Ttorontoo написа:Баси то Канада ще излезне супер престъпна страна ........ Мисля си, че всичко е прекалено преекспонирано и преувеличено. Знам ли...
Не точно преувеличено но по принцип навсякъде новините наблягат на негативните и "сензационните" събития..
Никой няма да гледа новинарска емисия в която водещият обявява че днес нищо интересно не се е случило

..
Kan_Tangra написа:
Най-малкото Канада е по-голяма, с доста повече предградия и цветове, и винаги съществува шанса да не те уцелват точно тебе, а и да си подбираш района.
Това всъщност е точно така. Няма как да сравняваш ериата
Main and Hastings който е най-мизерният и гнусен район в цяла Канада със Coal Harbour района, който е само на 2КМ от Main and Hastings но е един от най-скъпите и реномирани и лъскави жилищни райони във Ванкувър.. Разликата е шокираща.
Същото е и със Surrey and South Surrey и много други райони..
Така че тези crime statistics не са exact science според мен..
Сеа друг е въпросът че ако при съседите се гърми и трещи може и покрай сухото да се подпали и мокрото.. Преди няколко дни гръмнаха един гангстер на Cambie and 28th Ave. Също много спокоен и crime-free район..
Targeted Shooting. Явно са го следяли докато не са намерили удобен момент да го гръмнат.
Аз лично се чувствам еднакво сигурен и в двете държави. В БГ ме притесняват единствено циганите когато имат числено превъзходство и мутрите/бабаитите.. С вторите съм имал непредвидени засечки и не бях във възторг от изживяването..