Чакай да напиша и аз нещо...Ама-ха! Толкоз простотия в таз Канада, дето са ни вързали насила да стоим, че чак стигнахме до 45 страница.

Значи да се върнем към въпроса. Всеки ден минавам през едно и също място на връщане от работа - вътрешна уличка в един от големите билдинги на Монреал. Имаме си и външни, де, ама аз съм си избрала този път, щото е по-топло през зимата. Уютно е, чисто и от двете страни има витрини на лъскави бутици. Та, преди няколко дни преаранжираха една от тези витрини...Мъжки манекен облечен в луксозен костюм, до него червено куфарче за ръчен багаж на колелца и....може би да са в тон с него - червени галошки.
Сега! За галошките ми е ясно. Те предпазват луксозните ни обувки от солта... Но ако може да ми обясни някой за куфарите! Обръщам се най-настойчиво към монреалци. (Не знам дали в другите градове има такава модна тенденция.) Забелязали ли сте, че всеки трети в метрото или по улиците тътрузи такова куфарче? Та! Изгаря ме непреодолимо любопитство и любознателност. Какво носят в тези куфари? Моля, само смислени отговори! ( Пример: Отговор - храна се отхвърля като безсмислен. Хората, които ги тътрузят са далеч от добре охранени мерки, освен ако не страдат от глисти, знам ли?!)