и може да си позволи много, но колкото по-малко социализъм си позвоплява толкоз по-добре за нас и за децата ни.
Да Ира, смятам, че голяма част (не знам каква) от социалните помощи изплащани в Квебек а и не само там идват от пари генерирани в Алберта.
Гледай сега Ира, аз съм ОК със социалните помощи, стига да са до време, а не до живот. Аз нямам проблем Албърта и Онтарио да раздават пари на останалите провинции, но системата не работи Ира. Вместо това, екуализацията мотивира провинции и хора да си стоят на гъзЪТ и да се правят на индианци, демек да крънкат още кинти.
И друго, тук не става въпрос за това колко в могъща Албърта, а за това, че две провинции носят Канада на гърба си - Онтарио и Алберта. Проблемът е, че Онтарио потъва поради ред причини, нека Колето да каже.
Има и друго Ира. Как е възможно най-голямата, по територия, провинция в Канада да е на дотации от федералния бюджет. Ето за това иде реч Ира.
Наздраве
Гледай сега Ира, аз съм ОК със социалните помощи, стига да са до време, а не до живот. Аз нямам проблем Албърта и Онтарио да раздават пари на останалите провинции, но системата не работи Ира. Вместо това, екуализацията мотивира провинции и хора да си стоят на гъзЪТ и да се правят на индианци, демек да крънкат още кинти.
И друго, тук не става въпрос за това колко в могъща Албърта, а за това, че две провинции носят Канада на гърба си - Онтарио и Алберта. Проблемът е, че Онтарио потъва поради ред причини, нека Колето да каже.
Има и друго Ира. Как е възможно най-голямата, по територия, провинция в Канада да е на дотации от федералния бюджет. Ето за това иде реч Ира.
Наздраве
Такива като мен не плащат нищо за детска градина и не смятам че ми е добре за чужда сметка.
. Сметкат си изцяло моя
. Това че съм всеки ден на работа не пречи да се мотам вечер по улиците. Спете спокойно не ви ползвам парите, както и повечето ми приятели.
А и още нещо,част от федералният бюджет идва именно от тази провинция.

А и още нещо,част от федералният бюджет идва именно от тази провинция.
Радой Ралин
Радой Ралин
Ти определено си съсел.IRA написа:Такива като мен не плащат нищо за детска градина и не смятам че ми е добре за чужда сметка.. Сметкат си изцяло моя
. Това че съм всеки ден на работа не пречи да се мотам вечер по улиците. Спете спокойно не ви ползвам парите, както и повечето ми приятели.

Аз си спя спокойно. Или ако съм неспокен не е заради теб.

Спи и ти спокойно и не съскаи като си плащаш сметката.

Защо се отъждествяваш с Quebec обаче? Я не ставай по католик от папата.

ок, обобщавам до тук дискусията
Всички българи, които живеят в Албърта - предимно Калгари и Едмонтон, са скапани лузъри, които завиждат на българите, живеещи в Квебек. Те не само, че са лузъри, те чисто и просто са паплач, която не знае как да живее, по простата причина, че са избрали тази дива пустиня Алберта, където има само петрол, мечки и бачкане. Те са толкова мързеливи, че даже не са се напънали да научат повече от някоя и друга дума на английски и затова плюят по френскоговорящите - всеизвестно красив език. Самата Алберта е - грозотия до шия, никаква култура, никакви забавления, нищо интересно, никаква история и архитектура !
Най-голямата забележителност на цялата провинция е Молът й !!!!
Не стига всичко това, но и добрите прайм министри, които винаги до сега са произлизали от Квебек са им пуснали веднъж и сега ...... уйде коньо у реката ............. Отворили едни усти, все едно притежават цялата държава Канада, финансират всички провинции и едва ли не благодарение на тях съществуват всички канадци.
Така харесва ли ви, момчета ? Стига ли или да продължавам

Всички българи, които живеят в Албърта - предимно Калгари и Едмонтон, са скапани лузъри, които завиждат на българите, живеещи в Квебек. Те не само, че са лузъри, те чисто и просто са паплач, която не знае как да живее, по простата причина, че са избрали тази дива пустиня Алберта, където има само петрол, мечки и бачкане. Те са толкова мързеливи, че даже не са се напънали да научат повече от някоя и друга дума на английски и затова плюят по френскоговорящите - всеизвестно красив език. Самата Алберта е - грозотия до шия, никаква култура, никакви забавления, нищо интересно, никаква история и архитектура !

Не стига всичко това, но и добрите прайм министри, които винаги до сега са произлизали от Квебек са им пуснали веднъж и сега ...... уйде коньо у реката ............. Отворили едни усти, все едно притежават цялата държава Канада, финансират всички провинции и едва ли не благодарение на тях съществуват всички канадци.
Така харесва ли ви, момчета ? Стига ли или да продължавам

Последно промяна от krimon на Пон Юни 19, 2006 1:50 pm, променено общо 1 път.
Аз въобще не съм фен на Квебек , даже хич не ги обичам кебекарите , дори френски отказвам да говоря
, но не обичам всички да се слагат под един знаменател. Всъщност аз харесвам само Монреал.
. Дори съм на мнение ,че новите имигранти трябва да се запътят към Албърта.

Радой Ралин
Радой Ралин
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
аз пък съм на мнение че новите трябва да ги разпределят пропорционално ( с изключение на Ванкувър Айланд - който запазвам като резерват за бели хора). най много от новите имигранти трябва да пращат в юкон, нунавут и северозападните територии - който издържи 5 години да има право да слезне до сескечеуан и менитоба и източните бедни провинции.
нещо като Г-2 в шофьорските книжки - лека полека да ги пускат.
а тези дето са в кебек и работят да не се обиждат - фактите са си факти
и в албърта и в онтарио има много паплач ама само тези 2 провинции дават повече отколкото взимат.
нещо като Г-2 в шофьорските книжки - лека полека да ги пускат.
а тези дето са в кебек и работят да не се обиждат - фактите са си факти
и в албърта и в онтарио има много паплач ама само тези 2 провинции дават повече отколкото взимат.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Golemi divaneta ste
Iazak che napisah komentar za Montreal i Quebec, kvo stana tia, vzehmi da si merim pishkite, na kogo bila po-goliama, na Montreal sas kulturata ili na Calgary s nefta...
I predi da prikazvate za rabotata na cherno v montreal si zadaite vaprosa koia e osnovnata prichina da se visi na social v Quebec.
OSNOVNATA PRICHINA E CHE RABOTODATELITE NIAMAT KINTI DA SI PLASHTAT DANACITE, BUSNESA STIMULURA BACHKASHTITE DA STOIAT NA SOCIAL I DA BACHKATA NA CHERNO.
I stiga ste prikazvali vreli nekipeli za subsidiite, neshta za koito nikoi ne e naisno... A pak tazi prostotia za otdelianeto, koi vi kaza che Quebec se otdelia,...
I predi da prikazvate za rabotata na cherno v montreal si zadaite vaprosa koia e osnovnata prichina da se visi na social v Quebec.
OSNOVNATA PRICHINA E CHE RABOTODATELITE NIAMAT KINTI DA SI PLASHTAT DANACITE, BUSNESA STIMULURA BACHKASHTITE DA STOIAT NA SOCIAL I DA BACHKATA NA CHERNO.
I stiga ste prikazvali vreli nekipeli za subsidiite, neshta za koito nikoi ne e naisno... A pak tazi prostotia za otdelianeto, koi vi kaza che Quebec se otdelia,...
Never give up !
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Golemi divaneta ste
абе като гледам ралф клайн и макгинти са бая наясно - свиха сармите на мартин на последната конференция на премиеритеBoris написа: I stiga ste prikazvali vreli nekipeli za subsidiite, neshta za koito nikoi ne e naisno...
и дори и малкия лабрадор и нюф. си отвориха устата да искат хем да взимат пари хем да си държат парите добити от нефт...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Хи хи. А така Ира и Кримонке. Дай да разведрим упстанофкътъ, щото са беха натопорчили хавите.
Значи имам си аз едни приятели в Калгари, дето са много корави фенове на IRON MAIDEN. Та тези пичове ходиха до Ванкувър да ги гледат, ходиха и до Монреал. Аз, тогава, бях бедно студентче и не можах да отскоча до Монреал, за ОГРОМНО мое съжаление. Виж сега да ми дойдат Мейдън в Канада, първа писта съм..
Та тези мои приятели бяха единодушни, че Монреал е жесток град, най-европейският град в Канада. Даже по-готин от Ванкувър...
Аз съвсем сериозно обмислям вариант да отскоча до Квебек Сити и Монреал за около седмица и после Халифакс, Фредериктъм, Сейнт Джон., за около 2 седмици да проверим тоа лобстър готин ли е или кво.....
Айде наздраве
Значи имам си аз едни приятели в Калгари, дето са много корави фенове на IRON MAIDEN. Та тези пичове ходиха до Ванкувър да ги гледат, ходиха и до Монреал. Аз, тогава, бях бедно студентче и не можах да отскоча до Монреал, за ОГРОМНО мое съжаление. Виж сега да ми дойдат Мейдън в Канада, първа писта съм..
Та тези мои приятели бяха единодушни, че Монреал е жесток град, най-европейският град в Канада. Даже по-готин от Ванкувър...
Аз съвсем сериозно обмислям вариант да отскоча до Квебек Сити и Монреал за около седмица и после Халифакс, Фредериктъм, Сейнт Джон., за около 2 седмици да проверим тоа лобстър готин ли е или кво.....
Айде наздраве
Tochno za tova govorih i az v nachaloto che Montreal e jestok grad osobeno ako vidish zapadnia sviat.AlexAA написа:Хи хи. А така Ира и Кримонке. Дай да разведрим упстанофкътъ, щото са беха натопорчили хавите.
Айде наздраве
No ne moje hem dushata v Raya i onaia rabota do kraya....
Kato neiama rabota, buy buy Montreal...
Never give up !
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Алекс, именно - монтреал е най европейския град - мръсен, сив, и гаден
добре че имат 2-3 готини събърба иначе са пълна скръб
торонто е най гот - комбинация между сев америка и европа само дето дворовете тук са им много малки и е пълен с паплач.
до калгари не съм бил ама чувам че бил чист ...
торонто е най гот - комбинация между сев америка и европа само дето дворовете тук са им много малки и е пълен с паплач.
Въздуха няма от какво да е мръсен. Планините са на 100 км и ти се струва че а да се протегнеш и ще ги пипнеш. Суxия въздух може да е проблем за някоии, но се свиква. Не знам как е с влагата в Монтреал, но мен Хоустон ми беше гадно от влага.KolioBalkanski написа:Алекс, именно - монтреал е най европейския град - мръсен, сив, и гаден