Ммм, да, мда. И все пак да не обобщаваме, а ?! Може би някои хора си намират мястото и без лицемерничене. А какво качество беше особено необходимо, за да упражняваш професията си в България ? Ако не беше лицемерието, дали пък не беше подмазвачеството или пък ... :nenam: Аз не виждам голяма разлика - все неща, които ходят по хората.JOY написа:Тези пък, които искат да намерят някога мястото си, трябва добре да се научат да лицемерничат - ще им е много необходимо.
Защо Канада?
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Znachi razlika s BG niama , tova li iskash da kajesh ?krimon написа:Ммм, да, мда. И все пак да не обобщаваме, а ?! Може би някои хора си намират мястото и без лицемерничене. А какво качество беше особено необходимо, за да упражняваш професията си в България ? Ако не беше лицемерието, дали пък не беше подмазвачеството или пък ... :nenam: Аз не виждам голяма разлика - все неща, които ходят по хората.JOY написа:Тези пък, които искат да намерят някога мястото си, трябва добре да се научат да лицемерничат - ще им е много необходимо.
Говорех, че тези работи ходят по хората (лицемерие, подмазвачество, нагаждачество, кариеризъм и тъй нататък) - а хората са еднакви и в Канада, и в България, и на другите георграфски ширини и дължини на Земята. Ако има хора и на Луната - пак ще бъде същото положението.
Ти, филипне, да не си завършил същата демагогаска школа като мен

И аз да те продължа малко, ако може. Има ги тези нещица, но се предполага, че те са в различни степени и измерения на различните места, иначе става, че всички са маскари, нали? И така опираме до възможностите, които се предоставят. Т. е., ако в една фирма не си доволен, търсиш друга/ а къде ги има повече фирмите/. Ако не ти харесва да лицемериш, не го правиш, работиш нещо друго, но имаш ИЗБОР. И то какъв....по-голям от БГkrimon написа:Говорех, че тези работи ходят по хората (лицемерие, подмазвачество, нагаждачество, кариеризъм и тъй нататък) - а хората са еднакви и в Канада, и в България, и на другите георграфски ширини и дължини на Земята. Ако има хора и на Луната - пак ще бъде същото положението.

Джой, нали още преди сума време се похвали че си си изкарала успешно изпитите и имаш право да работиш като сестра? Ами като не ти се учи на стари години отново, кой те кара насила да ходиш на по-високо ниво, защо не си използваш тапията която вече имаш? Чудя ти се да ти кажа - миналата година говорих със съученичка в България - медицинска сестра, която ми каза че заплатата им е 150 лева, а в момента поради затруднения на болницата им я бяха свалили на 100 лева на месец. Ето това ти трябва на тебе - да работиш по много уважаваната ти в България професия за по 150 лева на месец и като хленчиш поне да знаеш за какво го правиш.JOY написа:
Като казвам НИКАКВА възможност за приравняване и получаване право на работа, това означава точно същото! Няма приравняване- НЯМАШ ПРАВО да работиш! Колкото до обучението, всеки е свободен да завършва каквото си иска. Дали сестринство или каквото и да било друго-без значение. Бъди сигурна, че никак, ама НИКАК не съм искала на стари години да уча наново. Защото със сигурност много по-лесно се завършва компютърна специалност, отколкото моя бак.
Кажи ми го още веднъж-направо музика за ухото! Постоянното повтаряне действаше 3 години- напоследък отказва да действа.Ето това ти трябва на тебе - да работиш по много уважаваната ти в България професия за по 150 лева на месец и като хленчиш поне да знаеш за какво го правиш.
Със 150 лв. бях много по-щастлива в интерес на истината.

Не хленча.

Когато Роси тук разказваше, аз и дрънках глупости като независимата сега.
И...между другото, повечето тук никак не са слепи за тези неща. Да те попитаме теб или кримон за какво учихте наново? Малко ви бяха магистратурите от България? Или супер прие Канада професиите ви? Адски бърза реализация- само след изкарани местни магистратури по сходни професии.
Да спомена ли колко л. съобщения получавам с въпроси за преквалификация като мед. сестра? Поне по няколко на месец. Това не са хора без образование и без професии- това са все "добре приети от Канада и бързо реализирани".

Мен лично ако ме питаш, няма да разказвам в подробности мотивите си, но това, което учих не е изобщо същото като дипломите ми в България. Тъй като моята професия изобщо не изисква никаква регламентация, освен ако не реша да ставам учител, (което за нищо не света не похващам отново), нито пък страдам от липса на припознаване на дипломите ми (на хартия - МРСИ, но и на добра воля от страна на университет и работодатели), съответно т.нар. реализация е kinda sorta правопропорционална на Априлската линия
или с други думи - невъзможна. Това не само, че си го знаех от България, но и имиграционният служител ми обърна специално внимание, че ще трябва да се потрудя допълнително, за да почна да работя по специалността си. Въпреки това ме прие, имайки предвид, че бях водещият кандидат. Не съм си правила никакви илюзии за "бърза реализация" или въобще за реализация. Надявала съм се само на себе си и на желанието да го направя. Образованието, което имам е строго специфично и изисква допълнителна специализция, за да намери в капиталистическа действителност практично приложение. Което и стана. Тукашната магистърска степен се оказа логично и сполучливо допълнение на предишните дипломи. Канада се оказа достатъчно гостоприемна. Имах възможност да обиколя в голяма степен страната и да отида на стаж в Европа, за което ама изобщо не съжалявам, даже напротив. Оставам настрана приятелствата и познанствата, които направих покрай ученето. Един нов имигрант рядко има такъв шанс. Сету. Дано и ти да направиш подобна равносметка като завършиш.

Ти казваш че тогава си дрънкала глупости, само че да ти кажа си толкова крайна и са ти толкова противоречиви мненията, че човек никога не знае кога точно дрънкаш глупости. Тук разправяш неща, коренно противоположни на това което си казвала преди, и всеки път го правиш с абсолютна категоричност и нетърпящ възражение тон. За какво съм си изкарала пак магистратурата ли? Не се притеснявай Джой, за тези няколко години в Канада успях да постигна повече неща отколкото преди да замина за повече години, въпреки че тук ми се наложи да се преквалифицирам. А ми се наложи да се преквалифицирам, защото професията ми беше неконвертируема и бях достатъчно честна със себе си за да си го призная и да направя нещо по въпроса. Подробности за себе си няма да ти давам в нета. Абсолютно съм доволна от развитието си в Канада и инвестицията, която направих със следването вече ми се връща. Аз съм щастлива точно там където съм, затова и продължавам да съм тук. А за теб с алтернативата, която сама си си поставила - нищета в България или нещастие в Канада, ами радвам се че не съм на твое място.JOY написа: Кажи ми го още веднъж-направо музика за ухото! Постоянното повтаряне действаше 3 години- напоследък отказва да действа.
Със 150 лв. бях много по-щастлива в интерес на истината.Но човек се променя и идва момент когато никога не би се върнал в подобна нищета дори с цената на доживотно нещастие.
Не хленча.Казвам истини, за които също доста време бях сляпа.
Когато Роси тук разказваше, аз и дрънках глупости като независимата сега.
И...между другото, повечето тук никак не са слепи за тези неща. Да те попитаме теб или кримон за какво учихте наново? Малко ви бяха магистратурите от България? Или супер прие Канада професиите ви? Адски бърза реализация- само след изкарани местни магистратури по сходни професии.
Да спомена ли колко л. съобщения получавам с въпроси за преквалификация като мед. сестра? Поне по няколко на месец. Това не са хора без образование и без професии- това са все "добре приети от Канада и бързо реализирани".
Съжденията ми не са по-крайни от съжденията на който и да било. Всеки отговаря за себе си с категоричността, с която е убеден или не за дадения момент. Категорична си за правилността на постъпката си, за това, че си постигнала повече отколкото в България и се чувстваш добре. От висотата на чувствата си в дадения момент не оспорваш мнението на независимата за "бързото оправяне", а това далеч не е факт- както за теб и кримон, така и за ВСИЧКИ ИМИГРАНТИ, които познавам.
Самото "оправяне" за всеки има различен смисъл и различна ценност и то само по себе си също далеч не е факт при огромна част от имигрантите, а за бързина пък да не говорим. Системата не предполага търсене на квалифицирани специалисти с чуждо образование. По принцип пазара на квалифицирана ръка е много тесен и е абсолютно възможно (и често случвано) той абсолютно да не съвпада с професията с която пристига имигранта. За чужда квалификация по принцип нишата е още по-малка- да не кажа практически стеснена до компютърни специалности с малки изключения. Защо се тези възторжени излияния и как точно и доколко помагате вие на този човек да си изгради реална представа?
Ами...ако има нещо, за което съм абсолютно категорична, това е, че не трябва да се дават обобщения за всички, още повече когато болшинството примери сочат тъкмо обратното.
Самото "оправяне" за всеки има различен смисъл и различна ценност и то само по себе си също далеч не е факт при огромна част от имигрантите, а за бързина пък да не говорим. Системата не предполага търсене на квалифицирани специалисти с чуждо образование. По принцип пазара на квалифицирана ръка е много тесен и е абсолютно възможно (и често случвано) той абсолютно да не съвпада с професията с която пристига имигранта. За чужда квалификация по принцип нишата е още по-малка- да не кажа практически стеснена до компютърни специалности с малки изключения. Защо се тези възторжени излияния и как точно и доколко помагате вие на този човек да си изгради реална представа?
Ами...ако има нещо, за което съм абсолютно категорична, това е, че не трябва да се дават обобщения за всички, още повече когато болшинството примери сочат тъкмо обратното.
Аз не държа да помагам на когото и да било. Стига толкоз, немат нужда от помощ, не се залъгвай че помагаш на човека. Ти просто мислиш за себе си, подмрънквайки.
Изказала съм мненията си, както и ти твоите. Обобщенията обаче са ти запазена марка
Просто твоите мечти и планове се разминават с действителността, нищо друго не се е случило. Има хора, които се задоволяват с далеч по-малко от теб и ходят щастливи по тази земя. Ако мога да си позволя да те посъветвам нещо, не влизай в ролята на Буда и не се бъркай с моментните си настроения в решенията и съдбата на хората. Те и без това са достатъчно заблудени, за да търсят отговор на подобни въпроси в интернет форум.

О, моля моля! Изказах се точно против обобщения. При това, касаещи моята професия лично -нещо, което тя явно не знае-не по-добре от мен.krimon написа:Аз не държа да помагам на когото и да било. Стига толкоз, немат нужда от помощ, не се залъгвай че помагаш на човека. Ти просто мислиш за себе си, подмрънквайки.Изказала съм мненията си, както и ти твоите. Обобщенията обаче са ти запазена марка
Просто твоите мечти и планове се разминават с действителността, нищо друго не се е случило. Има хора, които се задоволяват с далеч по-малко от теб и ходят щастливи по тази земя. Ако мога да си позволя да те посъветвам нещо, не влизай в ролята на Буда и не се бъркай с моментните си настроения в решенията и съдбата на хората. Те и без това са достатъчно заблудени, за да търсят отговор на подобни въпроси в интернет форум.
Колкото до твоите впечатления относно това какво с кое се е разминало по-специално при мен, бъди добра- задръж си ги за себе си!
Всеки сам е господар на живота си, на целите и плановете и както казах по-горе- за всеки понятието "оправяне" е различно! Познавам хора, работещи във фабрика (устроени там много трудно и с връзки между другото), които са абсолютно доволни от постигнатото- осъществили целите си на пристигането в Канада и си се смятат за супер-добре "оправени". Познавам и други, които винаги търсят усъвършенстване и не са доволни от постигнатото от себе си. Със сигурност има и много междинни варианти. Това кой с колко се задоволява е много индивидуално и не прилагай моля свой шаблон в оценката на другите!
Колкото до решенията на хората, на тях са им нужни факти, а не глупости от рода "със сигурност бързо ще се оправите". Ами къде го тоя бе, джанъм, който "бързо се е оправил"? Да дойде пък да разкаже как се е оправил, колко бързо и какво точно си е оправил!
пс. и да ти кажа тайничко, нямам никакво желание да си чеша езика с демагози като теб, особенно пък що се касае до неща толкова лични. Ако не бяха тези толкова фрапиращи изказвания които направо мъртвия да вдигнат от гроба, хич не бих се обаждала. Грешиш много относно факта, че пиша тук за удоволствие. Удоволствие от този форум не получавам НИКАКВО!
Ще пристигнат тези хора с хиляди надежди за бързо оправяне, а тук ги чака един ГОЛЯМ *** Бъди сигурна, че част от вината ще бъде и ваша!
- MrGeek
- Путлер Капут
Брех каква филантропия, какво чудо. На мен пък изобщо не ми пука кой какви надежди ще храни от мен. Най-забавно-глупавата постъпка на този свят е да прехвърляш отговорността за собствените си решения на някой друг и да го караш да се чувства виновен за последиците. Егати невероятната "човешка ценност" е това.JOY написа:...
Ще пристигнат тези хора с хиляди надежди за бързо оправяне, а тук ги чака един ГОЛЯМ *** Бъди сигурна, че част от вината ще бъде и ваша!

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Извинявай за любопитството, ама как успя да започнеш работа след преквалификацията, след като никъде не взимат на работа без опит ?survivor написа: ....Не се притеснявай Джой, за тези няколко години в Канада успях да постигна повече неща отколкото преди да замина за повече години, въпреки че тук ми се наложи да се преквалифицирам. А ми се наложи да се преквалифицирам, защото професията ми беше неконвертируема и бях достатъчно честна със себе си за да си го призная и да направя нещо по въпроса. Подробности за себе си няма да ти давам в нета. Абсолютно съм доволна от развитието си в Канада и инвестицията, която направих със следването вече ми се връща....
За бояджия ти трябва лиценз за всеки цвят по отделно, освен това се изисква и специялизация за боядисване с блажна боя.VanBC написа:Мани мани, направо взех да се замислям дали да не я сменям тая работа. Даже седнах и си направих списък с алтернативни професии
! ... Едната от професиите беше бояджия, ама като разбрах, че за всяка провинция ще ми трябва различен лиценз и веднага я задрасках
!!

Непременно трябва да си смениш месторабота. Работиш у некакав си там Ванкувър, докато тук в София проблеми с бирата нямаме.

Замислял ли си се да приравниш настоящата си диплома с тази за медицинска сестра? Ще станеш медицински брат.
К'во кат си компютърджия, JOY знае процедурата в подробности...
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Ти знаеш ли още докато уча по новата си специалност колко много опит направих? Точно по специалността и по много интересни проекти. По-голямата част от тази работа си я осигурих чрез университета, чрез контактите си с преподавателите, които пък получиха някаква представа за мен в курсовете им и впоследствие от работата ми. Става въпрос за проекти, поръчани от външни на университета клиенти. Чрез тези проекти човек създава връзки с тези клиенти, да не говорим че може да си направи СВ като слънце.filipne написа: Извинявай за любопитството, ама как успя да започнеш работа след преквалификацията, след като никъде не взимат на работа без опит ?
А за "бързото оправяне" - ами не казвам че е бързо, на мен ми трябваха няколко години, като се имаше предвид че в началото и френски трябваше да науча. Само че започнах да работя по специалността си по-рано. Аз лично не мисля че тези няколко години са загубено време. Напротив. Благодарна съм че имах възможността да направя тук магистратура без да се обвързвам с непосилни дългове. Благодарна съм че научих толкова много неща. Имам близък в Щатите, който искаше да го направи, и изпит беше взел и го бяха приели, който обаче се отказа защото му беше много скъпо. Всеки може да си прецени дали професията му от България е конвертируема или не, и ако не е - дали е способен да инвестира няколко години за един несигурен резултат. За себе си специално мисля че си струваше, и то много. Научих много неща и създадох връзки. За другите - ами който се страхува от вълци, да не ходи в гората.