Интервюта?!!?!?!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
buddy

Мнение от buddy »

Tsveta&miro за САЩ със сигурност може да го проверят, а за Англия не знам. Не мисля, че това може да е проблем и за двама ви. Може да кажете, че ето там не ви е харесало и искате да отидете в Квебек, където социалните придобивки са по-добри. Но и двамата със сигурност ще трябва да си вадите Secutity check съответно от FBI и от Англия щом сте били там повече от 6 месеца, което са допълнителни пари и време. Вие решавате как да постъпите. Темата е дискутирана и преди. Можеш да потърсиш с FBI, USA, Fingerprints и подобни. А US и UK визите не са ли в паспортите ви?
Успех
tsveta&miro

Мнение от tsveta&miro »

buddy,
били сме там отдавна-отдавна - преди 7-8 години, а паспортите ни изтекоха скоро и сега са чисто нови!

хора от форума ми обясниха как да извадим police certificate от UK - става за 15 дена, а ще се справим и с US сертификата - все пак тези документи не се изискват с първия комплект документи, така че имаме време!

извинявам се за off-topic-a! но пък може да е от полза и за други!
nobleman

Re: минагме успешно интервю

Мнение от nobleman »

sony написа: Здравейте! На 22 ноември минахме успешно интервю!
Ами айде честитоооооо :tuut: ... :D и да дойдете да почерпите - в "Хелиос" :beer2: .
Радвайте се на сертификатите и бързо изпращайте документите до Букурещ, че и там едно чакане пада :? , но си заслужава чакането :thumbsup: .
amigo

Мнение от amigo »

Mejdy drygoto,Madam s kostum li e ili neglije?To i tova ne e za prenebregvane...
Аватар
pepi123

Мнение от pepi123 »

За Квебек минимума,не е ли 46 точки,поне така пише в предварителния тест???
viv

Мнение от viv »

здравейте хора, чакащи интервю, минали интервю и др.
днес с мъжът ми бяхме на итервю и лично се запознахме с ла бабет. и ние сме в списъка на чакащите писмо. но писмо в което ще се казва да изпратим до виена още два документа, които се отнасят само за нашият случай, тъй че няма да ви занимавам с тях. и още /това последното което ни каза не можахме много да разберем/ е че когато се почувстваме по добре подготвени с френският да се обадим до виена за ново интервю или те ще ни се обадят. така или иначе не можахме да разберем защото тази жена говореше толкова бързо, че направо ме дразнеше. ние по принцип имаме около 300 часа френски, но последната една година не бяхме в българия и общо взето един месец преди интервюто се опитахме да наваксаме с езика, но явно не успяхме.
но както и да е. искам само да обобщя впечатленията ни от интервюто. то продължи около 1 час и половина, в който ла бабет повече беше заета да гледа в лаптопа си и в някакви таблици отколкото да слуша. въпросите бяха стриктно по документите- образование, трудов стаж и дежурният въпрос за парите в банковата ни референция и откъде ги имаме и разбира се какво знаете за квебек.
ла бабет беше нервна, постоянно си гледаше часовника, на моменти ни се караше дори, по едно време обърна на английски защото френската ни реч не беше много ''гладка'', а тя авно бързаше за някъде.
тук е момента да добавя, че и двамата с мъжът ми сме ходили по няколко пъти в щатите и английският ни е много по-добър от фр. а мъжът ми е и с английска гимназия.
общо взето впечатлението ми е че тази жена е яка франкофонка, държи много да се говори за квебек, а не за канада. а и недейте казва, че квебек е наречен '' la belle province ''. както ла бабет ни обясни '' ахаааа така я наричаха, но вече не'', клатейки неодобрително глава.
та хора това е общо взето. ако имате въпроси питайте.

не се косете. ШЕ ПОБЕДИМ :beer: :beer: :wink:

P.S. специялни благодарности на преводачката. страхотно мила жена.
amigo

Мнение от amigo »

Ei,poparkahme Jenata!I tia vze da nervnici i da si poglejda chasovnika,misleh che tova e nash manier...?!Kade se namesvashe prevodachkata,s kakvo vi pomogna,che vsichki i blagodarite?Ne viarvam,che se obajda bez razreshenieto na Madam!A i kolkoto i da e dobronamerena,ne moje iavno da povliae mnogo na resheniata na Madam Horner!Shte doide i shte mine,posle shte razkazvame,s podrobnosti...az kakto ne moga da govoria i pisha...
Аватар
trans

Мнение от trans »

Мисля че е необходима всеки интервюиращ преди да дойде в БГ да минава курс на тема "Опознай Б-я и нейнете правила на работа назначения и осигуровки" или с други думи "Как чистачете са програмисти адвокати менъджери и прочие" :nut: :D

Успех отново
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

tazi gospoja Horner dogodina tq li shte bude izpitva6tata,na kakuv interval se smenqt izpitva6tite po princip?
nobleman

Мнение от nobleman »

vlado^ написа:tazi gospoja Horner dogodina tq li shte bude izpitva6tata,na kakuv interval se smenqt izpitva6tite po princip?
Не. Няма да е тя следващата сесия.
Дето се казва : "Нова година - нов късмет"...иииии.. нека той да е мосю Ла Рю :wink:, пък защо не и мосю Одет ( ейййй, тоя :evil: направо им взе акъла през Април.)
lilava

Мнение от lilava »

pepi123 написа:За Квебек минимума,не е ли 46 точки,поне така пише в предварителния тест???
За самостоятелни кандидати без семейство е 50 т, със - 58 т ;- и те допускат до интервю.
За да вземеш сертификат съответно 60 и 68т
:briah:
Аватар
galin
Обратна връзка:

Мнение от galin »

nobleman написа: Дето се казва : "Нова година - нов късмет"...иииии.. нека той да е мосю Ла Рю :wink:, пък защо не и мосю Одет ( ейййй, тоя :evil: направо им взе акъла през Април.)
Приятелю, много те моля не ни напомняй за г-н Беноа Одет -интервюиращия през месец АПРИЛ,че още се стряскаме насън от спомените за него.При него беше една невероятна сеч!!!!!!! :noz: :twisted:
Nelig

Мнение от Nelig »

Zdravejte, vchera- 24.11- minah uspeshno interview i poluchih zavetnija CERTIFICAT!:) Predvaritelno vi se izvinjavam che pisha na latinica, no sym skarana leko s kirilicata!:(
Ta taka- interviewto mi beshe v 14h, no vljazoh v 14,15h- vsyshtnost se bjah prigotvila i po-dylgo da chakam, tochno v 15, 15 izljazoh! Malko info za men- na 24 god. sym, zavyrshena frenska gimnzia vyv Varna, Portugalska filologia tuk v Sofia i sym bila 2 pyti v USA, syotvetno za 5 i 8 meseca, predstoi mi pak zaminavane sega, imam blizo 3 godini staj kato redactior na novini i prevodach! Za samoto interview, ako obobshtja, che izpitvashtata ne izglejdashe da e dovolna ot nishto, koeto i kazoh, njama da preuvelicha! Kato vljazoh- beshe usmihnata i ljubezna, pochnahme da razglejdame tochka po tochka DCS i syotvetno documentite, koito imam, dokazvashtionapisanoto v DCS, tja si pisheshe prez cjaloto vreme neshto na laptopa! Pyrvo pasporta- vsichko e OK, posle diplomi za stredno i visshe- kolko godini obshto sym uchila- kolko godini v gimnazijata, kolko v universiteta, posle- trudova knijka (v neja mi e nanesen stajyt tuk, kojto si e 3 god v edna i syshta compania) i me pochna- kak taka sym rabotila, dokato sym bila v Universiteta i az i zaobjasnjavah- ami beshe poslednata godina, pochti njamahme leccii, pyk i rabotata mi beshe po 6 chasa na den, raboteh s portugalski ezik, koeto mi pomagashe i za universiteta, a tja ne i ne- kajete mi tochno po kolko chasa na den ste rabotili i po kolko chasa ste uchili, az za rabotata i kazah tochno, ama za universiteta, nali se seshtate, che tova e nevyzmojno- programata ni pochti vsjaka sedmica beshe razlichna, imahme lekcii 2-3 pyti v sedmicata, pyk i hodehme na pedagogicheska praktika v uchilishtata, koeto zaviseshe ot programata na samite uchilishta- objasnih i vsichko tova, no tja ne otstypi- ne moje to taka iskam tochen chas koga ste bili na lekcii inache njama da vi dam tochki za tova! Az mnogo se pritesnih, no v edin moment tja se otkaza, ostavi tova i prodyljihme natatyk- trudov staj- kyde sym bila v USA, kakvo sym pravela i t.n.- reshi, che vtorite 8 meseca v USA njama da mi gi smetne za staj, zashtoto documentite mi ne go dokazvat tova dostatychno dobre! :cry: Pita me s kakvo se zanimava companiata, v kojato sym rabotila tuk i az zaobjasnjavah- mnogo prestijna compania v oblastta na mediite i t.n.- tja chestnoi kazano ne izglejdashe nikak vpechetlena! Pogovorihme si malko i na english- kakvo da vi kaja, na men engl. mi e mnogo po-dobyr ot francais- ne za drugo, ami frenskija ne sym go praktikuvala ot 5 godini veche, a inache smeja da tvyrdja, che i toj ne mi e nikak zle, vse pak frenska gimnazija, pochti s pylno 6:) Objasnih i vsichko tova pak na english i tja- ami vie na engl. njamate nikakyv accent, a na frenski pravite greshki kato govorite- stana mi smeshno, absurdno e njakva jena, kojato ochevidno njama mnogo opit s anglijskija i ima silen accent, da tvyrdi, che az na angljiski njamam accent! Kakto i da e, kazah i: Merci beaucoup i minahme pak na frenski. Imam li prijateli v Canada- veche da, pristignaha predi po-malko ot dva meseca i tja- ami v DCS ne ste otbeljazali i az- da, zashtoto pristignaha predi dva meseca v Canada! S kakvo se zanimavat?- Ami pristignaha PREDI SAMO DVA MESECA- njama i tolkova- i veche sa si namerili kyshta i sega si tyrsjat rabota! Otkyde gi poznavate?- objasnih. Nishto poveche ne me pita za tjah, dori ne mi poiska adres ili telefon za vryzka- az i kazah, che imam, de! Posle poiska da mi vidi bankovata referenicia, na notarialnija akt, kojto noseh, ne obyrna nikakvo vnimanie! Vyrvjahme tochno po DCS, vseki dokument se razglejdashe obstojno i se sravnjavashe s originala, prevodachkata- naistina e trop sympa, pochti ne se namesi- samo za documentite objasni na dva pyti! Edinstvenite neshta izvyn documentite, koito me pita Mme Horner, bjaha kakvo znam za Quebec- az i govorih samo obshti neshta- bjah si glytnala ezika veche, vjarvajte mi, no tja tolkova me i slusheshe v tozi moment, samo kimna nakraja! Kakvi kachestva trjabva da ima chovek, za da se integrira v chujbina- da e mlad, da govori chujdi ezici, da e obrazovan, komunikativen, seriozen i ambiciozen- tja i ot tova ne ostana mnogo dovolna, ama kakto i da e! Nishto drugo ne me pita- az se bjah podgotvila- istorija na Quebec, geografia, politika, motivacia da imigriram, zashto iskam da napusna BG, info za Montreal- a tja dori ne me pita kyde v Quebec smjatam da osedna! Ta tova beshe- tja pochna da printira neshto, az bjah sigurna, che sa me otrjazali, a tja mi kaza- Neli, moga da vi dam Cetificat, zashoto sybirate tochkite, objasni mi kakvo sledva ottuk natatyk i mi pojela BONNE CHANCE! Ne mojeh da povjarvam- prez cjaloto vreme Mme Horner beshe nedovlna i mi go pokazvashe, az samata ne se predstavih mnogo dobre na frenski, zashtoto tja postojanno me srjazvashe i az se pritesnih, pyk i kakto moje bi razbrahte, ne me ostavi da govorja na frenski, v smisyl ne mi zadavashe vyprosi, na koito da me ostavi da pogovorja i da izrazja mnenie, a vyrvjahme samo po dokumentite! V edin moment si misleh- oooh samo da svyrshi tova mychenie, javno shte me otrejat, ama pone da se mahna ottuk! Znam, che zvycha mnogo strjaskashto, dori se chudeh dali da ne vi gi spestja tezi neshta, ama vse pak po-dobre e da ste podgotveni, pyk i moje bi vsichko e mnogo personalno, dobrata novina v sluchaja e, che kolkoto i zle da vi se struvat neshtata- javno ne e taka i ima shans! Tova, koeto mi napravi vpechetlenie e, che Mme Horner, vyrvi po dokumentite i strikto si smjata tochkite! Tova e ot men, bydete spokojni, imajte gotovi otgovori za vsichko po dokumentite si i BONNE CHANCE!:)
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Честито,Neliq! :wink: Дано всички минат успешно тази сесия!! :beer:
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Честито!
Дай боже всекиму!!!
бъди красив труп!
Заключено