Европа или Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено

Европа или Канада?

Европа
27
39%
Канада
33
48%
Друго място
9
13%

Общо гласове: 69
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

ne, ne sam v Brampton.
V nikakav slu4ai ne moga da sravnqvam horata po avtobusite v Evropa i tuk- 1:50 v polza za Evropa.
I na Bay street v avtobusa samo edin ciganin da ima si li4i :x
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Leni написа:V nikakav slu4ai ne moga da sravnqvam horata po avtobusite v Evropa i tuk- 1:50 v polza za Evropa.
I na Bay street v avtobusa samo edin ciganin da ima si li4i :x
Хъ, че в Европа циганите не се ли возят в градския транспорт ? Моя роднина ми е разказвала за неприятен инцидент в парижкото метро, включващ мангал (негър) и опит за открадване на чанта...
BabaPena

Мнение от BabaPena »

V Evropa (Germania ili Dania) bih jiviala ako a) moga da vzema pasport bez da se jenia za nemets za 2-3 godini, a ne za 8+ kakto e sega (osven ako niama novi izmenenia po zakonite, prestanah da se interesuvam prez 2004) i niama da mi se naloji da se otkaja ot balgarskia si pasport b) imam poveche ot 5% shans da si nameria postoianna rabota po spetialnosttta c) ponosimostta mi kam nemski/ datski beshe po-visoka i d) imashe niakakava nadejda che pone detsata mi niama da gi gledat kato neshto koeto palzi...

Poneje ne e po-vazmojnostite mi da promenia nishto ot gore izbroenoto...reshih da se premestia v Canada (parvonachalno s leko neudovolstvie, priznavam si, chudeiki se dali ne pravia kardinalna greshka che ne otivam v USA, dali ne se primiriavam s vtora raka darjava i t.n.)...pak i zima, komari, divotia, grozotia...ot kadeto i da go poglednesh - zle...Ama pusto - rabotata koiato mi predlojiha beshe chudna, ta se prejalih...

Samo che sled 1 godina tuk se okaza che Kanada e moiata darjava...vse po chesto se oglajdam naokolo s chustvoto che sam si v kashti (neshto koeto i sled 5 godini v De ne mi e i minavalo prez um)...Zaplatata mi za toia etap me ustroiva, perespektivite - oshte poveche (samo niakoi rabotil na ednogodishni dogovori v prodaljenie na godini v belite darjavi bi razbral kakvo oblekchenie e da znaesh che vav vseki moment mojesh da si pusnesh CVto niakade, che nai-veroiatno shte te vzemat i che mojesh da si vzemesh shapkata i PROSTO da napusnesh...bez da triabva da se zanimavash s vizi, biurokratsia, napuskane na darjavata i t.n.). Tsenite v Kanada (kato izkliuchim hranata) sa dalech po priemlivi ot srednite Evropeiski...A i darvenite kashtichki mi haresvat mnogo!!! (kogato sa stroeni sled 60ta godina i saotvetno poddarjani)....Kajete mi kade po sveta mojete da si kupite kashta s 250 kvadrata razgarnata plosht (aluminieva dograma, i tsentralen klimatik), s dva dekara dvor v koito si igraiat katerichki i pasat eleni, na 15 minuti ot sichko vajno v ednomilionen grad za 140K???

Ta s dve dumi - za vseki vlak si ima patnitsi - az sam se kachila na Kanadskia i za momenta mi e mnogo dobre!
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Mite, govorim za mirizmata, a za takav poznat vseki moje da pishe, az govorq ot sobstven opit. Djep4ii ima navsqkade, dori i tuk.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Лени, неам представа как миришат мароканците във Франция (предполагам не баш на Шанел :lol:), обаче знам че в Лондон също има много индийци, та предполагам требе да миришат по подобен начин като тия тука :roll:
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

miteto написа:Хъ, че в Европа циганите не се ли возят в градския транспорт ? Моя роднина ми е разказвала за неприятен инцидент в парижкото метро, включващ мангал (негър) и опит за открадване на чанта...
:D Това е нищо - аз на РЕР-електричката именно от центъра на Париж за Нантер (западно черно предградие) си се млатиха едни черни много яко между две спирки. Че се спряхме - те си искочиха, подгониха се, жандармерията дойде също. Обаче парижини по тази линия не им направи впечатление - свикнали бяха... :D

А че сред черните си има нормално хора - разбира се. Ама мнозинството....
bateto

Мнение от bateto »

Миризливи,кресливи и нахални.Анхели нещо не си разбрала говорим за испанци ,а не за пакистанци,ама явно и ти не си ходила в испания ,щеше да ти е ясно къде са миризливците ,може би на няколко метра или километра от теб.
Да не ми задавате повече въпроси що стоя тук ,ане ходя в Испания отговарям ,нямам намерение да ходя в Испания само коментирам ,че по вече я харесвам като место за живеене отколкото Канада,ако разисквхме къде бих стоял за да правя по вече пари отговорът щеше да е друг.Аз ще се връщам в България защото първо там най ми харесва и второ за такива като мен там е най лесно да правят лесни пари ,а не както тук в трудовия лагер ,но ще го направя като си събера приличен капитал.Не ме питайте също как се првят лесни пари в Бг.,щом досега не сте го научили няма смисъл много да се обяснява,някой ако има желание сам да си открие пътя.Аз съм на ясно за себе си.Е не казвам ,че ще стоя постоянно в Бг. ,ще си обикалям постоянно тук таме по света ,а ако ме хване ;носталгията;даже и до канада може да отскачам. :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Батка, тъкмо човек се зарадва, че вижда някакъв напредък в "житейската ти философия" и ти вземеш та прецакаш всичко. Това за Европа дето го говориш са пълни глупости. Дори е много по-зле от хората, възхваляващи Канада, които ти толкова обичаш да "поучаваш".
Адски е смешно да четеш всичко това, когато си обиколил надлъж и нашир цялата тази прехвалена Европа.
Хайде наздраве :lol: :beer: :beer: :beer2:
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Канада си е Канада! Защо всички се натискат да идват тук, защото живота е спокоен и ти се предоставят възможности за действие, стига да искаш.
Докато в Европа винаги ти се слагат капаците, казва ти се почти васякъде, неможе, не си за тук. И така, по тази причина хората неискат Европа.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

:beer: :beer: :beer:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Tutankamon написа:Канада си е Канада! Защо всички се натискат да идват тук, защото живота е спокоен и ти се предоставят възможности за действие, стига да искаш.
Докато в Европа винаги ти се слагат капаците, казва ти се почти васякъде, неможе, не си за тук. И така, по тази причина хората неискат Европа.
Тутанкамоне, и ти си много далече от истината, ама хайде - на теб ти е простено. :lol: :beer: :beer:
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Tutankamon написа:Канада си е Канада! Защо всички се натискат да идват тук, защото живота е спокоен и ти се предоставят възможности за действие, стига да искаш.
оле , ти ходил ли си в западна Европа?
В Канада рестрикциите са много повече!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:Не ме питайте също как се првят лесни пари в Бг.,щом досега не сте го научили няма смисъл много да се обяснява,някой ако има желание сам да си открие пътя.
Кой да те пита,бе батка,ти ако го знаеше пътя,сега нямаше да въртиш геврека за стотинки в "миризливата"Канада???тебе да пита някой???????Гет риъл,мен :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

G_Rosi написа:оле , ти ходил ли си в западна Европа?
В Канада рестрикциите са много повече!
Кои рестрикции са повече, примери можеш ли да дадеш ?
danini

Мнение от danini »

Baba Pena: )....Kajete mi kade po sveta mojete da si kupite kashta s 250 kvadrata razgarnata plosht (aluminieva dograma, i tsentralen klimatik), s dva dekara dvor v koito si igraiat katerichki i pasat eleni, na 15 minuti ot sichko vajno v ednomilionen grad za 140K???
I az se chudia kade se prodavat takiva kashti za 140k? V Toronto za tazi cena shte si kupish samo toaletna :D
Заключено